wykałaczki, które podzieliłam na mniejsze igiełki ( wyszło ok. 190-200 wykałaczek, czyli blisko 400 igiełek :P ) Doniczka to zasadniczy tort: jasny biszkopt przełożony kremem cytrynowym oraz kremem z gorzkiej czekolady (przepisy już nie długo). Również obłożyłam ją masą cukrową, następnie doklejałam paski masy aby uzyskać efekt nakładania. Efekty pracy poniżej. Mam nadzieję, że podoba się Wam tak jak mi ;) Dobranoc
Pudełko rozmaitościjednolitej konsystencji. Orzechy mieszamy z płatkami i zalewamy masłem z miodem. Mieszamy. Owoce przekładamy do naczynia do tarty, przykrywamy mieszanką z płatków owsianych, z wierzchu rozrzucamy (opcjonalnie) kawałki gorzkiej czekolady. Wkładamy do piekarnika na 25-30 minut w temperaturze 165 stopni góra-dół
BaRepasPodoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami. Polecam również: Financier z rabarbarem i białą czekoladą Galette z rabarbarem i truskawkami
Chilli Czosnek i Oliwabiszkoptem, na to tężejąca galaretka z brzoskwiniami i druga połowa masy serowej - gdyby zdążyła się ściąć to można na kilka sekund wstawić do mikrofalówki. Na wierzch ciasta można zetrzeć czekoladę
Jadło i czytadłobazie prawdziwego sera twarogowego. Nie znajdziecie tutaj problematycznej żelatyny i tłustej śmietany. Gotowy sernik przechowujemy w lodówce :) Tylko taki kawałeczek udało mi się uratować :) Spód: 200 g pierniczków w czekoladzie z nadzieniem śliwkowym 100 g herbatników maślanych 50 g masła, roztopionego Składniki wrzucamy do misy miksera i blendujemy do uzyskania mokrej masy o miałkiej konsystencji. Tortownicę o średnicy
Chocolate Muffin Blogulubione składniki, np.: płatki owsiane, kukurydziane, jęczmienne lub żytnie suszone owoce: morele, śliwki lub figi – poprawiają przemianę materii różne orzechy, pestki słonecznika lub siemię lniane miód lub kawałki czekolady jako sposób na posłodzenie jogurt naturalny lub owocowy Sposób przygotowania: Mieszamy składniki musli ze sobą, a następnie dodajemy je do jogurtu (owocowego lub naturalnego). Jemy! Źródło: eska.pl
WojnaNaSmaki.plzdrowe, pożywne, często pakuje je na spacer jako przekąskę (na jednym ze zdjęć możecie się sami przekonać ;) Nie są słodkie, więc można dodać łyżkę miodu, cukru czy trochę czekolady, ja dodaję posiekane daktyle. Przepis znalazłam już dawno i gdy otrzymałam amarantus od mamusi bardzo często piekę te ciasteczka. Polecam! Składniki: 2 jajka szklanka bakalii 2 szklanki amarantusa ekspandowanego szczypta soli
NA MOIM TALERZUmogą smakować. W tym roku na dzień dziecka dostałam swoją pierwszą maszynkę do lodów :) I się zaczęło... Było już kilka smaków lodów - waniliowe, śmietankowe, z sosem malinowym, z białą czekoladą i przyszedł czas na coś lekkiego. Dziś zapraszam Was na pyszne lody jogurtowo - truskawkowe. Bardzo proste do przygotowania, a taaaakie dobre :) Polecam z całego serca! Składniki
Plate of Joybezowymi. Dla nas to była zawsze rozkosz dla podniebienia - połączenie różnych tekstur - od delikatnego kremu po cudowną chrupkość bezy. Choć u nas głównie było to klasyczne połączenie smaków - czekolada czy orzechy, to dziś chcemy zaproponować Wam troszkę inną wariację smaków ;) Do ubitych białek dodaliśmy wiórki kokosowe i chyba nie musimy Wam mówić jak piękny zapach unosił się w mieszkaniu
Plate of Joyjedzenie właśnie w CRUDO było wyśmienite! Zjedliśmy na obiad ryby i były przepyszne - delikatne i rozpływające się w ustach, a szef kuchni poczęstował nas swoją specjalnością - musem z gorzkiej czekolady - powiemy Wam zupełnie szczerze - lepszego nie jedliśmy! Mamy nadzieję, że w tym sezonie choć raz przyjedziemy do Trójmiasta. I już wiemy gdzie skierujemy swoje pierwsze kroki! CRUDO - z całą pewnością
Plate of Joywymieszać , dodać masło i znowu wymieszać dokładnie. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia,(38 x 27) układam biszkopty, wylewam gorącą masę, jak troszkę przestygnie, ale nie całkiem, wykładam delicje, czekoladą do góry. Odstawiam do wystudzenia. Galaretki poziomkowe rozpuszczam w 400 ml gorącej wody, studzę . Następnie przygotowuje masę śmietankową. Śnieżki ubijam z mlekiem wg wskazań producenta, można
Takie tam pichceniepół kwadratowej blaszki - 1 i 1/2 szklanki wiórków kokosowych ( najlepiej niesiarkowanych) - 3-4 łyżki miodu - 4 łyżki oleju kokosowego - 1 awokado (dojrzałe) Polewa ( można pominąć) - gorzka czekolada (100g) lub olej kokosowy wymieszany z kakao i miodem: - 1/4 szklanki oleju kokosowego - 2 łyżki miodu - 1/4 szklanki kakao Przygotowanie: Wymieszać wszystkie składniki w blenderze, można też zrobić to ręcznie
zdrowa vege kuchniatradycyjny sposób przysmaki z różnych stron świata i mnóstwo regionalnych przysmaków Były również liczne pokazy: Coś co zasługuję również na miejsce w moim poście-owoce w czekoladzie(świetna sprawa dla małych niejadków) Imprezę oceniam na 5+.Pewnie coroczny wyjazd do Poznania stanie się naszą rodzinną tradycją. Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetytczekoladowa (u mnie Dr Oetker) Kisiel instant w kolorze czerwonym( u mnie Dr Oetker-maliny z żurawiną i hibiskusem) mazak czerwony Dr Oetker Sposób przygotowania: Wszystkie składniki(oprócz czekolady i kisielu) dokładnie odmierzamy,łączymy i wyrabiamy ciasto o konsystencji plasteliny. Z ciasta formujemy kuleczki,delikatnie je spłaszczamy i robimy w środku dziurkę. Pieczemy ok.10 minut w temperaturze 175 stopni
Wielki apetytprzygotowania: Wszystkie składniki miksujemy ze sobą na gładką masę i odstawiamy na 20 minut. Naleśniki smażymy na suchej patelni ( bez dodatku tłuszczu). Podajemy na ciepło z owocami,syropem klonowym,czekoladą,likierem jajecznym lub zupełnie z czymś innym,co tylko wpadło nam do głowy. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetyt