czekolada - 27946 przepisów (strona:1374/1864)

Zbożowe batoniki 116

Słodkie i zdrowe – batoniki z mieszkanki płatków zbożowych. Proste w przygotowaniu, możecie do nich dorzucać różne suszone owoce, kawałki czekolady, orzechów lub po prostu zmiksować to wszystko razem. Zdrowy kop energii gwarantowany ;) Inspiracją był przepis z blogu Moje Wypieki. Składniki 300g mieszanki płatków zbożowych z orzechami (można użyć również płatków owsianych

Pink Envelope
Ciasto czekoladowe ze śliwkami 139

Ciasto mocno czekoladowe ze śliwkami. Ciężkie, podchodzące trochę pod brownie. By jesień była jeszcze słodsza podałam je z rozpuszczoną czekoladą. Każdy kęs rozpływa się w ustach i po pierwszym kawałku chce się sięgnąć po kolejny :) Składniki 2 szklanki mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki kakao 3 jajka 150g

Pink Envelope
Keks orzechowy 113

oraz orzechów. Również zapachnie karpiem i przygotowaliśmy dla Was kilka propozycji na smaczne prezenty. A jak padło na orzechy to przygotowałam prosty keks z ich wykorzystaniem oraz z dodatkiem czekolady. Przepis również

Pink Envelope
Trufle z białej czekolady 107

Trufle już od dłuższego czasu były na mojej liście „do zrobienia”. Postawiłam na moje ulubione smaki, czyli połączenie kokosu z białą czekoladą. Wyszły rozpływające się w ustach! Ciężko było robić zdjęcia, kiedy nachylałam się nad truflami i uderzał mnie zapach kokosowy. Automatycznie ręka sięga po jednego:) Gdyby Was zaskoczyło skąd taki kolor – to wynik

Pink Envelope
Śniadanie idealnie chrupiące - granola 144

sokiem jabłkowym. Pomysł znalazłam u Leny , ale jak już wylądowałam w kuchni, to zaczęłam go radośnie rewolucjonizować. Wyszło coś niebiańsko pysznego - słodka, sycąca, chrupiąca - granola idealna (a bez czekolady!).  Jeśli szukacie pomysłu na błyskawiczne i pożywne śniadania - to jest coś dla Was. W dodatku smakuje tak dobrze, że mogłabym śniadania jeść na obiad i kolację! Granola lekko egzotyczna Składniki

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tydzień w moim telefonie XXXXXXXXI 117

lekko, wiosennie to jest to co lubię! * jeszcze świąteczny obiad   * caprese najlepsza! * woda to podstawa - kombinujemy ze smakami  * pasta, pasta! * uwielbiam makaron! * był ten dzień czekolady!  * kawa być musi  Koniecznie polubcie Babeczki na FB , zaglądajcie na Instagram ! Pięknego tygodnia Kochani

Magiczne Życie Marty
Fale Dunaju 245

Wlać do mleka i gotować aż zgęstnieje. Masę budyniową wyłożyć na zimny placek. Na wierzchu ciasta można zrobić esy floresy z polewy czekoladowej lub po prosty zetrzeć na tarce czekoladę. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Torcik marchewkowy z pomarańczą, migdałami i kremem serowym - najlepszy 178

albo pomarańczowego (w wersji bezalkoholowej woda), sok z cytryny, sok z pomarańczy. Do przełożenia: polecam niskosłodzoną konfiturę z czarnej porzeczki lub czeremchy. Ja użyłam domowej konfitury z czeremchy z czekoladą, estragonem i miętą, genialne połączenie, przepis na blogu za kilka miesięcy :) Przygotowanie: Ciasto: Pomarańczę sparzyć, wyszorować szczotka, skórkę zetrzeć na drobnej tarce. Pozostałą część dokładnie obrać, wyciąć fileciki , pokroić

SzczyptaSmaQ
Królewiec na pożegnanie starej pracy... 483

połową kremu i przykryć biszkoptem. Na biszkopt idzie druga połowa kremu i druga część miodowego ciasta. Wierzch można polać ulubioną polewą czekoladową (ja zrobiłam polewę z mlecznej i białej czekolady

Kulinarne Inspiracje
Pierniczki 151

wałkujemy na grubość ok 1/2 cm i wycinamy foremkami ulubione kształty. Pieczemy w temperaturze 170 stopni przez ok 10-12 minut. Po wystudzeniu dekorujemy według własnej inwencji  - lukrem, czekoladą, posypkami. Ja wybrałam tradycyjną dekorację lukrową, ale Karolinie  najbardziej podobało się dekorowanie pisakami spożywczymi, kupionymi niedawno w osiedlowym sklepiku. Uwaga! Ciasteczka po upieczeniu są dość twarde, chrupiące. Można

Kulinarne Inspiracje
Pyszne ciasteczka owsiane z żurawiną i migdałami 130

układać je na blasze lekko spłaszczając. Piec w 180 stopniach 15-20 minut, aż dookoła będą rumiane. Zamiast żurawiny i płatków można użyć innego "nadzienia" np. rodzynek i kawałków czekolady

Kulinarne Inspiracje
Miodownik pszczelowolski ("Kalendarz pszczelarski" z 1974r.) 203

Wylać na blachę (ok 35x25cm) wysmarowaną masłem i obsypaną mąką. Piec w temp. 160 stopni 45-55 minut. Na koniec warto udekorować ciasto polewą czekoladową ( u mnie tabliczka gorzkiej czekolady rozpuszczona z 50g masła

Kulinarne Inspiracje
Kora Orzechowa 341

soku brzoskwiniowego, gotujemy chwilę następnie studzimy. Masło ucieramy z ostudzoną masą budyniową. Na pierwszy placek wykładamy 1/2 części masy układamy na to delicje które namaczamy w alkoholu ( delicje układamy czekoladą do góry). Na ciastka wykładamy pozostałą część masy, przykrywamy drugim plackiem. Na wierzch układamy brzoskwinie zalewamy tężejącą  galaretką. Uwagi: Placki pieczemy koniecznie na papierze pergaminowym dzień wcześniej, z blaszki

kgwjanczewo
Pierniczki 139

jeszcze jedno: dekorowanie lepiej zostawić na parę dni przed świętami chyba że ktoś planuje tylko lukier lub cukrową posypkę bo sądzę że to nie powinno się zestarzeć. My dekorujemy czekoladą

Lubczyk i Wanilia
Snickers bez gotowania 178

znowu warstwę herbatników. Potem kolejno znowu warstwy: budyń, herbatniki, krówka,herbatniki.  Na samą górę dać ubitą na bardzo gęsto śmietanę i posypać  potarta czekoladą. Ciasto musi pobyć w lodówce przez  min 2 godziny... KONIEC

Lubczyk i Wanilia

Proponowane wyszukiwania