czekolada - 27946 przepisów (strona:1337/1864)

Czekoladowe ciasto w 5 minut 102

mleko, jajka czy olej...zatem nic tylko znaleźć w sobie odrobinę chęci i przygotować ten banalnie prosty deserek! Po wymieszaniu składników można dodać swoje ulubione dodatki takie jak: orzechy, czekoladę, bakalie lub drobne owoce. Ciasto najlepiej smakuje na ciepło ;) Polecam!     Składniki: (na 1 dużą lub dwie mniejsze porcje)   1 jajko 3 łyżki cukru 3 łyżki mleka

Nastoletnie Wypiekanie
Kora orzechowa 163

puszki pokrojone w plasterki Galaretki rozpuszczamy w 750 ml wody i odstawiamy do stężenia. Na pierwszy blat ciasta wykładamy połowę kremu, na nim układamy ciastka maczane w likierze kawowym ( czekoladą do dołu ) na wierzch wykładamy pozostały krem ( odkładając kilka łyżek -  będzie na potrzebny do posmarowania drugiego spodu). Na krem wykładamy drugi blat, smarujemy cienko odłożonym kremem i układamy pokrojone

Słodka Kraina Wypieków
Jaglane brownie z płatkami owsianymi 199

wyszło idealnie wysokie, a raczej odpowiednio i w sam raz niskie ;) Pieczemy w temp. 175 st. przez 45-50 minut, do suchego patyczka. Już po chwili czuć wspaniały zapach czekolady i kokosu! Nie mogliśmy się doczekać, aż będzie gotowe!! :) Rozpływa się w ustach! Smacznego!  aakuku

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
Serowe pakieciki z budyniem, dżemem i miechunką / Cream cheese pastries with, pudding, jam and golden berries 162

mąki 150 g kremowego serka śmietankowego 6 łyżek mleka 6 łyżek oleju 4 duże łyżki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 opakowanie budyniu śmietankowego z białą czekoladą Delecty 60 g Miechunki Peruwiańskiej Bakallandu 2 łyżki cukru do posypania 1 jajko, roztrzepane ulubiony dżem migdały w płatkach Bakalland do posypania cukier puder do posypania Przygotowanie: Przygotuj budyń zgodnie ze wskazówkami

karmelowy
Bezglutenowy sernik pomarańczowy 169

Ostatnio proponowaliśmy Wam sernik tiramisu i nie da się ukryć, że zyskał Wasze solidne zainteresowanie dlatego dzisiaj kolejne ciacho z tej serii. Tym

Kuchenne Wariacje
CHURROS – hiszpańskie słodkości z ciasta parzonego 170

Churros to hiszpańskie słodkości z ciasta parzonego. Podawane w Hiszpanii dosłownie wszędzie – zarówno na śniadanie, jak i deser czy też przekąskę. Obsypane cukrem pudrem czy też zanurzone w czekoladzie – zawsze smakują obłędnie! Ostatnio jedliśmy te Zakręcone Churros – bezglutenowe , a dziś mam dla Was ich oryginalną wersję! Koniecznie wypróbujcie!   SKŁADNIKI: * mąka pszenna – 100 g * mleko

Ostra na Słodko
Muffinki z nutellą 285

silikonowe foremki ciastem do wysokości 3/4. Do każdej z foremek wkładamy całą łyżeczkę nutelli i palcem, maczanym w wodzie wciskamy delikatnie w głąb ciasta. Muffinki pięknie wyrosną, więc jeśli czekolady nie uda się całkowicie zakopać, ciasto i tak je przykryje. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 20-25 minut. SMACZNEGO Marcin

Ania i Marcin gotują
Tort orzechowo kajmakowy z kremem kawowym 389

ponczem. Wykładamy 2/3 masy kawowej, przykrywamy ciastem orzechowym, na którym rozsmarowujemy masę kajmakową i przykrywamy drugą częścią biszkoptu. Boki i wierzch smarujemy pozostałym kremem kawowym. Dekorujemy dowolnie, można polać czekoladą, lub np udekorować prażonymi płatkami migdałów

Cynamonowe szczęście
Owsiane placuszki w pięciu odsłonach 150

sałatką owocową  (banany, kiwi, jabłka, pomarańcze, skropione sokiem z cytryny - do tego można dodać rodzynki albo suszoną żurawinę)         Z  serkiem waniliowym i gorzką czekoladą     Z cukrem pudrem - w dzieciństwie tak jadłam racuchy:)       Z orzechami włoskimi w miodzie (do rondelka włożyłam orzechy oraz dobry, prawdziwy miód, podgrzałam lekko

Kulinarne Inspiracje
ZAKRĘCONE CHURROS – bezglutenowe! 211

patelni ) rozgrzewamy olej., ciasto wkładamy do rękawa cukierniczego i na gorący wyciskamy ozdobne okręgi. Smażymy na rumiano, odsączamy na papierowym ręczniku. Zajadamy posypane cukrem pudrem ( albo moczone w czekoladzie ! ) Smacznego

Ostra na Słodko
Placuszki maxi kokosowe (wg Gordona Ramsay'a) 146

innym przypadku dodajcie więcej cukru - pamiętając, że polewa/sos też wpływają na smak placków.   (**) Placki polałam płynnym cukrem trzcinowym, posypałam wiórkami i ozdobiłam migdałami w białej belgijskiej czekoladzie z kokosem (od Skworcu

Di gotuje
Raw batony amarantusowe z awokado i migdałami 120

bananem, amarantusem i migdałami. Mieszanka wielu smaków, które razem tworzą przepyszną całość. Dodatkowo dostarczają masę energii i zdrowych nienasyconych kwasów tłuszczowych. Są wspaniałym substytutem słynnego snickersa- tylko że, bez czekolady. Na szczęście fakt ten wcale nie sprawia, że raw batoniki są gorsze- wręcz przeciwnie- można je jeść i cieszyć się, że dostarczamy organizmowi same pozytywnie wpływające na jego funkcjonowanie związki

healthy dreams
OPONKI SEROWE - okrągłe szczęście w wersji tradycyjnej i bezglutenowej. 215

Szczęśliwi czasu nie liczą, ale czy liczą kalorie? Pewnie nie, skoro są radośni, to nie muszą sobie niczego odmawiać. Reakcji "nie, dziękuję" na widok czekolady zrozumieć nie potrafię, odwrócenie się od sernika w głowie mi się nie mieści, ale powiedzenie "nie" dla oponek serowych równe jest dla mnie przejawowi masochizmu. Te nietypowe odmiany tłustej słodyczy z rodziny pączkowatych to kwintesencja

Wypisz Wymaluj
Rokitnik - z czym to się je...? 187

więcej miąższu, może to zabrać nawet do 12 godzin). Zmielić w młynku do kawy, przechowywać w szczelnie zamkniętym słoiczku. Smacznego! A ja jadę dziś do Kopenhagi. Na wykład o czekoladzie.  Tak, wiem; sama sobie zazdroszczę

Pożeraczka, czyli raz adobrze
LEKKIE CIASTO JOGURTOWO-CYTRYNOWE 221

jogurtu Galaretki rozpuścić w 1/2 l wody a gdy prawie będzie wystudzona połączyć z jogurtem. Gdy masa zacznie zastygać zalać biszkopt i ubrać dowolnie. Ja dodałam kawałki czekolady i rodzynki oraz kandyzowaną skórkę pomarańczową -mojej produkcji

harrisa

Proponowane wyszukiwania