ulepszyć, a dokładniej stworzyć nową, jeszcze smaczniejszą wersję! I tak zapraszam Was dzisiaj na czekoladowo-kokosowe batoniki proteinowe ! Ciężko opisać słowami jakie one były nieziemsko prze-prze-przepyszne!!!! Czekolada z kokosem to wprost bajeczny smak. Batoniki to rozkosz dla podniebienia! Jak dla mnie są idealne. Ulubione smaki w jednym batoniku. Bez grama cukru i niekorzystnych substancji. Naturalne, odżywcze, przesłodkie, mocno
Zdrowie na języku :PKruche, lekko rozwarstwiające się ciasto listkowe z dodatkiem drożdży nie wymaga wielogodzinnej pracy, robi się je w ciągu kilkunastu minut" tak pisze o nich Dorota z bloga Daktyle w Czekoladzie . Są fajne, mięciutkie tylko polewa cukrowa coś mi nie wyszła... Jest z nimi trochę pracy, zwłaszcza jeśli robi się z podwójnej porcji tak jak ja :) ale warto :) Składniki
Na Ciasteczkowych Papierachwszystkich wielbicieli czekolady, małe czekoladowe ciasteczka, bez dodatku cukru oraz mąki pszennej. Świetnie sprawdzą się także jako spód do innych ciast. U mnie właśnie w tym celu powstały. Polecam ;-) Składniki: - 145g miękkiego masła - 215g mąki orkiszowej typ700 (typ750 - ok.235g) - 1/2 szklanki * dobrego, ciemnego kakao - 1 płaska łyżeczka sody - 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia - szczypta soli - 1 i 1/4 szklanki
Smaczne Zdrowemnie i mojej pociechy, to było dziś idealne śniadanie. Składniki: (jeden większy pucharek zjadany wspólnie z pociechami) 1 1/2 szklanki mleka 2 łyżki chrupiącego musli bananowego z kawałkami czekolady 5-6 ciasteczek kakaowych 7-8 łyżek kaszy manny błyskawicznej * 3/4 łyżki cukru lub innego dodatku słodzącego np. miodu * gęstość zależy od naszych upodobań, można dodać więcej lub mniej kaszy Przygotowanie
Słodkie okruszkiKlasyczny, puszysty omlet bez zbędnych dodatków. Oczywiście można podać go z roztopioną czekoladą czy owocami, ale dziś stawiamy na smak samego omlecika. Ma lekki aromat waniliowy, który można uzyskać na dwa sposoby: dodając cukier waniliowy lub - w wersji dietetycznej - dwie kropelki aromatu waniliowego. Idealny na lekką kolację :) Składniki: 1 jajko 1 łyżeczka mąki żytniej 2 kropelki aromatu waniliowego Rozgrzać
Chocolate Muffin Blogwyłożonej papierem do pieczenia i wałkujemy kolejną część,i postępujemy z nią jak z poprzednią aż do ostatniego rogalika, można również zrobić je z innym nadzieniem np.serem lub czekoladą pieczemy z 180 stopniach góra-dół, 20-25 min aż będą rumiane(bez termoobiegu) posypujemy cukrem pudrem i gotowe... SMACZNEGO
Swojskie jedzonkoPUSZKI NA TO KRAKERSY I NA TO DŻEM I NA WIERZCH UBIJAMY ŚMIETANKĘ ,DODAJEMY ŚMIETAN FIXY I WYKŁADAMY NA DŻEM,NA WIERZCH JAK KRO LUBI MOŻNA POSYPAĆ POSIEKANĄ CZEKOLADĄ LUB JAK W MOIM PRZYPADKU SŁODKIM KAKAO I DO LODÓWKI NA KILKA GODZIN,ŻEBY CIASTKA ZMIĘKŁY I PYSZNY DESER DO KAWKI GOTOWY
