ciasteczka są idealne do popołudniowej herbaty lub kawy, można kilka zjeść bez wyrzutów sumienia. Na blogu jest sporo przepisów na ciasteczka owsiane i jaglane: Ciasteczka owsiane z żurawiną i czekoladą Ciasteczka owsiane z rodzynkami Ciasteczka owsiane z bakaliami ciasteczka owsiane białkowe ciasteczka jaglane Jednak ciasteczka owsiane z żurawiną to najzdrowsza wersja bez mąki, bez cukru, bez jajek i bez cukru
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępudrem i podgrzać w kąpieli wodnej, jednocześnie ubijając cały czas trzepaczką. Na końcu wlać Sherry. Gruszki wyjąć łyżką cedzakową do salaterek, polać sosem , udekorować kiwi i startą gorzką czekoladą...... Smacznego
Gaździnka warzyblasze. Rogaliki piec około 20 minut w piekarniku nagrzanym 200 stopni, aż do uzyskania złotego koloru. Wystudzone rogaliki dowolnie udekorować, np.posypać cukrem pudrem, polukrować lub polać rozpuszczoną czekoladą
Moje domowe kucharzenieoraz całą masę serkową,wygładzamy. Na to nakładamy drugi blat, na który również nakladamy drzem a na to masę śmietanowo- serową. Wierzch posypujemy startą na tarce o dużych oczkach czekoladą. Pozostawiamy w lodówce do stężenia
Krakowskie smaki Anikrówka na 4 części) krówki i delikatnie wmieszać do ciasta. Piec w 170 stopniach przez około 60 minut. Po wystudzeniu gotową babkę polać przygotowanym wcześniej sosem, lukrem bądź czekoladą. Babkę można mrozić, po rozmrożeniu nadal smakuje wybornie
Krakowskie smaki Anizarówno dorosłym jak i dzieciom, nawet tym wybrednym. Ja przyrządzam je przeważnie z jabłkami ale równie wybornie smakują z bananami a także same podane np z dżemem czy z czekoladą. Polecam bardzo;) Składniki: 700 gram mąki pszennej pół opakowania drożdży 2, 5 szklanki mleka 2% 2 jajka 4 łyżki oliwy z oliwek 2 szczypty soli 4 łyżki cukru
Krakowskie smaki Aniszersze. Schować do lodówki. Czynność powtórzyć 6 razy. Ciasteczka: Ciasto rozwałkować, pokroić na kwadraty, jedną połowę naciąć w 3 miejscach. Na część nie nacinaną nałożyć dowolne nadzienie np. czekoladę, różę itp. Brzegi ciastka posmarować roztrzepanym białkiem, to samo uczynić z górą ciasteczek, dokładnie zlepić. Ciasteczka wstawić do nagrzanego do 160 stopni piekarnika i piec 20-25 minut
Krakowskie smaki Aniprzed świętami, obciążamy i zostawiamy w chłodnym miejscu. Piernik przekrawamy na trzy części wzdłuż dłuższej części i dzięki temu mamy 3 pierniki.Na dzień przed świętami lukrujemy bądź polewamy czekoladą. * orzechy przekładamy do miseczki i za pomocą kuli do ucierania "tłuczemy" je, orzechy mają być drobne ale nie zmielone Przed świętami na pewno pochwale się swoim piernikiem
Krakowskie smaki Anihummusem , różnymi pastami i pasztetami. Rezygnując z czosnku mam chlebek uniwersalny, który stworzy duet idealny z domowymi konfiturami (np. z pomarańczowo-imbirową lub z czeremchy i czekolady ). Gorąco polecam :) Czas przygotowania: zakwas - 7 dni, ciasto - 2 dni pieczenia - 35 minut Porcje: 3 chlebki (z keksówek) Składniki: 150 g zakwas żytni * (8 godz. wcześniej dokarmiony
SzczyptaSmaQpączkach itp. Jednak ilość przepisów, które mnie zainteresowały jest tak duża, że nie mogę się zdecydować co zrobić. Tymczasem przepis na coś pysznego do niedzielnej kawy, gorącej czekolady czy herbatki. Inspiracja z blogu Pani Ewy , który mnie zachwyca, serdecznie polecam tam zajrzeć. Składniki: 2 szklanki mąki tortowej kopiasta łyżeczka sody ponad połowa szklanki cukru jajko 3/4 szklanki
NA MOIM TALERZUzawsze twierdziłam, że jestem gruba, bo mnie stać. A co! Ale do rzeczy. W życiu każdej kobiety przychodzi moment, kiedy zaczyna myśleć o diecie. Wtedy schabowe smakują najbardziej, czekolada pachnie z półek sklepowych, a świadomość odpycha wizję dużej dupy. Podjadanie w nocy jest tłumaczone tak samo, jak faceci tłumaczą podniesioną deskę. Gdyby nie wolno było jeść w nocy, w lodówce
ladykitchenPopularna marka OREO zyskała sobie już spore grono wielbicieli, póki co prócz ciastek można ten smak spotkać w jednym ze smaków czekolady milka. Mój deser to śmietankowa masa z kruszonką kakaową zagęszczona naturalnym agarem która urzeknie Was smakiem i prostotą wykonania. Jeśli lubicie śmietankowo - kakaowe smaki to ta propozycja jest dla Was! Polecam na słodką chwilę zapomnienia bez limitu
Kuchnia PROzdrowotnapowstałym kremem przekładamy blaty karpatki. Posypujemy cukrem pudrem. Odstawiamy do schłodzenia. Skąd w ogóle pomysł na karpatkę?:) Najpierw napatrzyłam się na kakaową karpatkę na stronie Daktyle w Czekoladzie . Jednak jako mało doświadczona w pieczeniu tego ciasta postanowiłam skorzystać z przepisu pani Doroty z Moich Wypieków na karpatkę tradycyjną. Kakaowa będzie następna
Czerwona Porzeczkapachnących potpourri po kierowców zawsze zatrzymujących się na przejściu dla pieszych. Odkrywam nowe smaki. Kupuję pierwszą w życiu paczkę Maltesers. Nie mogę uwierzyć, że pod warstwą pysznej czekolady kryje się coś jeszcze - chrupiące ciasteczko! Te cukierki już zawsze będą moją słabością. BITA ŚMIETANA Słodka, puszysta, cudowna pocieszycielka. Uwielbiam ją bez względu na wiek. Pamiętam najlepiej
KUCHARNIAwoli chwile ze mną czy to co szykuję na nasze spotkania... Tak to bowiem jest, że moje lenistwo musi być słodkie! Bez kawałka ciasta, choć kilku ciasteczek czy czekolady nie jestem w stanie w pełni rozkoszować się jego urokami. Po przednia sobota, jak już wiecie, minęła mi dość pracowicie na biciu piany i układaniu panny z Basią (klik). Jednogłośnie
KUCHARNIA