Jeśli chcecie zapoznać się z całą ofertą firmy zapraszam tutaj - klik . Kolejny czarodziejski słoiczek, którego mogłam spróbować to truskawella - czy może być coś lepszego od polskich truskawek zanurzonych w czekoladzie? Okazały się tak pyszne, że mogłabym je wyjeść łyżeczką ze słoiczka, ale plan był inny, wykorzystać je do kruchych maślano razowych ciasteczek. Jeszcze tylko zwrócę Waszą uwagę na skład
Cynamonowe szczęścieSzpinak i jarmuż XI Soczewica XII Kasze XIII Ryż i komosa ryżowa XIV Mąka XV Jaja XVI Sery XVII Ryby i owoce morza XVIII Mięso XIX Bakalie XX Czekolada i kakao FiKowego bloga www.facetikuchnia.com śledzę już od dawien dawna. Część przepisów przetestowałam na własnej skórze i mogę potwierdzić, że przepisy Szymona są świetne, a zdjęcia Gosi po prostu przecudne
Moja pasja smakuwyłożonej papierem do pieczenia (wymiary: 36x24cm). Piec w nagrzanym do 180 st. C piekarniku przez 50-60 minut - do suchego patyczka. 5. Gotowy wystudzony piernik można polać polewą czekoladową, czekoladą roztopioną w kąpieli wodnej, lukrem cytrynowym lub oprószyć cukrem pudrem. Smacznego!!! Źródło: Ulubione ciasta Kasi
Kuchnia domowa Aniczasie dynia p uści sok, ale NIE WYLEWAJ GO! Do dyni dosyp tyle mąki , aby powstało ciasto na placki. Placki smaż na oleju na złoty kolor. Czekoladę rozpuść w mleku, dodaj cukier, cynamon i pomidory. Podgotuj, a przed p odaniem dopraw sosem TABASCO®. Plastry indyka usmaż krótko, aby wewnątrz był jeszcze soczysty. Wszystkie składniki skomponuj
SzczyptaSmaQproces) Żelazo [mg] Fasola biała (gotowana, 1/2 szklanki) 2,3 Śliwki (1/2 szklanki) 2,4 Ciecierzyca (gotowana, 1/2 szklanki) 2,4 Suszone pomidory (1/2 szklanki) 2,4 Ciemna czekolada (28 g) 3,9 Kombu (suszone, 8 g) 22,1 Tofu (twarde, 1/2 szklanki) 6,6 Szpinak (gotowany, 1/2 szklanki) 3,2 Oprócz produktów wymienionych w tabeli, sporo żelaza znajdziemy także
Powiedz dietom nieDzień dobry! Kto z Was nie lubi brownie? Chyba nikt :-). Pyszne, ciężkie, wilgotne i aż zapychające ciasto. Pełne pysznej i kochanej przez każdego czekolady! Tym razem postanowiłam przygotować je z dyniowym puree, w końcu mamy właśnie dyniowy sezon, a ja będąc w odwiedzinach u JEdyni zaopatrzyłam się w kilka dorodnych sztuk :-). Migawki z jesiennej wizyty u JEdyni pojawią się wkrótce
Pora coś zjeśćprzekładamy na wierzch bitej śmietany, układamy na niej w odstępach jeżyny, oraz za pomocą łyżki „kupki” tężejącej galaretki, ciasto wstawiamy do lodówki. Po wyjęciu biszkopt dekorujemy posiekaną czekoladą. Smacznego! The post Biszkopt z bitą śmietaną i pianką z galaretki appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięszybką, smaczną i zdrową przekąskę na słodko. Poniższe batoniki to w głównej mierze płatki owsiane wymieszane z posiekanymi orzechami, rodzynkami i żurawiną. Przed podaniem batoniki możecie udekorować rozpuszczoną mleczną czekoladą. Składniki na formę 20 x 20 cm*: 2 płaskie szklanki płatków owsianych 130 g bakalii (mieszanka orzechów laskowych, migdałowych i rodzynek) 70 g orzechów włoskich 50 g jasnego sezamu
Ugotowaćsyrenką Arielką dla małej Gabrysi. Warstwy biszkopta przełożone dwoma kremami. Jeden ze samej śmietanki kremówki i serka mascarpone, do drugiego dołożyłam Nutellę, bo jeśli torcik jest dla dziecka to czekolada oczywiście musi być! Żeby nie było za słodko biszkopty smarowałam solidną dawką dżemu jeżynowego (oczywiście własnego wyrobu
Maślane ciasteczkoDruga odsłona pysznego ciasta na zimno. W połączeniu z budyniowym biszkoptem oraz startą czekoladą smakuje rewelacyjnie. Mocno owocowe galaretki przełamują słodycz. Dobierając inne smaki możemy stworzyć dowolną kompozycję barw i … Czytaj dalej Kryształek na budyniowym biszkopcie
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyMała słodka przyjemność na poprawę humoru. Trochę owoców, czekolady oraz jogurtu i czego chcieć więcej na jesienną chandrę. Składniki 400 g jogurtu greckiego 2 łyżeczki rozpuszczalnego kakao 2 łyżeczki cukru … Czytaj dalej Deser jogurtowy z figą
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatyminut,po czym smażymy cienkie naleśniki .Masło ucieramy z cukrem,wymieszać z resztą składników nadzienia i tą masą posmarować naleśniki , zwinąć .W naczyniu do kąpieli wodnej roztopic czekoladę , dodać kakao ,cukier , mleko i gotować na bardzo małym ogniu , a gdy zgęstnieje , wlać śmietankę wymieszaną z mąką ,zagotować.Zdjąć z ognia , i podprawić żółtkiem.Odsmażyć naleśniki.Podawać gorące , chrupiace polane SOSEM.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiOstatnio jadłam przepyszną czekoladę: gorzką ze skórką pomarańczy i doszłam do wniosku, że fajne byłoby takie ciasto, padło na moje ukochane ciasto, czyli sernik, wegański- wiadomo, a do tego moja mięsożerna część rodziny prosiła mnie o ciasto dla gości, wyglądało to mniej więcej tak „no wiesz, te twoje wydziwiane, takie mokre żeby było, tylko nie mów gościom z czego
greenscarfjest przewrócić od razu, gdy na powierzchni pojawią się pęcherzyki powietrza. To ważne, bo bardzo łatwo je przypalić. Gotowe pankejki podawać z ulubionymi dodatkami, jak np. jogurt, miód, czekolada... ale są tak smaczne, że dodatek czegokolwiek jest wręcz zbędny! ;) Smacznego
Kuchnia Elliestroną spryskaną położyć na serku, spryskać po wierzchu i posmarować kremem.Operację powtórzyć z trzecim biszkoptem.Na wierzch rozsmarować ostatnią warstwę kremu. U mnie krem polałam cienką warstewką roztopionej gorzkiej czekolady. I do lodówki. Przed podaniem posyapałam kako. Podałam z kawą na pięknej PORCELANIE BOGUCICE Smacznego! Ciasto należy przechowywać w lodówce w pojemniku szczelnie zamknięte. Maksymalnie
Z Kuchni Do Kuchni