Swojskie jedzonkoSIĘ ZMIESZA WYŁĄCZAMY(NIE UBIJAJCIE ŚMIETANY ZA DŁUGO BO SIĘ ZWAŻY) CIASTO ROZWIJAMY MOŻEMY LEKKO NASĄCZYĆ SOKIEM MALINOWYM SMARUJEMY BITĄ ŚMIETANĄ I POSYPUJEMY MALINAMI ZWIJAMY ROLADĘ,MOŻNA POLAĆ ROZPUSZCZONĄ CZEKOLADĄ LUB TAK JAK JA NA SZYBKO POSYPAĆ CUKREM PUDREM-PYSZNOŚCI..... DO RANA ZOSTAŁ MI TYLKO MAŁY KAWAŁECZEK SPRÓBUJCIE KONIECZNIE SMACZNEGO
Swojskie jedzonkostrumieniem żelatynę ciągle mieszając ubitą śmietanę, aby nie powstały żelatynowe grudki. Ubitą śmietanę wykładamy na stężałą masę serową i ponownie wkładamy do lodówki. Ciasto można ozdobić np. tartą czekoladą, brązowym cukrem, czym tylko chcecie. Po kilku godzinach można zajadać. Smacznego
Swojskie jedzonkoleżeć długo i dalej są bardzo miękkie i kruchutkie(ale u mnie szans na to ,że dłużej poleżą nie ma bo znikają błyskawicznie)można je polukrować , lub polać roztopioną czekoladą lub zostawić takie zwykłe-jak kto woli KRUCHE CIASTECZKA SKŁADNIKI: KOSTKA MARGARYNY 2,5 SZKL.MĄKI 3 ŻÓŁTKA 3/4 SZKL.CUKRU PUDRU PRZYGOTOWANIE: mąkę siekamy z margaryną,dodajemy cukier i żółtka
Swojskie jedzonkotryptofan, serotonina i jeszcze kilka :) Tak więc sami widzicie, że to śniadanie to bomba witaminowa, przepełniona zdrowotnymi właściwościami a do tego przepyszna - bo kto nie lubi czekolady? :D Plusem jest także to, że możecie je zabrać ze sobą i popijać w drodze do pracy, szkoły, uczelni itd. :) Składniki: woda kokosowa - 500 ml banan - 1 szt. (120 g) daktyle suszone
Zdrowie na języku :Pcukru Krem: https://www.youtube.com/watch?v=q77e0cO7htg około 600 g wegańskiego serka 50 g ksylitolu 50 g płatków ryżowych 200 g masy marcepanowej 50 g masła kokosowego Polewa: 150 g gorzkiej czekolady 50 g brązowego cukru 50 g masła kokosowego Przygotowanie ciasta: Utrzeć na gładką masę olej z cukrem i bananami. Mąkę wymieszać z przyprawami, proszkiem do pieczenia i sodą. Połączyć mąkę
greenscarfpuree z dyni lub mały banan łyżeczka lub 1 skórki kandyzowanej z pomarańczy Przygotowanie: Utrzeć olej z cukrem i puree dyniowym, połączyć z resztą składników oraz posiekaną czekoladą. Ręcznie formować kulki z ciasta wielkości orzecha włoskiego, rozpłaszczyć dłonią. Piec w temp. 180 C około 20 minut. Smacznego
greenscarfnajważniejsze wyjątkowo smaczny. Składniki: 200 g naturalnego serka homogenizowanego 1 średni banan (dojrzały) 1 jajko 4 łyżki mąki pszennej 3 łyżki chrupiącego musli bananowego z kawałkami czekolady Przygotowanie: Do miseczki wkładamy banana (powinien być dojrzały / miękki) i cały naturalny serek homogenizowany, dokładnie mieszamy wszystko widelcem (rozgniatając banana). Następnie wbijamy całe jajko, znów mieszamy. Po czym dodajemy po łyżce mąki
Słodkie okruszkiopakowanie galaretki (użyłam agrestowej) Dodatkowo: około 210g podłużnych biszkoptów 2 czerwone galaretki 300ml śmietanki kremówki 1 łyżka cukru pudru wiórki czekoladowe do posypania (można zastąpić kakao lub startą czekoladą) Biszkopt: 1. Piekarnik nastawić na 160oC na funkcji termoobieg (na funkcji góra-dół 180oC). 2. Białka ubić na sztywną pianę. Ciągle ucierając mikserem, dodawać stopniowo cukier i mieszać
Mała Cukierenka