czekolada - 27946 przepisów (strona:1326/1864)

NIebiański Sernik 253

sprężysty na wierzchu.  Wystudzić w uchylonym piekarniku, następnie schłodzić w lodówce przez około 12 godzin. Dodatkowo: Masa kajmakowa do polania na wierzch. Opcjonalnie: Polewa czekoladowa oraz rozpuszczona biała czekolada do ozdobienia ciasta

The Sweet Damsel
Spis sprawdzonych przepisów Wielkanocnych 205

maślance Makowiec pod kokosową chmuirką Babka zebra na coca-coli Herbaciana babka Babka Kawowo Bananaowa Muffinki jogurtowo-miodowe Muffinki z musli Czekoladowe muffinki według Nigelli Dwukolorowe muffinki z czekoladą Kawowo-czekoladowe muffinki Muffinki z wiśniami w spirytusie Muffinki z owocami leśnymi Trufle z masy kajmakowej Bombki z mleka w proszku Tarte Buraczki Sałatka z tuńczykiem i jajkiem Sałatka jarzynowa

W Moim Magicznym Domu
Nakrapiane jajeczka (babeczki). Idealne ciasto do świątecznych odwiedzin. 157

proszek) mała garść rodzynek królowej Helio * 2 łyżki płatków czekoladowych** opcjonalnie na wierzch polewa mleczna Helio * po posiekaniu wychodzi około 1 1/2-2 łyżki rodzynek ** opcjonalnie można dodać drobno posiekaną czekoladę lub groszki czekoladowe Przygotowanie: Rodzynki siekamy, następnie obtaczamy w mące (około 1/3 łyżki). Do miski wbijamy jajko, dodajemy mleko i całość mieszamy. Następnie dodajemy olej, znów mieszamy do połączenia składników

Słodkie okruszki
BABKA POMARAŃCZOWA 104

nagrzanego do 180 stopni na 40 minut. Kiedy babka się upiecze studzimy ok 15 minut i wykładamy na talerz. A kiedy zupełnie ostygnie posypujemy cukrem pudrem, polewamy lukrem lub czekoladą. Co kto lubi

KuchcikoweLove
Rolada z kremem kawowym. 187

Rolada z kremem kawowym ,oblana czekoladą , bardzo delikatna i apetyczna .Dodatek wody i oleju w biszkopcie sprawia,że jest wilgotniejsza i łatwo się zwija i nie łamie .Mało cukru,ale o to przecież chodzi. Składniki:na blaszkę dużą ,tę w piekarniku 5 jajek oddzielnie białka i żółtka 5 łyżek mąki 2 łyżki kakao 5 łyżek cukru 2 łyżki wody

Ladylaura.
Blok czekoladowy z bakaliami 186

choć raz w życiu jadł blok czekoladowy, prawda? Ja pamiętam ten smak z dzieciństwa, choć moja mama robiła go na dużej blaszce i blok był cienki jak czekolada. Był też bardzo twardy, choć nie wiem dlaczego. My wolimy go w wersji takich plastrów. Blok według tego przepisu jest słodki, lecz nie za słodki, nie za twardy, wypełniony chrupiącymi bakaliami... Pycha

Z miłości do słodkości
Czekoladowe jajka niespodzianki 147

magiczną moc wywoływania uśmiechu na twarzy :) Polecam :) Składniki: czekoladowe jajka, puste w środku 100g twarogu 2 łyżki jogurtu naturalnego cukier waniliowy dżem brzoskwiniowy Z jajek odkruszamy wierzchy. Połamane resztki czekolady wrzucamy do jajek. Twaróg blendujemy z jogurtem i cukrem waniliowym. Do jajek nakładamy porcje twarogu, a na wierzch kładziemy odrobinę dżemu. Po przygotowaniu przechowujemy w lodówce. Gotowe

Czerwona Porzeczka
Babeczki orzechowe 218

wymieszać.  Ciasto przełożyć do foremek (u mnie silikonowe).  Piec w 180 stopniach przez około 30 minut (do suchego patyczka).  Po przestudzeniu można polać lukrem lub rozpuszczoną czekoladą

