gotowego omleta wyciąć kształt za pomocą metalowej foremki do ciastek. Ja mam dużą choinkę z Ikei :) Dekoracje: gwiazdki wycięte z plasterków banana cząstki mandarynek kawałki kiwi roztopiona gorzka czekolada Smacznego
Chocolate Muffin BlogDzień dobry! Coś słodkiego do popołudniowej kawy? Czemu nie! A co gdyby to była słodkość przełamana niewielką ilością soli? Nie mam na myśli solonego karmelu czy też czekolady z solą, a... masło orzechowe! Najlepsze właśnie nieco słone i z chrupiącymi kawałkami orzechów. Można z niego przygotować rewelacyjne, nieco popękane, rustykalne ciasteczka. Z wierzchu chrupiące, w środku mięciutkie, o wyraźnym smaku
Pora coś zjeśćporcjami dodajemy chłodną masę. Pierwszy placek smarujemy masą jabłkową, układamy na niej warstwę biszkoptów. Na biszkopty nakładamy masę orzechową i drugi placek. Całość smarujemy polewą czekoladową. Możemy posypać czekoladą lub zmielonymi orzechami. Smacznego
Salonik smakówpowyciągałam wszystkie posypki, zrobiłam polewę czekoladową, lukier i zostawiłam ich na polu bitwy. Po kilku minutach zreflektowałam się, że może pora zobaczyć co wyszło. A tam... buzie całe w czekoladzie, posypki wszędzie tylko nie na pierniczkach... Jeszcze przed chwilą wyciągnęłam srebrne kulki z własnych papci. Pierniczki piekę te same od kilku lat z tego przepisu. Jeśli szukacie ciasta na pierniczki
bistro mamazwolenniczką gwałtownych zmian. Zdecydowanie polecam stopniowe przekonywanie się do czegoś, w tym przypadku zachęcam do zmieniania nawyków etapami. np. gdy przez całe życie na śniadanie jesz białe bułki z czekoladą albo kremem orzechowym to w większości sytuacji nie będzie Ci smakowała kanapka pełnoziarnistego pieczywa z szynką, chudym serem, sałatą czy kiełkami. Ze swojego doświadczenia wiem, że zmieniając po jednym składniku
Tagebuch po polsku200g margaryny Przygotowanie: Wszystkie składniki dokładnie zagnieść. Wyrobić gładką masę. Rozwałkować, wycinać dowolny kształt. Piec w piekarniku 180'C przez około 14 min. Podawać posmarowane dżemem, polane czekoladą lub bez dodatków. Smacznego
Tagebuch po polskuwiększość okazji, w zależności od dekoracji świetnie sprawdzają się na okolicznościowe święta. Nie są mdłe ani zbyt słodkie. Są w sam raz bez dodatków jak i zarówno z czekoladą czy dżemem. Dziś zapraszam na słodko wyglądające i przepysznie smakujące ciasteczka z kleksem z dżemu truskawkowego! Kruche ciastka. Składniki: 2 szklanki mąki 2 żółtka 16g cukru waniliowego 2/5 szklanki cukru pudru
Tagebuch po polskuwody ciepłej Krem: 2 x budyń śmietankowy 750 ml mleka 5 łyżek cukru 3 łyżki cukru pudru kostka margaryny 1 cukier wanilinowy 250g śmietanki 30% dekoracja : wiśnie i czekolada gorzka roztopiona w odrobinie mleka
Kuchcikowoasi...Kawałek mnieKolejny tydzień i kolejne Wypiekanie na śniadanie . W tym tygodniu pieczemy bułeczki cynamonowo - czekoladowe Erica Lanlarda z książki " Czekolada ". Wstyd się przyznać ale ja znam tę książkę i nie zauważyłam tego przepisu. Osobiście jej nie posiadam ale ma ja moja koleżanka i z ciekawszych przepisów porobiłam fotki bo byłoby dużo pisania. Co do książki to polecam
Ewa w kuchnipopularnych kokosowych batoników, do przygotowania w dosłownie kilka minut, plus oczywiście czas chłodzenia. Wystarczy zaledwie kilka składników i na deser możecie mieć intensywnie kokosowe batony, zatopione w Waszej ulubionej czekoladzie. Prawda, że brzmi obiecująco? :) Polecam :) *przepis stąd Składniki na około 12 batoników: 3 szklanki wiórków kokosowych 1/2 szklanki cukru… Continue reading Domowe batoniki kokosowe alá bounty
brunetkawkuchnitemp. pokojowej utrzeć do białości. Dodawać przestudzony budyń. Odłożyć troszkę kremu do posmarowania wierzchu.Połową masy posmarować jeden płat ciasta . Ułożyć delicje namoczone w kawie czekoladą do dołu . Wyłożyć pozostałą masę, przykryć drugim plackiem.Posmarować kremem. Na kremie ściśle poukładać brzoskwinie (na tzw. "dachówkę") i zalać galaretką (poczekać aż galaretka zacznie tężeć, ale będzie miała jeszcze taką
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia35/40 minut do suchego patyczka . Serek mascarpone wymieszać z cukrem pudrem i cukrem waniliowym , następnie ciągle mieszając dodawać śmietanę fix. Krem przełożyć na zimne ciasto . Na wierzch ze trzeć czekoladę . Odstawić na kilka godzin do lodówki Ude korow ać marcepanowymi marchewkami . Smacznego
Sama słodycz i szczypta chilizachwalać będę zawsze. Słodkości, które w każdej knajpie próbuję, oceniam i jeśli warto, wracam ponownie. Fondant z lodami, no cóż, był obłędny. Doskonale upieczony, w środku z płynną czekoladą. Idealny, poezja. Moja wizyta dobiega końca. Reasumując, miejsce naprawdę godne polecenia, ceny przyzwoite, a jakość doskonała. Dzięki dużej rotacji gości wszystkie składniki są zawsze świeże. Idealne miejsce na spotkania
Bike By Lifebezą włoską to strzał w dziesiątkę. Nie dość, że wzbudzają zachwyt swoim smakiem to dodatkowo ich wygląd robi duże wrażenie, efekt wow! to jest mało powiedziane. Wiadomo, że czekolada poprawia humor, a słodka beza robi to podwójnie. Lody, które zostały wykorzystane do przygotowania tego deseru to mocno czekoladowe lody Carte d’Or Chocolate Brownie z kawałkami ciastka brownie i sosem
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięsłoik powideł śliwkowych ok. 250-300g lub ewentualnie innego dżemu duża paczka biszkoptów (mogą być podłużne lub okrągłe) ok. 250-300g Dekoracja: gotowa polewa czekoladowa lub czekolada mleczna (ok. 150g) rozpuszczona w kąpieli wodnej z dodatkiem 2-3 łyżek masła Wykonanie: Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodawać po jednym żółtku. Ubić pianę z białek. Mąkę
Mania Wypiekania