czekolada - 27946 przepisów (strona:1342/1864)

Pyszna kostka z masą mix smaków 351

się zastanawiałam jakie ciacho upiec. Poszperałam w szafce i wydobyłam z niej czekoladę, kilka herbatników i batony Twix. Pomyślałam, że to dobre składniki do ciasta z masą. I własnie te składniki wylądowały w masie a ciacho wyszło super smaczne. Zapraszam po przepis. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Drugie śniadanie do szkoły #1 213

oliwek lub oleju rzepakowego bogatego w zdrowe jednonienasycone kwasy tłuszczowe." 6 "Aby nie popadać w skrajność, należy zaznaczyć, że pewne słodycze zawierają składniki korzystne dla zdrowia, np. gorzka czekolada lub wyroby z miazgi migdałowej, orzechowej czy nasion sezamu (chałwa, sezamki) zawierają magnez, potas, cynk. Lody mogą być źródłem wapnia, a przetwory owocowe, np. dżemy i owoce kandyzowane, zawierają pewne ilości

Atlas Smaków
Pierniczki 141

składniki. Gdy ciasto troszkę przestygnie, zagniatamy je na lekko opruszonym mąką blacie. Rozwałkowujemy na ok 5mm grubości i wycinamy dowolne kształty. Pieczemy ok 12minut. Gdy pierniczki przestygną dekorujemy np.lukrem, czekoladą lub czym tam chcemy. Udanych wypieków

Smaki Przyprawy i Kolory
Banoffee 230

boki były troszkę wyżej. Na podstawę wylewamy sos toffi. Kroimy banany w plastry i układamy na toffi. Następnie ubijamy śmietanę i wykładamy na banany. Dekorujemy toffi lub wiórkami czekolady i wkładamy do lodówki na kilka godzin

Smaki Przyprawy i Kolory
Klasyczne kruche ciasteczka 150

Któż nie lubi maślanych, kruchych ciasteczek? Pyszne i uniwersalne. Można ozdobić je lukrem królewskim, masą cukrową, czekoladą. Lub zjeść same. Pysznie smakują posmarowane dżemem lub lemon curd. Moja Malwinka lubi je chrupać na deser. A kiedy ich nie zużyjemy, zawsze można schować je do zamykanego pojemnika i przechować. Dodatek domowego ekstraktu waniliowego naprawdę daje im "kopa" i lepiej

Cakes By Kejt
DIETETYCZNE BROWNIE Z CZERWONEJ FASOLI (nie zawiera mąki i cukru) 167

wody i dalej miksuj. Przelej do misy multicookera i nastaw program CAKE i czas 45 minut. W piekarniku 180 stopni i tez około 45 minut. Polewa oczywiście z gorzkiej czekolady rozpuszczonej w kąpieli wodnej. Jesz fasolę? Jeśli nie, to zacznij.  To najwartościowszy pokarm, jaki wydaje ziemia. Na całym świecie uprawia się około 400 gatunków fasoli. Jest odporna na trudne

ClauditteMissCooking
Ciasto z jabłkami „Jabłkowa Symfonia” 8428

opakowanie galaretki (użyłam agrestowej) Dodatkowo: około 210g podłużnych biszkoptów 2 czerwone galaretki 300ml śmietanki kremówki 1 łyżka cukru pudru wiórki czekoladowe do posypania (można zastąpić kakao lub startą czekoladą)     Biszkopt: 1. Piekarnik nastawić na 160oC na funkcji termoobieg (na funkcji góra-dół 180oC). 2. Białka ubić na sztywną pianę. Ciągle ucierając mikserem, dodawać stopniowo cukier i mieszać

Mała Cukierenka
Jeżynowa owsianka z musli na śniadanie 164

zjeść owsiankę także na kolację. Składniki: 4 łyżki świeżych jeżyn 1 szklanka mleka 6 łyżek płatków owsianych błyskawicznych * 1 łyżka musli - u mnie chrupiące musli z bananami i kawałkami czekolady opcjonalnie 1 łyżeczka miodu * owsianka jest dość gęsta, można zmniejszyć ilość płatków według własnych potrzeb Przygotowanie: Szklankę mleka gotujemy w garnuszku z grubszym dnem, dodajemy płatki owsiane. Gotujemy na małym

Słodkie okruszki
Babeczki reniferki z wiśniami. 147

proszku do pieczenia ( 1 łyżeczka), 24g kakao ( 4 łyżeczki), 5 jaj, 125ml oleju, 125g wody. Ponadto: wiśnie drylowane, paluszki, cukierki lub inne składniki do stworzenia nosa czy oczu reniferów, czekolada na kanapki ( ja użyłam nutellę), cukier puder. Przygotowanie: Suche składniki na ciasto połączyć razem - wymieszać. Mokre składniki na ciasto połączyć razem w osobnym pojemniku - dobrze roztrzepać widelcem. Suche składniki połączyć

W kuchni u Moniki
Rogaliki trzyskładnikowe 237

pochodzi. Składniki:  Ciasto: 3 szklanki mąki ( pojemność szklanki to 250ml) - 490g, 1 szklanka śmietany kwaśnej 18% ( pojemność szklanki to 250ml), margaryna - 250g. Ponadto: powidła śliwkowe ( lub inny dżem, czekolada itp.), cukier puder. Przygotowanie: Zimną margarynę pokroić w kostkę, dodać do reszty składników na ciasto i posiekać razem. Po chwili zagnieść ciasto i  uformować kulkę. Zawinąć w folię spożywczą

W kuchni u Moniki
Tarta Migdałowa z Gruszkami 172

ciasto nakładamy pokrojone w plasterki gruszki. Na gruszki rozsmarowujemy krem migdałowy i posypujemy płatkami migdałów (patrz niżej). Pieczemy kolejne 30 minut, do zarumienienia. Serwujemy z lodami lub polane czekoladą. Krem migdałowy: 120 g masła 150 g cukru kryształu 100 g zmielonych migdałów 2 jajka 1 łyżka soku z cytryny Masło ucieramy z cukrem i migdałami do połączenia. Dodajemy lekko roztrzepane

Made By Mom And Son
Szarlotka królewska 121

schłodzić. Żelatynę rozpuścić w małej ilości wody. Śmietanę ubić, pod koniec ubijania dodać cukier puder i żelatynę. Wyłożyć na jabłka. Całość schłodzić w lodówce. Wierzch ciasta można posypać startą czekoladą lub kakao. Smacznego! * to jest porcja na mniejszą blachę niż standardowa - moja miała 20/26

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Smażony makowiec 434

maku mielonego 2 jajka 3/4 szklanki cukru 1 budyń waniliowy 3/4 kostki masła 0,5 szklanki mleka po łyżce bakalii Polewa czekoladowa 0,5 kostki margaryny 1 czekolada mleczna 1 łyżka cukru pudru 1 łyżeczka kakao Wykonanie: Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie dodajemy cukier dalej ubijając. Żółtka  mieszamy z wodą, dodajemy do ubitej piany, delikatnie łączymy ze sobą

kgwjanczewo
Muffiny pomarańczowe z białą czekoladą… 247

Bardzo podoba mi się ten nasz nowy rozkład dnia, mimo iż te 3 godziny, w czasie których Zuzia jest w … Czytaj dalej →

brunetkawkuchni

Proponowane wyszukiwania