czekolada - 27946 przepisów (strona:1362/1864)

czekoladowa niedziela #7 - czekośliwka (powidła śliwkowe z kakao) 170

sobie o czekośliwce, której chciałam spróbować i pomyślałam, że teraz właśnie mam okazję. Ten dżem nie okazał się wcale gorszy od czekowiśni, jest równie pyszny! W końcu śliwki i czekolada to świetne połączenie. Polecam Wam zawekować go w swoje słoiki jeszcze w tym tygodniu, bo śliwki niestety się kończą... A sobie obiecuję, że za rok nie przegapię sezonu na wiśnie

chili & sugar
czekoladowa niedziela #7 - sernik dyniowy na kakaowym biszkopcie 161

naszła mnie ochota na dyniowy sernik. Widziałam go już na wielu blogach i za każdym razem zachwycał mnie kolorem! W końcu mam swój! :) Już Wam pisałam, że dynia i czekolada to świetne połączenie, tak więc sernik wylądował na biszkoptowym spodzie z dodatkiem kakao. Pyszny, sycący, zbity i wilgotny - ja takie lubię najbardziej, a Wy? SERNIK DYNIOWY NA KAKAOWYM BISZKOPCIE przepis

chili & sugar
czekoladowa niedziela #8 - czekoladowe "trufle" daktylowe (wegańskie) 150

czekoladowym smakołykiem (hej, nie mówimy o grzybach, jak coś...). Smakołyk ten raczej do najzdrowszych nie należy... Jednak łatwo zrobić bardzo zdrowe trufle we własnej kuchni! I to bez użycia czekolady. Wystarczy pięć składników i mamy zdrowe, pyszne, niskokaloryczne i wegańskie trufle. Te niepozorne kuleczki kryją w sobie również i zdrowe tłuszcze - a to dzięki dodatkowi awokado. Nie jest ono jednak

chili & sugar
Biszkopt kakaowy z morelami 109

godzinę - aż ciasto będzie się uginać przy dotykaniu. Pozostawić w foremce przez kilkanaście minut, a potem wyjąć na kratkę żeby zupełnie ostygło. I można jeść :) Opcjonalnie można polać roztopioną czekoladą :) --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail!". Od tej pory żaden przepis Ci nie umknie

Marder&Marder Manufacture
Ciasto bananowe (chlebek bananowy) 134

stopni. Niech ciasto troszeczkę przestygnie zanim wyjmiemy je z formy. Potem dalej studzimy na kratce. Bo od ciepłego boli brzuszek :) Ja zajadałem się tym ciastem razem z mieloną czekoladą i dżemem z pigwy. Cierpkość tego dżemu genialnie się komponuje ze słodkością bananów. --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto

Marder&Marder Manufacture
Ciasto ze śliwkami i budyniem 109

sporo go mamy) i z powrotem składamy. I górę smarujemy budyniem. Ale tak naprawdę obficie, żeby gruba warstwa była. Dla ozdoby (i w sumie smaku też) można posypać mieloną czekoladą. Delikatesy ekologiczne  naturo.pl Najbogatsza oferta produktów ekologicznych i naturalnych w Polsce, możliwość dostawy na terenie całego kraju. Przejrzysty podział na kategorie, blisko 3000 produktów ekologicznych i naturalnych oraz wyjątkowo

Marder&Marder Manufacture
Gotowanie na kolanie - Semifreddo 152

uwaga! Naprawdę tylko na kilka chwil! Ja właśnie wsadziłem na zbyt wiele tych chwil i mi się rozpłynął - co widać na zdjęciu. Ja jeszcze dodatkowo posypałem swój deserek mieloną czekoladą. Koszt: ok. 5,50 - 6 zł. Jak na trzy desery to bardzo przyzwoicie. W dodatku trzy smaczne desery. Bilans po dwóch odcinkach: 3-1. Trzy jadalne (całkiem smaczne) potrawy, jedna

