dekorację tortu są: obłożenie tortu masą z pianek marshmallow, masą śmietanową, masą na bazie bezy szwajcarskiej, masą maślaną, masą śmietanowo-mascrapone, polewą czekoladową lub ganache z białej lub gorzkiej czekolady. Dziś sprzedam Wam mój przepis na masę cukrową, który dla mnie sprawdza się najlepiej. Pamiętajcie, że przed położeniem masy cukrowej tort musi być dokładnie obłożony tynkiem czyli: albo masą maślaną
moj przepis naWymieszać i dodać dynię z marchewką. Wszystko dokładnie połączyć. Wstawić do średniej wielkości tortownicy i piec w temperaturze 185 stopni bez termoobiegu przez 35 minut. Po wystudzeniu można polać czekoladą rozpuszczoną z odrobiną masła lub śmietanki i udekorować posiekanymi orzechami lub migdałami
Kulinarne Inspiracjepieczemy 16 min. W tym czasie robimy krem. Mascarpone miksujemy z cukrem pudrem do osiągnięcia idealnej konsystencji. Upieczone bałwanki odkładamy, a gdy się wystudzą, przekładamy kremem i dekorujemy czekoladą oraz lukrem. Wkładamy do lodówki najlepiej na całą
Podróż w kulinariaserek znakomicie komponuje się z wiórkami kokosowymi. Krem to połączenie tych dwóch składników i jogurtu naturalnego. Możecie podać go z ulubionymi dodatkami takimi jak orzechy, żurawina, gorzka czekolada czy rodzynki tak jak u mnie :) Składniki: 4 łyżki serka wiejskiego 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka masła kokosowego (mleko kokosowe z puszki w lodówce twardnieje) Składniki dokładnie zmiksować. Przełożyć
Chocolate Muffin Blogforemek na muffinki i pieczemy przez ok. 25 min w piekarniku nagrzanym do 175 st. Na wierzch można położyć jeszcze łyżeczkę masła orzechowego lub wcisnąć do środka kawałek gorzkiej czekolady, ale i bez tego muffinki są pysznie orzechowe. Smacznego Marcin
Ania i Marcin gotująkilku godzinach.) Udekorować wg uznania. (Ja delikatnie rozpuściłam batoniki i po kawałku poukładałam na cieście. Dodatkowo oprószyłam je wiórkami kokosowymi i startą skórką cytrynową. Dookoła ułożyłam ziarenka kawy w czekoladzie
Di gotuje100g mąki pełnoziarnistej, - 10 łyżek ciemnego kakao, - pół szklanki cukru (najlepiej brązowego), - 5 łyżek oleju, - łyżeczka proszku do pieczenia, - 2 łyżeczki cukru waniliowego, - opcjonalnie: drobno posiekana tabliczka gorzkiej czekolady, - na wierzch: posiekane orzechy. Przygotowanie: 1. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. 2. Siemię lniane zalewamy wodą i mieszamy. Odstawiamy do przestygnięcia. 3. Fasolę płuczemy (jeśli jest solona, to nawet
two broke sistersmiksujemy z cukrem pudrem , gdy powstanie kremowy puch , stopniowo dodajemy po 1 lyzce zimnego budyniu. Masę budyniowa wykładamy na ciasto kakaowe i banany. Na wierzch mozna posypać starta czekoladę gorzka. Smacznego
Słodkości i nie tylkowieje we wszystkie otwory mego mieszkania i jest zimno... brrr... pada deszcz... mało optymistycznie... a poranek był nawet słoneczny! Przede mną wyprawa po Córcię do szkoły a potem gorąca czekolada na rozgrzewkę (taki jest plan) i dokańczanie bajecznie świątecznej kapusty na obiad. Do skonstruowania tego dania zmotywowała mnie grudniowa KUCHNIA i kapusta własnego kiszu czekająca w zamrażarce. Dla Małżona słodka
Dzieje kuchennej Wiewiórykilka wybranych przez zamawiającego. Możliwość zamówienia większej porcji lub tylko dużych kształtów, które będą idealne na prezent :) Pierniczki mogą być gładkie, dekorowane lukrem królewskim, kolorowymi posypkami lub ozdobione czekoladą gorzką, białą lub mleczną. Szczegóły do uzgodnienia indywidualnie. Zapraszam! KONTAKT: e-mail: alex10@onet.pl facebook: https://www.facebook.com/ aleksandra.turek.56 https://www.facebook.com/ chocolatemuffinblog/ ?fref
Chocolate Muffin BlogPołączenie słonego smaku orzeszków ze słodkim smakiem masy krówkowej oraz czekolady może się wydać zaskakujące. Zachęcam was jednak do spróbowania, ponieważ to zestawienie bardzo dobrze ze sobą współgra. Mnie osobiście ten sernik przypomina trochę baton snickers :) Składniki: 250 g ciasteczek Petit Beurre 150 g masła 2 łyżki kakao 1 kg twarogu sernikowego 250 gram serka mascarpone 4 jajka 3/4 szklanki
Taste Therapypieczenia układaj kokosanki, najwygodniej robić to dwoma łyżkami. Ciasteczka powinny mieć wielkość orzecha włoskiego, później urosną :) KOKOSANKI POWINNY BYĆ GOTOWE w 15 minut, jeśli chcesz możesz udekorować je czekoladą lub inną polewą, ja z tego zrezygnowałam, bo te kokosanki są pyszne same w sobie. Smacznego
Kuchnia bezglutenowa Loliwkruszamy bądź układamy kawałki chałwy. Zalewamy reszta ciasta ( ja zostawiłam sobie trochę i dodałam 2 łyżeczki kakao - dzięki temu ładny wzorek powstał na górze ). Następnie skroiłam 3-4 tafelki czekolady deserowej. Piekłam w 200 stopniach ( piekarnik gazowy ) przez 50 minut. Smacznego !!! Wspólnie ze mną piekły: Bożena Angelika Joanna Dorota Danuta Dorota Szóste Niebo Joanna
Gotowanie...to proste !ekstraktu (można pominąć) 2 gruszki 1 mango 1/2 świeżego ananasa Wykończenie: 500 ml śmietanki dobrze schłodzonej 2-3 łyżki cukru pudru 1 mały wafelek o smaku kokosowym w białej czekoladzie Migdały i morele zmielić, dodać wodę, wylepić spód tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia o średnicy 25 cm. Można ręce zwilżyć wodą, wtedy jest łatwiej. Twaróg wymieszać z mlekiem skondensowanym, cukrem
Czerwień i błękitNOWOŚĆ: kukurydziano - gryczane , którego składnikiem jest łuska gryczana, mająca prozdrowotny wpływ na nasz organizm/ NOWOŚĆ: piernikowe - zawierające przyprawy korzenne - wygodny pomysł na aromatyczna przekąskę NOWOŚĆ: piernikowe w mlecznej czekoladzie - edycja limitowana - połączenie kuszącej słodyczy z korzennymi, aromatycznymi przyprawami. Do mnie trafiło kilka paczuszek tego pieczywa i od razu przyglądnęłam się z bliska składowi. Jest zachęcające! Tovago to jedyna
Z Kuchni Do Kuchni