zapach z unoszącej się pary. Boski zapach!!! Tak prezentowały się polędwiczki wieprzowe. A efekt końcowy dostojnie prezentował się na talerzu. Pieczone polędwiczki wieprzowe z aromatycznym winnym sosem z czekoladą i kawą. Ja przy tym daniu zaniemówiłam. Mowę odebrała mi kompozycja smaków. Kiedy skończyliśmy degustować przyrządzone dania, naszym zadanie było poczuć się kiperem smaku kawy. Pan Marcin zaparzył
AZgotuj!smakowała! Składniki: - 5 jaj - cukier wanilinowy - olejek migdałowy - pół szklanki oleju - pół szklanki wody - 2 łyżeczki proszeku do pieczenia - 20 dag cukru pudru - 30 dag mąki - polewa czekoladowa lub czekolada Sposób wykonania: Wodę, olej i cukier puder miksujemy. Dodajemy żółtka, cukier wanilinowy i cały olejek migdałowy. Mąkę mieszamy z 2 łyżeczkami proszku do pieczenia i powoli dodajemy do reszty. Dalej
Pan i Pani Smith w kuchniszklanka kaszy manny - 1 szklanka cukru - 1 cukier wanilinowy - 1 łyżka kakao - 1 kostka margaryny - 1 opakowanie herbatników 220g - 1 opakowanie herbatników czekoladowych 220g - gotowa polewa z białej czekolady Polewa: - pół kostki margaryny - pół szklanka cukru pudru - 3 łyżki kakao Sposób przygotowania: Blachę wykładamy zwykłymi herbatnikami. Mleko z margaryną, cukrem, cukrem wanilinowym i kakao zagotowujemy, cały
Pan i Pani Smith w kuchniKażdy wie, że połączenie wiśni i kakao, czekolady zawsze się sprawdza :) A oto kolejny dowód :) Składniki (na 12 muffinów): - 1 szklanka mąki pełnoziarnistej, 1 szklanka mąki krupczatki - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 łyżeczka sody oczyszczonej - 2 czubate łyżki kakao - 1 łyżeczka cynamonu - 0,5 szklanki płatków owsianych - 2 łyżeczki otrąb (opcjonalnie) - 0,75 - 1 szklanki cukru - 2 większe
Corner With Recipespomidorowo-beszamelowym. To danie też muszę powtórzyć, pyszne mięso, kalafior panierowany i sosy - wyjątkowo dobre. I na koniec desery: smażone lody waniliowe w kokosowej skorupce z sosem z białej czekolady, bezikami, a przed podaniem polane ciekłym azotem, super efekt oraz gruszka marynowana w białym winie z lodami miętowymi. Pierwszy deser słodszy, drugi bardziej wytrawny, idealny dla tych którzy nie lubią
Corner With Recipesryby były przygotowane techniką mięsa i ryby przygotowujemy metodą sous-vide (czyli metodą próżniową - oglądanie Top Chef na coś się przydało ;) Na koniec desery... Trufle czekoladowe, z bardzo dobrej czekolady z dużą ilością kakao. Na koniec świetnie wyglądające sfery owocowe, płynne w środku z ciastem w stylu keksa. Gdyby te sfery były bardziej słodkie dużo bardziej by mi smakowało, niestety
Corner With Recipesukładamy pierwszą warstwę biszkoptu, smarujemy kremem. Na krem układamy wiśnie i galaretkę. Nakładamy krem i przykrywamy drugim blatem biszkoptu. Wierzch i boki pokrywamy pozostałym kremem. Boki tortu obsypujemy startą czekoladą bądź kakao. Wierzch tortu udekorowałam pozostałą galaretką oraz czekoladowymi kulkami. Sam środek tortu dekoruje samochód zrobiony z kakao. Inspiracja: biszkopt , krem
Moja Galeria SmakuZielony koktajl ze szpinakiem, kiwi, mango i pomarańczą. Bomba witaminowa bez dodatku cukru Składniki na 3 porcje: z przepisu Czekoladą utkane spora garść szpinaku 2 kiwi sok z 3 pomarańczy 1 mango Szpinak umyć, oderwać łodyżki. Kiwi i mango obrać, pokroić na mniejsze kawałki. Wycisnąć sok z pomarańczy. Wszystkie składniki umieścić w blenderze i zmiksować. Na zdrowie
Moja Galeria Smakubardzo szybko i jest to prosty sposób na dostarczenie swojemu organizmowi wielu witamin. Może sięgniecie po szklaneczkę tego pysznego, czerwonego smoothie? :) Składniki na 4 porcje: z przepisu z bloga " Czekoladą utkane " 150 g malin 2 brzoskwinie 300 ml soku z pomarańczy (2-3 pomarańcze) 1 banan 1 małe mango 2 łyżki płatków owsianych Wycisnąć sok z pomarańczy, przelać do blendera
Moja Galeria SmakuPołączenie wiśni z czekoladą/kakao jest obłędnie pyszne;) Taki koktajl spokojnie może służyć za deser! Koniecznie musicie spróbować! Składniki na 1 porcję: 1 szklanka wiśni (mrożonych) 1/2 szklanki mleczka kokosowego 1/2 szklanki mleka 1 łyżeczka kakao 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii niepełna łyżka syropu z agawy Wszystkie składniki umieścić w blenderze i zmiksować do gładkości. Pić
Moja Galeria Smakuciasto, wyrównać. Piec w 160 stopniach przez 45 minut luz suchego patyczka. Wyjąć z piekarnika, przestudzić chwilę w formie. Wyjąć na kratkę. Babkę można polukrować lub polać roztopioną gorzką czekoladą
Moja Galeria Smakumożecie wybrać dowolne, ulubione przez siebie owoce. Placek przed złożeniem tarty powinien mieć średnicę około 30cm. Sprawdźcie też przepisy na inne tarty z owocami: śliwkową z orzechami i czekoladą lub kokosową z czereśniami . Tarta rustykalna z owocami lata Składniki: ciasto kruche 200g mąki pszennej 120g masła 50g cukru pudru 1 żółtko szczypta soli nadzienie owocowe 400g owoców (u mnie
Smakołyki Berenikimasę jogurtową. 5. Ciasto pieczemy w 160 st.C przez ok 60 minut. Po upieczeniu studzimy. Przechowujemy w lodówce. Przed podaniem można lekko oprószyć cukrem pudrem. Smacznego!!! Źródło: Daktyle w czekoladzie
Kuchnia domowa Aniwlewamy do gotującej masy serowej. Mieszamy aż masa zgęstnieje. Ciepłą masą przekładamy biszkopt. Okrągłą foremką wycinamy mini torciki. Każdy mini torcik polewamy polewą czkoladową (może być rozpuszczona czekolada), ozdabiamy bitą śmietaną i wiórkami kokosowymi. Możemy ozdobić wiśniami. Smacznego
Salonik smakówtutaj . Składniki: 2 średnie przejrzałe banany 1,5 szklanki wiórek kokosowych 1 jajko 2 łyżki płatków owsianych (zmielonych) pół płaskiej łyżeczki sody oczyszczonej szczypta soli ewentualnie : 20 dag gorzkiej czekolady + kilka łyżek mleka(ja pominęłam) Banany obieramy i rozgniatamy dokładnie widelcem. Dodajemy jajko, mieszamy . Dorzucamy wiórki, zmielone płatki owsiane, sodę i szczyptę soli, mieszamy. Rękoma formuje podobnej wielkości ciasteczka
FitKot