Marder&Marder Manufacture
Paczka Pełna Niespodzianek od AleDobre.pl 150

wiem dlaczego to co stoi u nas w marketach na półkach nosi nazwę "musztarda", bo z tą musztardą to naprawdę nie ma nic wspólnego. To mniej więcej tak jak czekolada i wyrób czekoladopodobny (to porównanie dla tych po trzydziestce, którzy pamiętają zamierzchły socjalizm). Tu naprawdę nie ma co pisać, to trzeba spróbować. Ja od razu tak się napaliłem

Marder&Marder Manufacture
Biszkopt piaskowy (z bitą śmietaną i konfiturą malinową) 125

warstwę smarujemy bitą śmietaną i konfiturą malinową. Nakładamy górną część biszkoptu i wierzch również smarujemy bitą śmietaną. Boki placka również. I przyozdabiamy świeżymi malinami i startą na tarce gorzką czekoladą. Wkładamy na godzinę do lodówki. Smacznego! --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail

Marder&Marder Manufacture
Piegusek z delicjami 171

zmiksować na puszysty krem. Galaretki rozpuścić tak jak pisze w przepisie na opakowaniu. Zostawić do lekkiego stężenia. Przełożenie:  Jeden płat ciasta smarujemy dżemem, oraz połową kremu układamy delicje czekoladą do góry smarujemy przykrywamy ciastem smarujemy kremem i wylewamy tężejącą galaretkę.  Chłodzimy najlepiej całą noc w lodówce

Wanilia i Kardamon
Sernik Limonka&Liczi 206

puszka liczi 1 łyżka soku z limonki 3/4 szklanki cukru pudru 5 łyżeczek żelatyny Dekoracja: wiórki kokosowe białe plasterki świeżej limonki bita śmietana owoce liczi ażurki z deserowej czekolady liście świeżej mięty Sposób przygotowania: Spód: Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody, odstawić do lekkiego stężenia. Wafelki pokruszyć, tortownicę o średnicy 26 cm wyłożyć folią spożywczą , wsypać okruchy

Wanilia i Kardamon
Tort Marcello 204

dołączamy do niej kakao. Łączymy ze sobą składniki ponczu. Gotowe placki nasączamy ponczem i smarujemy masą. Co trzeci placem wykładamy również wiśniami. Ciasto dekorujemy Roztopioną w kąpieli wodnej gorzką czekoladą i wstawiamy na kilka godzin do lodówki

ChilliJemy
Szwajcarska inspiracja na 130 lecie firmy Victorinox - Black pudding w szynce parmeńskiej 118

Mój przepis prawdopodobnie wiele osób tak zaintryguje, jak mocno zadziwi. Co wspólnego może mieć kaszanka ze Szwajcarią? Otóż i spieszę z pomocą. :) Szwajcaria to nie tylko czekolada, Wilhelm Tell i zegarki. To także, jak wiadomo scyzoryki i banki..., a także fantastyczna, różnorodna kultura. Łączy w sobie wszystko, co najlepsze z Włoch, Francji i Niemiec, a także nutkę... celtycką. Na części

Kuchenna Kontrrewolucya
Naturalny słodzik-domowa alternatywa cukru i odpowiednik aspiryny 110

dużą ilość błonnika. W krajach arabskich owoce te uważane są za afrodyzjak. Syrop daktylowy nadaje się do słodzenia herbaty i kawy, wypieków oraz deserów. Z dodatkiem rumu lub czekolady może być świetną polewą lub pastą kanapkową. Składniki: 1 szklanka daktyli bez pestek 1 szklanka bardzo ciepłej wody 1 laska wanilii  Przygotowanie  (cały proces 25 minut): - daktyle

Pora na pora i pomidora
Jesienna surówka 127

Wiem. Ameryki nie odkryłam. Ot, banalna przekąska i to wszystko. Ale może kogoś zainspiruje albo zachęci do zrobienia podobnnej surówki zamiast zjedzenia kawałka czekolady :) Korzystajmy zatem z tego, w co obfitują nasze sady i grządki (ewentualnie półki w warzywniaku :D) i zapodajmy sobie dawkę witamin by jesienne przeziębienia nie były nam straszne:) Nie podaję tutaj konkretnego przepisu gdyż surówka

My simple kitchen

Proponowane wyszukiwania