Kreteńczycy odkryli karob na nowo i od tego momentu jego sprzedaż stale wzrasta. Rośnie też lista produktów, w których karob znajduje zastosowanie. Można go spotkać zarówno w makaronie, czekoladzie, likierach, chałwie, sosach, sucharach dakos, zupach, w lodach, a także w serach. Przy czym lista ta nie wyczerpuje jego zastosowań. To dobre źródło białka, witamin oraz minerałów przy jednoczesnym braku
ClauditteMissCookingspód z pokruszonych herbatników i był naprawdę mocno kruchy. Ale całe ciasto było spójne. Zdjęcia to już tylko wspomnienia – całe zniknęło w pracy Przepis wypatrzyłam u Pauliny z Czekoladą utkane, ale postawiłam na zwykłą galaretkę. Biegnijcie po truskawki i bierzcie się Czytaj dalej... Artykuł Sernik na zimno z truskawkami pochodzi z serwisu Pasja Smaku
Pasja Smakudodatek krzywą i każdą inną. Popularny styl malowania oczu „na wściekłą pandę” też zdobywa uznanie wśród pań. Można też dowiedzieć się, że odcienie podkładu pasującego do Polek to ciemna czekolada tudzież „zatrzasnęłam się w solarium cztery dni temu”. Niektóre „mistrzynie” make-upu potrafią tak tuszować rzęsy, że z kilkudziesięciu rzęs robi się jedna, za to gruba. Nie wiem
ladykitchenwarzywach, roślinach strączkowych oraz bio-jajkach i kozich serach. Nie było w mojej diecie produktów przetworzonych, w tym białej maki, oczyszczonej soli, nie używałam cukru (z wyjątkiem zawartego w czekoladzie 70%), nie kupowałam nic co miało konserwanty i inne dziwne dodatki o dziwnych nazwach. Sam detoks przebiegał łagodnie, raczej nie doświadczyłam silnego kryzysu ozdrowieńczego, ale też przed detoksem odżywiałam się
pyszne zdrowościminut bez termoobiegu. Cukierki pięknie się rozpuszczą uwalniając sok do środka i nasączając ciasto w trakcie pieczenia. Baaardzo pomarańczowe. Ciasto wychodzi nie za słodkie, dlatego dekoruję dużą ilością ciemnej czekolady. Jeszcze trochę nie mam wprawy, mam nadzieję, że Wam lepiej wyjdzie ozdabianie. :) Ten przepis bierze udział w akcji
Kuchnia Prezydentowejżywo, piwem i typowym dla takich festynów bawarskim jedzeniem. (ja i Prezydent) Towarzyszy temu wiele różnych atrakcji, są budki z przeróżnymi specjałami (naleśniki, szaszłyki, owoce w czekoladzie, serduszka piernikowe z kolorowym lukrem oraz leberkäs), strzelnice, loterie i wesołe miasteczko. W samym mieście odbywają się imprezy towarzyszące jak koncerty, spektakle, występy grup folklorystycznych, jazzowych, rockowych i jeszcze
Kuchnia Prezydentowejnazwiemy, ale jak go zjemy! W większości chyba przepisów, z jakimi się spotkałam, chleb w jajku występuje na słodko, a więc w towarzystwie musów owocowych, dżemów, miodu a nawet czekolady. Przyznam, że nigdy nie jadłam na słodko tostów francuskich, może kiedyś spróbuję... Moje ulubione to takie z roztopionym żółtym serem, z mieloną ostrą papryką i ketchupem. Może i Wam zasmakują
Kuchnia Prezydentowejorzeszków pistacjowych 750 g serka śmietankowego 30 g rozgniecionych herbatników pełnoziarnistych lub maślanych 100 ml soku pomarańczowego 4 pomarańcze, wyszorowane i sparzone 150 g białej kuwertury lub białej czekolady 1. Pistacje pozbawiamy w miarę możliwości ciemnych skórek, odkładamy 10 g najładniejszych, resztę rozgniatamy wałkiem w grubym woreczku foliowym, np. takim do zamrażania. Łączymy rozdrobnione orzechy z kremem pistacjowym, masą marcepanową
Kuchnia Prezydentowejoraz świeżych truskawek- sycący, gęsty, o aksamitnie kremowej konsystencji, z delikatną nutą wanilii, która cudownie miesza się ze smakiem kakao oraz truskawkami. Zamiast kakao można dodać kilka kostek ulubionej czekolady, a truskawki- wiadomo- zamienić na inne owoce. Polecam ze względów nie tylko smakowych, ale i zdrowotnych, a że głównym składnikiem jest kasza, to ta propozycja sprawdzi się zarówno jako
Kraina Miodem Płynącaciasto, czy może deser Jogurtowiec wygląda pięknie, szczególnie za sprawą kolorystycznego, ciemnego kontrastu na bokach. A ciemne boki i spód to pokrojona w plastry rolada z musem jabłkowym i czekoladą , z której przygotowaniem też nie będzie problemu, nie przerażajcie się, gdyż przygotowuje się ją bardzo szybko. Gdy wstawiłam zdjęcie tego ciasta na FB-ku zaraz pojawiły się e-mailowe prośby
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępostanowiłam zrobić takie po których na pewno się nie przytyje , zaspokoi smak i dodatkowo będą oryginalne. Wykorzystałam jarmuż, mleczko kokosowe które stało w lodowce, ksylitol do osłodzenia i gorzka czekoladę dla przełamania smaku liści jarmużu. Wyszły ciekawe lody, które na pewno zasmakują osobom szukającym niecodziennych smaków a szczególnie wegetarianom. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietniktruflowym sosie śmietankowym z pieczonymi pomidorami... Pomysłodawcą i dyrektorem projektu jest Paweł Anders. Przy restauracjach Winestone, powstały sklepy WINESHOP, w których oprócz wina można kupić oliwy, oliwki, czekolady... Zaletą karty dań w restauracjach Winestone jest wkładka informująca o zawartości alergenów w poszczególnych daniach. Miałam przyjemność przekonać się o tym podczas weekendu, który spędziłam w hotelu Mercure
królestwo garówMocha [moka] to nic innego jak napój kawowy na bazie espresso, czekolady i mleka, często podawany z bitą śmietaną. Dziś zapraszam Was na moją - ciut zmodyfikowaną wersję - mocha. Zamiast espresso użyłam kawy rozpuszczalnej. Połączenie truskawek i kawy jest iście zaskakujące, ale naprawdę wyborne! SKŁADNIKI (na 2-3 koktajle) truskawki (użyłam 2 garście) jogurt grecki
Zofianasezon dopiero przed nami) 250 ml mleka 125 ml wody 250 ml śmietany kremówki 30% 210 g cukru kryształu 1 łyżka soku z cytryny DODATKOWO: 100 g mlecznej czekolada - do oblania rożków od wewnątrz rożki waflowe ( kupiłam w markecie) mikro krople mix czekoladowe ( nabyłam w sklepie internetowym) maczek dekoracyjny różowy (nabyłam w sklepie internetowym) Wykonanie: Do rondelka wlałam
Blondynka Gotuje