jajka + 4 żółtka - 3/4 szklanki cukru - 1/2 szklanki oleju - 1 i 1/2 szklanki mleka - 1 i 1/2 budyniu śmietankowego - 1/2 łyżeczki startej skórki pomarańczowej - 400g nadziewanych pierniczków w czekoladzie (ja użyłam 2 opakowania pierniczków Marco z Biedronki) Beza: - 4 białka - 1/2 szklanki cukru Rozgrzewamy piekarnik do 180st. Blaszkę (moja miała wymiary 20cm x 36cm) smarujemy tłuszczem. Składniki
happycreatiff.blogspot.comszpinak się rozpuścił. Wciśnij ząbki czosnku (do smaku). Dodaj śmietankę, sól i pieprz, jeśli chcesz. Smacznego! Paulina P.S. Próbowaliście już oleju kokosowego? Podzielcie się wrażeniami! Popularne posty : Kakao, czekolada, kokos i... piankowa niespodzianka Super prosta pizza na miękkim spodzie - uzależniająca! Przed śniadaniem Wspomnienia zapachu Świąt i...piernik "Najlepszyjakijadłam!" Śniadanie-wypchaj się! Podobał Ci się post? Coś Cię zainspirowało? Masz pytania
Gotowanie to kochanieZima trzyma dalej a najlepiej przeczekać ją przy kubku ciepłej czekolady i domowych drożdżówkach. Składniki: Gotowy rulon ciasta francuskiego 5 jabłek cukier puder Wykonanie: Ciasto dzielimy na kwadraty i układamy na nich plasterki jabłek. Przykrywamy drugim kawałkiem ciasta i dociskamy brzegi widelcem. Pieczemy 20 minut w 180 stopniach. Gdy ostygnie posypać cukrem pudrem
ciastkarnia na kruchym spodzieempatia to takie obce dla wielu słowo. Pomyślcie o tym wszystkim zanim odpalicie kolejną petardę. Dla tych, którzy przebrnęli przez moje słowa mam deser: torcik w szklance, mieszanka czekolady, bitej śmietany i owocowej galaretki. Jest to bardziej pomysł niż przepis, dlatego nie będzie sztywnych proporcji. Sami wiecie co lubicie najbardziej, prawda? :) Składniki : ciemny biszkopt lub inne kakaowe ciasto, śmietana
Codzienna kuchnia niecodziennanowinki ze świata urody i mody, zajrzyjcie na BAFavenue - świetny portal dla kobiet. Sama zaglądam tam często! SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU! NIECH BĘDZIE SZALONY I NIEZAPOMNIANY! Paulina Popularne posty : Kakao, czekolada, kokos i... piankowa niespodzianka Super prosta pizza na miękkim spodzie - uzależniająca! Przed śniadaniem Wspomnienia zapachu Świąt i...piernik "Najlepszyjakijadłam!" Śniadanie-wypchaj się! Podobał Ci się post? Coś Cię zainspirowało? Masz
Gotowanie to kochaniewstawić do lodówki na ok. 4 godziny do schłodzenia. Schłodzoną piankę odwrócić do góry dnem, tak żeby warstwa biszkoptów była spodem, zdjąć formę i folię. Można udekorować tartą czekoladą lub bitą śmietaną
Mix smakuśliwki, lekko wcisnąć. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 200 stopni, ok. 25 min. Po wyjęciu z piekarnika odczekać 5 min. i wyjąć muffinki z formy. Można polać czekoladą lub lukrem
Mix smakutemperaturze 180°C, około 1 godzinę. Aby ciasto na wierzchu się zbytnio nie spiekło można pod koniec pieczenia przykryć papierem do pieczenia. Wystudzone ciasto można polać lukrem lub czekoladą
Mix smakuprzed wyjęciem sprawdzić patyczkiem. Po wyjęciu z piekarnika ciasto zostawić na chwilę w formach, a następnie wyjąć na kratkę do wystudzenia. Babki dowolnie udekorować np. lukrem, czekoladą... Babka najlepsza jest po 2-3 dniach od upieczenia
Mix smakuśmietany i wymieszać, następnie jeszcze jedną łyżkę i wymieszać, na koniec stopniowo dodawać żelatynę do śmietany i mieszać, można mikserem. Śmietanę wyłożyć na stężałą masę jabłkową. Można posypać startą czekoladą, uprażonymi wiórkami kokosowymi lub migdałami
Mix smakuskładniki spód * 150 g herbatników * 120 g margaryny lub masła * 4 łyżeczki powideł * 1 saszetka czekolady do picia (proszek) masy * 1 galaretka tropikalna * 2 galaretki morelowe * 1 galaretka gruszkowa * 1 galaretka leśna * 500 g serka homogenizowanego * 200 ml śmietany kremówki * 5 łyżeczek żelatyny * 4 łyżki cukru pudru * 3-5 łyżek cukru kryształu * 1 kg truskawek * 200 g jagód
Mix smakuskładniki. Gdy ciasto troszkę przestygnie, zagniatamy je na lekko opruszonym mąką blacie. Rozwałkowujemy na ok 5mm grubości i wycinamy dowolne kształty. Pieczemy ok 12minut. Gdy pierniczki przestygną dekorujemy np.lukrem, czekoladą lub czym tam chcemy. Udanych wypieków
Kulinarna rozmowaboki były troszkę wyżej. Na podstawę wylewamy sos toffi. Kroimy banany w plastry i układamy na toffi. Następnie ubijamy śmietanę i wykładamy na banany. Dekorujemy toffi lub wiórkami czekolady i wkładamy do lodówki na kilka godzin
Kulinarna rozmowanadal coś było nie tak. Są takie dni, gdy czujesz, że tylko jedna rzecz może poprawić Ci humor. Dla mnie jest to wtulenie się w ramiona mojego ukochanego lub czekolada. Skoro ani jednego, ani drugiego nie miałam pod ręką, a zimno wdzierało się do mego domowego zacisza wszystkimi szparami, postawiłam na Chai Latte. Przepis znalazłam na SavorySimple i zmodyfikowałam
Gotowanie to kochaniemost of it", czyli wykorzystać wszystkie możliwości, które niesie ze sobą ten okres. Dla mnie najlepszym "poprawiaczem humoru" są ćwiczenia. Ładują mnie endorfinami jak nic innego nie potrafi, nawet czekolada. Niestety wygibasy na świeżym powietrzu stały się już dość nieprzyjemne, więc znalazłam cudowną, kameralną siłownię. Nigdy nie przepadałam za tego rodzaju miejscami, ale ta jest naprawdę godna uwagi i wyjątkowa
Gotowanie to kochanie