chwilę jagody goji + pokrojone daktyle suszone 6. Płatki kokosowe + jagody goji 3. Do polania "pączków": Można użyć lukru z ksylitolu (robimy tak jak ten ze zwykłego cukru) albo czekolady z oleju kokosowego - 2 łyżki oleju kokosowego + 2 łyżeczki kakao + 1-2 łyżeczki miodu, wszystko mieszamy na małym ogniu, do połączenia składników
Powiedz dietom niebabka jest upieczona. Po wyjęciu go z babki, patyczek musi być suchy, Po upieczeniu wyjąć babkę z formy i zostawić, żeby ostygła. Można polać babkę lukrem lub roztopioną czekoladą. Thermomix – założyć matylek, jajka z cukrem ubić, czas 3 minuty, obroty 3 – cały czas mieszając obroty 3, wlać powoli olej i olejek waniliowy, i wsypywać małymi porcjami składniki suche
Kuchnia PokoleńChurros to hiszpański przysmak podawany najczęściej na śniadanie w towarzystwie płynnej, ciemnej czekolady. Robiony jest z ciasta parzonego i smażony na głębokim oleju. Najlepiej smakuje na świeżo, jeszcze ciepły ;) Polecam! Składniki (na około 20 sztuk) Ciasto: 240 ml wody szczypta soli 50 g masła 2 łyżki cukru 1 i 1/8 szkl mąki pszennej 1 łyżeczka cynamonu
Nastoletnie Wypiekanieblachę, pieczemy około 10 minut w temperaturze 180 stopni. Ozdabianie: - 10 czubatych łyżek cukru pudru - 4 łyżki gorącej wody - posypka Delecta maczek smak mango - posypka Delecta kuleczki zbożowe w czekoladzie - posypka Delecta maczek smak tutti frutti Cukier puder przesypujemy do garnka, dodajemy wodę i wszystko dokładnie rozcieramy na wolnym ogniu. Przygotowanym lukrem ozdabiamy w dowolny sposób ciasteczka. Trzeba
Kulinarne życieDziś placek do barszczu, czyli alternatywa dla krokietów i pasztecików. Idealny do czerwonego barszczu. Przepis znalazłam na blogu kuchnia w czekoladzie Składniki: Ciasto: 1/2 kg mąki 1 kostka margaryny 5 żółtek 1 łyżka proszku do pieczenia 1 łyżka śmietany 1 zupa ogonowa Farsz: 1/2 kg mięsa mielonego z szynki wp. 1/2 kg pieczarek 2 cebule 1 całe jajko
Kulinarne życiepomocą szprycy do kremu, a jak nie masz, to użyj foliowego woreczka obcinając jeden róg (wiecie o co chodzi, prawda). Dla bajeru możesz końce rurek zanurzyć w rozpuszczonej czekoladzie
greenscarfwarstwę tak samo jak pierwszą tylko z innych galaretek. Na sam koniec całość zalałem 1 galaretką pastelową w normalnej ilości wody. Galaretkowca przetrzymujemy w lodówce, podałem z wiórkami gorzkiej czekolady
Mechanik w kuchniobjawieniem, ale i zaskoczeniem jak dobrze smakuje. To najlepszy dowód, że ciasto może być także dietetyczne :) Ps. Jeżeli macie ochotę możecie dodatkowo wierzch oblać polewą czekoladową np. z gorzkiej czekolady. Składniki na 4 sztuki o wymiarach 6x10,5 cm: ciasto: puszka białej fasoli (240g po odsączeniu) 2,5 łyżki kakao 1 banan 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Fabryka pomysłówmleka - 1 łyżeczka soli - 3/4 szklanki cukru - 3 całe jajka - 3 żółtka Do nadziewania: konfitura, dżem, budyń, czekolada Wierzch: lukier, polewa, cukier puder 1. Mąkę przesiać do miski, dodać suche składniki i wymieszać. Drożdże rozpuścić z łyżeczką cukru w letnim mleku, odstawić na 10-12 minut
Apetyczna babeczkalekko ciepłą żelatynę. Gdy będzie już zimna to kremówka zbyt szybko stężeje i trudno będzie ją rozsmarować. Tak więc wlać żelatynę, szybko ubić i rozprowadzić na cieście. posypać startą czekoladą
Jadło i czytadłoPyszne ciasteczka dla małych i dużych wielbicieli masła orzechowego i czekolady. Bardzo sycące, niezbyt słodkie. Prosty przepis, szybkie wykonanie, idealne na ciepło z kubkiem mleka :) Ocieplą każdy zimowy dzień, zbliżą nas do wiosny ;) U mnie wraz z nadejściem tej pory roku rozpoczną się kolejne remonty, tym razem poważniejsze, jeszcze nieraz o nich usłyszycie, rozbudowa domu nie jest łatwą ani szybką
Domowa cukiernia Ewychałkę obtaczamy z obu stron najpierw w mleku, później w pianie. Smażymy do zbrązowienia. Podajemy np, z ulubioną konfiturą, sosem czekoladowym, syropem klonowym. Świetnie smakuje popijana gorącym kakao, lub czekoladą. Smacznego
Co na wege obiad?Hejka zapraszam do wypróbowania nowego przepisu na Dietetyczny Baton Bounty. KLIKNIJ i ZOBACZ PRZEPIS SKŁADNIKI : ✔ 100 g Wiórków Kokosowych ✔ 200 g Mleka Kokosowego ✔ 100 g Czekolady 70 % ✔ 10 Tabletek Słodzika - WARTOŚCI ODŻYWCZE - Kalorie 1585 Węglowodany 57 g Białko 19 g Tłuszcze
Sylwetka Od Kuchnijeszcze do ostudzenia. Biszkopt przekrawamy na dwie części. Na jedną z nich wykładamy krem budyniowy i przykrywamy drugą. Na wierzchu rozkładamy równomiernie piankę białkową. Można dodatkowo posypać np. startą czekoladą. Smacznego
Cynamonowe szczęściepoziome dwa blaty. Jeden ułożyć na blaszce. Można nasączyć sokiem z cytryny z łyżką cukru i łyżką wody. Na biszkopt wyłożyć mleczną masę, wyrównać. Przykryć drugim blatem biszkoptu.Wierzch polać czekoladą. Gotowe! Dodatkowo jeden blat posmarowałam konfiturą borówkową dla urozmaicenia smaku, ale nie jest to konieczne, bo placek sam w sobie jest bardzo smaczny
Tagebuch po polsku