odkładamy na 2-3 dni żeby poleżały, ja nie miałam tyle czasu więc leżakowały sobie tylko 1 dzień i też było ok. Następnie smarujemy je powidłami, a wierzch polewamy czekoladą. I znów dajemy mu ze 2 dni na leżakowanie :) Smacznego
Cynamonowe szczęścieroku o niemal godzinę, świat nadal spowijają ciemności przez większość doby. Absolutny brak motywacji do jakichkolwiek działań. Praca to zupełnie inna sprawa. Uwielbiam tam jeździć, spędzać dni na temperowaniu czekolady, robieniu ciast z kremem i - ostatnio - festelavnsboller (czyli bułeczek z ciasta duńskiego z kremem i bitą śmietaną, pieczonych właśnie w okresie karnawału). Nawet wałkowanie metrów kruchego ciasta nie sprawia
Pożeraczka, czyli raz adobrzekawę parzę w dość specyficzny sposób, jako , że gramatura kaw aromatyzowanych jest przystępna czyli 100 g- to co robię? Biorę np. kawę czekoladową i jako , że ma intensywny smak czekolady, mieszam ją z dobrą ziarnistą w proporcji 1:1. I tak każde 200 g kawy ziarnistej ma u mnie inny smak. Każde espresso ma smak na każdą pogodę! Spienione mleko
Z Kuchni Do Kuchninaczynia, podczas gdy pozostała powierzchnia płyty pozostaje chłodna i bezpieczna w dotyku. Temperaturę dostosowuje się błyskawicznie za pomocą prostego dotyku, co ogranicza niebezpieczeństwo wykipienia. Mając taką płytę kuchenną topienie czekolady, przyrządzanie wyszukanych sosów czy inne skomplikowane czynności kucharskie stają się naprawdę błahostką. Posiada także blokadę przed dziećmi, jest to znakomite rozwiązanie adresowane do rodzin z małymi dziećmi. Pozostawienie dzieci
karmelowysezonie zamrozić kilka koszyczków malin. I cieszyć się nimi cały rok! Owsiankę przygotowałam z płatków orkiszowych i jęczmiennych na wodzie z odrobina mleka. Do smaku dodałam gorzką czekoladę- kawałeczek!. ;-) Pyszności! Smacznego
SMYKWKUCHNImalakserze) 4 jajka 1 szklanka mleka 2 budynie waniliowe lub śmietankowe bez cukru 1 szklanka cukru 1 łyżeczka domowego cukru waniliowego herbatniki (typu Petitki) 0,5 tabliczki mlecznej czekolady (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); W garnku z grubym dnem rozpuścić masło. Wsypać cukier, cukier waniliowy i wymieszać, aż cukier się rozpuści. Następnie dodać zmielony ser, wbić jajka i energicznie mieszając ciągle gotować
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniedyni z galaretką pomarańczową 2. Banoffee - ciasto z bananami i toffii bez pieczenia 3. Bardzo łatwy krem do babeczek 4. Ciasto toffii z prażonym słonecznikiem 5. Pieguski - ciasteczka z czekoladą 6. Ciasto czeskie 7. Waniliowy krem do dekoracji babeczek 8. K ompot jabłkowy do słoików na zimę 9. Ciasto szpinakowe - Zielony mech 10. Ciasto "Ciemny snickers" wg s. Anastazji
Mania Wypiekaniaogniu do momentu, aż masa zgęstnieje (niecałe 5 minut). 3. Gorącą masą przełożyć biszkopt i lekko docisnąć. Ciasto pozostawić do wystudzenia. 4. Na wierzch wyłożyć polewę ( np. żelatyną ) lub czekoladę rozpuszczoną w kąpieli wodnej. Posypać płatkami migdałowymi. Smacznego
Kuchnia domowa Animaki ziemniaczanej szczypta soli masa 125 g serka mascarpone skórka otarta z 1 cytryny i sok 50 g cukru pudru do dekoracji 1 duży granat strata gorzka czekolada (1-2 kostki) Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj Przygotowanie: Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywna pianę, stopniowo dodajemy po jednej łyżce cukier puder, jak białka ładnie zaczną błyszczeć dodajemy
Niezły Młynekbajecznie kolorowy…! To tęczowy torcik idealny na wyjątkowe okazje! Lekka, kolorowa pyszna pianka zachwyci zarówno dzieci jak i dorosłych Składniki: Spód: 376 g herbatników i holenderskich z mleczną czekoladą Łakotki -2 opakowania 200 g miękkiego masła Ptasie mleczko: 6 galaretek w kolorach: fioletowy, niebieski, różowy, pomarańczowy i biały 2 puszki mleka skondensowanego słodzonego Dodatkowo: kolorowe posypki Wykonanie: Ciastka mielimy
Podróż w kulinariainnego miasta 27 km w jedną stronę, a same zajęcia trwały 1,5 h, dodam tylko, że ani siebie ani nas nie oszczędzał. Facet był niesamowity, równiusieńko opalony na czekoladę (podejrzewałam, czy tez byłam pewna że opalał się nago), ćwiczył w takich szerokich badejkach, które pamiętały pewnie jego czasy licealne i przez całe zajęcia bałam się, że podczas asan wymagających
greenscarfkremu mlecznego. Przykryć ostatnim blatem ciasta. Masło, kakao i cukier puder zagotować. Dodać wrzątek i mieszać aż polewa zgęstnieje. kiedy trochę przestygnie polać torcik i posypać kora z czekolady. Wstawić do lodówki, żeby masa zastygła. Najlepiej smakuje po lekkim ogrzaniu, radę wyjąć z lodówki na kwadrans przed podaniem
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniarozsmarować cienką warstwę śmietany. Nałożyć kolejny placek i powtórzyć czynności. Następnie nałożyć ostatni, górny placek i posmarować go śmietaną. Śmietaną smarujemy również boki tortu. Tort można udekorować wiśniami, startą czekoladą i śmietaną. Uwagi: Śmietany wychodzi na styk, więc jeżeli chcecie smarować jej grubiej, to zamiast opakowania 500 g kupcie większe (co najmniej
Passions hobbies lifeczęści *przekładanie: na spód dać jeden kruchy placek, wyłożyć 1 część kremu, przykryć plackiem orzechowym, wyłożyć drugą porcję kremu, przykryć plackiem kokosowym, wyłożyć krem, przykryć kruchym plackiem. Wierzch polać czekoladą
Z Majeczką w kuchnigranatem Keks Lemoniada cytrusowa z natką pietruszki Makaron orzo z liśćmi szpinaku i serem feta Owsianka z ziarnami chia, skórką z pomarańczy i pestkami granatu Pomarańczowa babka z czekoladą Sałatka z egzotycznych owoców Sałatka z kaszy gryczanej z rukolą i klementynką Sałatka z pomarańczy z żurawiną i płatkami owsianymi Świeża kukurydza z gremolatą Woda ogórkowo - cytrynowa Pierniczkowy koktajl z egzotycznymi
Moja smaczna kuchnia