ubić stopniowo dodać cukier i jeszcze ubijać aż cukier się rozpuści. Dodać przestudzoną żelatynę. Masę rozsmarować na wystudzonym cieście. Zrolować , wstawić do lodówki do schłodzenia. na koniec udekorować rozpuszczoną czekoladą i owocami
Gotowanie jest łatweserem owocami (trochę jeżyn zostawić na przybranie) i cukrem Dodać przestudzoną żelatynę. Masę rozsmarować na wystudzonym cieście. Zrolować , wstawić do lodówki do schłodzenia. Na koniec udekorować rozpuszczoną czekoladą i owocami
Gotowanie jest łatwewylać do formy. Po zastudzeniu deser wyjąć z formy, w odrobinie wody rozpuścić ostatnią łyżeczkę żelatyny i wymieszać z pozostawioną białą masą serową.. Udekorować jak babkę dekoruje się czekoladą tak tu deser białą masą serową która za chwilkę zastygnie i od razu ułożyć maliny i listki mięty. Opublikowany
Gotowanie jest łatweskórkę. Następnie dodać żelatynę i na koniec gruszki pokrojone w kosteczkę. Wymieszać, wstawić na kilka- kilkanaście minut do lodówki i kiedy masa zacznie gęstnieć przełożyć ciasto. Ciasto można polać czekoladą i posypać wiórkami kokosowymi
Gotowanie jest łatwemleka Mleko zagotować, wsypać orzechy, płatki i cukier, doprowadzić do wrzenia, wyłączyć ogień i przykryć. Pozostawić pod przykryciem ok 10 min. Zmiksować owsiankę przy pomocy blendera. posypać orzechami i czekoladą
Gotowanie jest łatweciasteczkowych. Do wystygłych ciastek wbić plastikową rurkę(końcówkę zamoczyć w lukrze z cukru pudru i soku z cytryny). Ozdabiać można według własnych upodobań. Ja ciasta obtoczyłam w białej czekoladzie i gorzkiej a mój Tymon posypywał je ozdobnymi świecidełkami
Amatorka kuchennanapada, dosłownie napada, Was czasami myśl „muszę zjeść coś słodkiego”? Od tej chwili krążycie po kuchni, zaglądacie do szafek w całym mieszkaniu w poszukiwaniu choćby jednej kostki czekolady, jednego cukierka albo paczki budyniu
Szybko Tanio SmacznieCiasto drożdżowe przeplatane w formie efektownego warkocza nadziane Nutellą oraz posiekanymi orzechami laskowymi- puszyste, mięciutkie, pięknie pachnące czekoladą. Samo wykonanie warkocza jest bardzo proste: posmarowane Nutellą ciasto (z dodatkiem orzechów lub bez) należy zwinąć w rulon, przeciąć na pół i powstałe dwa kawałki przepleść ze sobą na zmianę, najlepiej cięciem do góry, wtedy podczas pieczenia utworzą się ładne warstwy
Kraina Miodem PłynącaSernik gotowany jest jednym ze smaków mojego dzieciństwa. Moja mama przekładała nim biszkopt a górę polewała czekoladą. Ja swój podaję z musem z wiśni na ciasteczkowym spodzie, w których chrupią prażone płatki migdałow. Proporcja na dużą blachę ( 24 x 45 cm ) Ciasteczkowy spód: - ok. 30 dag ciasteczek / herbatników maślanych - 80 gr masła - 100 gr płatków migdałowych Płatki migdałów wsypuję
kawawszklanceszklanki mąki pszennej - 0,75 szklanki mąki ziemniaczanej - 1 szklanka cukru - 4 łyżki kwaśnej śmietany - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - szczypta soli dodatkowo po 3 łyżki: - siekanej gorzkiej czekolady - żurawiny suszonej - rodzynek - moreli krojonych w paseczki - orzechów włoskich - kandyzowanej skórki pomarańczowej* - 1 łyżka mąki pszennej - 5 łyżek cukru pudru - sok z 1/4 cytryny Formę wysmarować tłuszczem i obsypać bułką
kawawszklancenastępnie zmniejszam do 150'C i dopiekam kolejne 45 minut. Po upieczeniu sernik pozostawiam w uchylonym piekarniku około 15 minut. Następnie wyjmuję i studzę. Ciasto można polać gorzką czekoladą bądź obsypać ciemnym kakaem. * bardzo ważne jest dokładne osuszenie owoców z syropu ** używam szklanki o pojemności 250 ml Zdjęcia potraw są mojego autorstwa. Ich kopiowanie wymaga mojej zgody
kawawszklanceblaszki wyłożyć biszkoptami*. Na nie wylać tężejącą masę serkowo-jagodową. Na masie poukładać pionowo truskawki, przykryć śmietanką. Odstawić na 2 godziny do lodówki. Opcjonalnie górę ciasta można posypać tartą czekoladą. * biszkopty można maczać w galaretce i dopiero wykładać nimi blaszkę - nie wypłyną wtedy na wierzch masy serowej ( jak u mnie ) Zdjęcia potraw są mojego autorstwa. Ich kopiowanie wymaga mojej zgody
kawawszklancełyżeczki 'Planty' (opcjonalnie) zbędny dodatek 1 łyżeczka ekstraktu np. waniliowego Moje zmiany: - tłuszcz w masie ma utrzymywać wilgoć i podwyższać poziom jej plastyczności. Czerpiąc ze swojego doświadczenia z czekoladą plastyczną, wiem, że doskonałą plastyczność nadaje dodatek do masy syropu kukurydzianego/sztucznego miodu. Masa uzyskuje konsystencję plasteliny. - zmniejszyłam w przepisie ilość wody o połowę zastępując ją płynnym dodatkiem w postaci syropu. - zmniejszyłam
kawawszklancewyjmujemy z foremek i stawiamy na chwilę na kratkę aby odparowały. Smacznego! :) Skoro już muffinkowo się zrobiło...Zapraszam też na blog Jedz Rośliny po przepis na muffiny bananowe z czekoladą i orzechami (klik) GLUTEN FREE & VEGAN
breakfast of dreamsinnymi słowy gdy całkiem zamarzną, w rzućcie do melaksera i gotowe !!! Trzeba będzie masę parę razy zeskrobywać ze ścianek, ale to wszystko – zobaczcie na filmie :) Można dodać roztopioną czekoladę lub kakao. Można dodać ulubione owoce (najlepiej zredukowane-odparowane) :) Mają przyjemną konsystencję od razu po zmiksowaniu, można je też jeszcze wrzucić dalej do zamrażalnika. Pyszne, a ma tyle kalorii co banan
Bazując na smaku