się zastanawiałam jakie ciacho upiec. Poszperałam w szafce i wydobyłam z niej czekoladę, kilka herbatników i batony Twix. Pomyślałam, że to dobre składniki do ciasta z masą. I własnie te składniki wylądowały w masie a ciacho wyszło super smaczne. Zapraszam po przepis. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnioliwek lub oleju rzepakowego bogatego w zdrowe jednonienasycone kwasy tłuszczowe." 6 "Aby nie popadać w skrajność, należy zaznaczyć, że pewne słodycze zawierają składniki korzystne dla zdrowia, np. gorzka czekolada lub wyroby z miazgi migdałowej, orzechowej czy nasion sezamu (chałwa, sezamki) zawierają magnez, potas, cynk. Lody mogą być źródłem wapnia, a przetwory owocowe, np. dżemy i owoce kandyzowane, zawierają pewne ilości
Atlas Smakówskładniki. Gdy ciasto troszkę przestygnie, zagniatamy je na lekko opruszonym mąką blacie. Rozwałkowujemy na ok 5mm grubości i wycinamy dowolne kształty. Pieczemy ok 12minut. Gdy pierniczki przestygną dekorujemy np.lukrem, czekoladą lub czym tam chcemy. Udanych wypieków
Smaki Przyprawy i Koloryboki były troszkę wyżej. Na podstawę wylewamy sos toffi. Kroimy banany w plastry i układamy na toffi. Następnie ubijamy śmietanę i wykładamy na banany. Dekorujemy toffi lub wiórkami czekolady i wkładamy do lodówki na kilka godzin
Smaki Przyprawy i KoloryKtóż nie lubi maślanych, kruchych ciasteczek? Pyszne i uniwersalne. Można ozdobić je lukrem królewskim, masą cukrową, czekoladą. Lub zjeść same. Pysznie smakują posmarowane dżemem lub lemon curd. Moja Malwinka lubi je chrupać na deser. A kiedy ich nie zużyjemy, zawsze można schować je do zamykanego pojemnika i przechować. Dodatek domowego ekstraktu waniliowego naprawdę daje im "kopa" i lepiej
Cakes By Kejtwody i dalej miksuj. Przelej do misy multicookera i nastaw program CAKE i czas 45 minut. W piekarniku 180 stopni i tez około 45 minut. Polewa oczywiście z gorzkiej czekolady rozpuszczonej w kąpieli wodnej. Jesz fasolę? Jeśli nie, to zacznij. To najwartościowszy pokarm, jaki wydaje ziemia. Na całym świecie uprawia się około 400 gatunków fasoli. Jest odporna na trudne
ClauditteMissCookingopakowanie galaretki (użyłam agrestowej) Dodatkowo: około 210g podłużnych biszkoptów 2 czerwone galaretki 300ml śmietanki kremówki 1 łyżka cukru pudru wiórki czekoladowe do posypania (można zastąpić kakao lub startą czekoladą) Biszkopt: 1. Piekarnik nastawić na 160oC na funkcji termoobieg (na funkcji góra-dół 180oC). 2. Białka ubić na sztywną pianę. Ciągle ucierając mikserem, dodawać stopniowo cukier i mieszać
Mała Cukierenkazjeść owsiankę także na kolację. Składniki: 4 łyżki świeżych jeżyn 1 szklanka mleka 6 łyżek płatków owsianych błyskawicznych * 1 łyżka musli - u mnie chrupiące musli z bananami i kawałkami czekolady opcjonalnie 1 łyżeczka miodu * owsianka jest dość gęsta, można zmniejszyć ilość płatków według własnych potrzeb Przygotowanie: Szklankę mleka gotujemy w garnuszku z grubszym dnem, dodajemy płatki owsiane. Gotujemy na małym
Słodkie okruszkiproszku do pieczenia ( 1 łyżeczka), 24g kakao ( 4 łyżeczki), 5 jaj, 125ml oleju, 125g wody. Ponadto: wiśnie drylowane, paluszki, cukierki lub inne składniki do stworzenia nosa czy oczu reniferów, czekolada na kanapki ( ja użyłam nutellę), cukier puder. Przygotowanie: Suche składniki na ciasto połączyć razem - wymieszać. Mokre składniki na ciasto połączyć razem w osobnym pojemniku - dobrze roztrzepać widelcem. Suche składniki połączyć
W kuchni u Monikipochodzi. Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki ( pojemność szklanki to 250ml) - 490g, 1 szklanka śmietany kwaśnej 18% ( pojemność szklanki to 250ml), margaryna - 250g. Ponadto: powidła śliwkowe ( lub inny dżem, czekolada itp.), cukier puder. Przygotowanie: Zimną margarynę pokroić w kostkę, dodać do reszty składników na ciasto i posiekać razem. Po chwili zagnieść ciasto i uformować kulkę. Zawinąć w folię spożywczą
W kuchni u Monikiciasto nakładamy pokrojone w plasterki gruszki. Na gruszki rozsmarowujemy krem migdałowy i posypujemy płatkami migdałów (patrz niżej). Pieczemy kolejne 30 minut, do zarumienienia. Serwujemy z lodami lub polane czekoladą. Krem migdałowy: 120 g masła 150 g cukru kryształu 100 g zmielonych migdałów 2 jajka 1 łyżka soku z cytryny Masło ucieramy z cukrem i migdałami do połączenia. Dodajemy lekko roztrzepane
Made By Mom And Sonschłodzić. Żelatynę rozpuścić w małej ilości wody. Śmietanę ubić, pod koniec ubijania dodać cukier puder i żelatynę. Wyłożyć na jabłka. Całość schłodzić w lodówce. Wierzch ciasta można posypać startą czekoladą lub kakao. Smacznego! * to jest porcja na mniejszą blachę niż standardowa - moja miała 20/26
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniemaku mielonego 2 jajka 3/4 szklanki cukru 1 budyń waniliowy 3/4 kostki masła 0,5 szklanki mleka po łyżce bakalii Polewa czekoladowa 0,5 kostki margaryny 1 czekolada mleczna 1 łyżka cukru pudru 1 łyżeczka kakao Wykonanie: Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie dodajemy cukier dalej ubijając. Żółtka mieszamy z wodą, dodajemy do ubitej piany, delikatnie łączymy ze sobą
kgwjanczewoBardzo podoba mi się ten nasz nowy rozkład dnia, mimo iż te 3 godziny, w czasie których Zuzia jest w … Czytaj dalej →
brunetkawkuchni