Sto kolorów kuchni
Mazurek migdałowy 2 124

cukru pudru 170 g zimnego masła 1 jajko szczypta soli masa migdałowa: 1 szklanka drobno zmielonych migdałów ⅓ szklanki cukru pudru 100 ml śmietany 30% do dekoracji: biała i ciemna czekolada migdały, suszona żurawina lub inne bakalie lukier np. zabarwiony barwnikami spożywczymi Wykonanie: Przygotować ciasto: do miski przesiać mąkę, dodać pozostałe składniki i szybko zagnieść ciasto. Ciasto owinąć w folię spożywczą

Mama Gotuje
Złota rosa z pierniczkami 145

wiaderka 2 budynie waniliowe 1 szklanka oleju rzepakowego 2 szklanki mleka 5 jajek 3/4 szklanki cukru sok z cytryny 3 białka 2 łyżki cukru 250 g pierników w czekoladzie Wykonanie: Z margaryny,cukru, żółtek, mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia oraz startej skórki cytryny (uprzednio sparzonej )zagnieść ciasto rozwałkowujemy, przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Do miski wbijamy całe

kgwjanczewo
Wielkanocna Pisanka warstwowa 155

ksylitol Kłos-Pol 100 g proszek do pieczenia 2 łyżeczki Dodatkowo: nadzienie o smaku kukułki 300 g nadzienie o smaku kiwi 200 g nadzienie dwie porzeczki 100 g czekolada dekoracyjna biała i ciemna kolorowa posypka kolorowe kuleczki   Krok 1 Do misy wsypujemy odmierzoną i przesianą mąkę( pszenną i krupczatkę) w raz z proszkiem do pieczenia. Wbijamy cztery żółtka, wsypujemy

Różowa kuchnia
Babka piaskowa 197

proszku do pieczenia 3/4 kostki masła 1 szklanka cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 5 łyżek gorącego mleka aromat rumowy 2 łyżki skórki pomarańczowej garść rodzynek polewa HELIO o smaku czekolady białej opcjonalnie kolorowa posypka do dekoracji  Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, a następnie siekamy (lub ugniatamy ręką) aż uzyskamy grudki wielkości ziarenek ryżu. Jajka ubijamy z cukrami

Cynamonowe szczęście
Ciasto czekoladowe z nutą pomarańczową 137

pierwsze ciasto w życiu :-) Sądząc po tym, jak inni w Ciasnej Kuchni się oblizywali, wnioskuję, że nie wyszło tak źle. Ciasto jest mocno czekoladowe – wszystko za sprawą gorzkiej czekolady 90%, której użyłem z prostego względu – chciałem ograniczyć ilość cukru. Ciasto czekoladowe dedykuję Pani Magdzie :) Ciasto czekoladowe Ta forma deseru uwielbiana jest przez niemal wszystkie dzieci i dorosłych

Ciasna Kuchnia
Czekoladowa babka z wiśniami 133

kilka dni Wielkanoc, więc mam dla Was pyszną propozycję: czekoladowa babka z wiśniami sprawdzi się idealnie na świątecznym stole! Jest wilgotna, bardzo czekoladowa (z kawałkami czekolady) i owocowa. Jednym słowem: ma bardzo bogate wnętrze. Babkę polecam piec w formie z kominem, ponieważ u mnie, dopiekanie środka trwało trochę dłużej. Ciasto udekorowałam czekoladową polewą i kolorowymi posypkami. Tutaj oczywiście możliwość dekoracji

Pasja Smaku
Ciasto kakaowo - kawowe z bitą śmietaną 305

Spód tego ciasta stanowi ciasto biszkoptowe z dodatkiem kakao, środkowa warstwa to krem budyniowy z kawą. Wierzch pokryty jest kremem z bitej śmietany posypanej startą gorzką czekoladą. Czytaj więcej

Przepisy Kulinarne

Proponowane wyszukiwania