Smakowite jesienne bułeczki ze śliwką i gruszką. Szybko się robią, a zje nawet niejadek. Można je zrobić też z czekoladą lub dowolnym innym nadzieniem. Bardzo polecam. Do kawy wyśmienite. Misiowe bułeczki ze śliwką Drukuj przepis Drukuj ze wszystkimi zdjęciami Drukuj tylko tekst Składniki 0,5kg mąki tortowej łyżeczka soli 1 jajko 2 żółtka 100g masła (roztopić lub wyjąć z lodówki
CoolinarniePLprzekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy keksowej i pieczemy około 40 minut w 180`C. Studzimy w formie. Gotowe ciasto można posypać cukrem pudrem albo polać rozpuszczoną mleczną czekoladą. Smacznego
Słodkie Przyjemnościjeszcze inną zaletę, a mianowicie może posłużyć nam za bazę do tworzenia innych pysznych alkoholi. I tak dodając kawę rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody otrzymamy likier kawowy, dodając roztopioną czekoladę i odrobinę więcej wódki (lub spirytusu) otrzymamy likier czekoladowy, dodając przyprawy korzenne otrzymamy likier piernikowy itd. Możliwości jest mnóstwo, lecz o tym kiedy indziej. Dziś zaczynamy od podstawy, czyli
Rozpustne gotowanieKoktajl jesienny http://dzastfood.blogspot.co.uk/2015/09/286-koktajl-z-dynia.html 4. To może być idealny napój wieczorem, używam często kurkumy, jestem ciekawa jego smaku http://sekrety-zdrowia.org/zlote-mleko-napoj-z-kurkuma-na-przeziebienie-odpornosc-dobry-sen-i-depresje/ 5. Hit jesiennych / zimowych wieczorów - gorąca czekolada, prosta, a pyszna i to najważniejsze http://mniejcukruisoli.pl/niepoprawnie-prosta-w-przygotowaniu-goraca-czekolada-dla-wybrednych-wegetarianska/ Polecam
NA MOIM TALERZUCiastem napełnić foremki muffinkowe do 3/4 wysokości (mogą być silikonowe lub klasyczne, wyłożone papierowymi papilotkami). Piec w 180'C około 20 minut, do suchego patyczka. Gotowe można polukrować, polać czekoladą lub posypać cukrem pudrem
Cakes By KejtOstatnio miałam ogromną ochotę na coś... czekoladowego. A że był poranek, postanowiłam połączyć sycące śniadanie z odrobiną słodkości. Niestety w zakamarkach szafek nie znalazłam ani jednej kosteczki czekolady, dlatego wpadłam na pomysł by wykorzystać nutellę. Takie śniadanie zaspokoiło nie tylko mój głód, ale też i "zachciewajkę" ;) Spróbujcie i Wy. Zapraszam na zapiekaną nutellową owsiankę. Bo czy czasem nie warto zacząć
Słodkie okruszkiJeśli chcecie zapoznać się z całą ofertą firmy zapraszam tutaj - klik . Kolejny czarodziejski słoiczek, którego mogłam spróbować to truskawella - czy może być coś lepszego od polskich truskawek zanurzonych w czekoladzie? Okazały się tak pyszne, że mogłabym je wyjeść łyżeczką ze słoiczka, ale plan był inny, wykorzystać je do kruchych maślano razowych ciasteczek. Jeszcze tylko zwrócę Waszą uwagę na skład
Cynamonowe szczęścieSzpinak i jarmuż XI Soczewica XII Kasze XIII Ryż i komosa ryżowa XIV Mąka XV Jaja XVI Sery XVII Ryby i owoce morza XVIII Mięso XIX Bakalie XX Czekolada i kakao FiKowego bloga www.facetikuchnia.com śledzę już od dawien dawna. Część przepisów przetestowałam na własnej skórze i mogę potwierdzić, że przepisy Szymona są świetne, a zdjęcia Gosi po prostu przecudne
Moja pasja smakuwyłożonej papierem do pieczenia (wymiary: 36x24cm). Piec w nagrzanym do 180 st. C piekarniku przez 50-60 minut - do suchego patyczka. 5. Gotowy wystudzony piernik można polać polewą czekoladową, czekoladą roztopioną w kąpieli wodnej, lukrem cytrynowym lub oprószyć cukrem pudrem. Smacznego!!! Źródło: Ulubione ciasta Kasi
Kuchnia domowa Aniczasie dynia p uści sok, ale NIE WYLEWAJ GO! Do dyni dosyp tyle mąki , aby powstało ciasto na placki. Placki smaż na oleju na złoty kolor. Czekoladę rozpuść w mleku, dodaj cukier, cynamon i pomidory. Podgotuj, a przed p odaniem dopraw sosem TABASCO®. Plastry indyka usmaż krótko, aby wewnątrz był jeszcze soczysty. Wszystkie składniki skomponuj
SzczyptaSmaQproces) Żelazo [mg] Fasola biała (gotowana, 1/2 szklanki) 2,3 Śliwki (1/2 szklanki) 2,4 Ciecierzyca (gotowana, 1/2 szklanki) 2,4 Suszone pomidory (1/2 szklanki) 2,4 Ciemna czekolada (28 g) 3,9 Kombu (suszone, 8 g) 22,1 Tofu (twarde, 1/2 szklanki) 6,6 Szpinak (gotowany, 1/2 szklanki) 3,2 Oprócz produktów wymienionych w tabeli, sporo żelaza znajdziemy także
Powiedz dietom nieDzień dobry! Kto z Was nie lubi brownie? Chyba nikt :-). Pyszne, ciężkie, wilgotne i aż zapychające ciasto. Pełne pysznej i kochanej przez każdego czekolady! Tym razem postanowiłam przygotować je z dyniowym puree, w końcu mamy właśnie dyniowy sezon, a ja będąc w odwiedzinach u JEdyni zaopatrzyłam się w kilka dorodnych sztuk :-). Migawki z jesiennej wizyty u JEdyni pojawią się wkrótce
Pora coś zjeśćprzekładamy na wierzch bitej śmietany, układamy na niej w odstępach jeżyny, oraz za pomocą łyżki „kupki” tężejącej galaretki, ciasto wstawiamy do lodówki. Po wyjęciu biszkopt dekorujemy posiekaną czekoladą. Smacznego! The post Biszkopt z bitą śmietaną i pianką z galaretki appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięszybką, smaczną i zdrową przekąskę na słodko. Poniższe batoniki to w głównej mierze płatki owsiane wymieszane z posiekanymi orzechami, rodzynkami i żurawiną. Przed podaniem batoniki możecie udekorować rozpuszczoną mleczną czekoladą. Składniki na formę 20 x 20 cm*: 2 płaskie szklanki płatków owsianych 130 g bakalii (mieszanka orzechów laskowych, migdałowych i rodzynek) 70 g orzechów włoskich 50 g jasnego sezamu
Ugotować