szklanki wody 25 suszonych daktyli 1/4 łyżeczki aromatu waniliowego lub 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 1/2 szklanki kakao bez cukru szczypta soli 1/2 łyżeczki sody 100g poszatkowanej gorzkiej czekolady 3-4 łyżki syropu z agawy lub miodu lub syropu klonowego 2-3 łyżki ksylitolu (proszę dosłodzić do smaku) Wierzch: 1 szklanka suszonych daktyli 1 łyżka kakao bez cukru 1 łyżeczka
Mała CukierenkaSposób przyrządzenia jest bardzo prosty. Należy wszystkie składniki dobrze zmiksować i gotowe Pamiętaj jednak, żeby użyć dobrego blendera, który poradzi sobie z całością. Gotowe ciasto możesz udekorować polewą z czekolady i owocami. Bez tych dodatków ciasto jest również smaczne i wcale nie wymaga pokrywania go polewą. Do ciasta można również dodać dwie miarki odżywki białkowej. Nie jest to wymagane, jednak
Ciasna Kuchniazarówno do potraw, jak i własnych upodobań. Pomysłodawcą i dyrektorem projektu jest Paweł Anders. Przy restauracjach Winestone, powstały sklepy WINESHOP, w których oprócz wina można kupić oliwy, oliwki, czekolady... Zaletą karty dań w restauracjach Winestone jest wkładka informująca o zawartości alergenów w poszczególnych daniach. W kwietniu otworzył się kolejny Winestone w Polsce, a pierwszy we Wrocławiu, w hotelu Mercure
królestwo garówlodówki - 150 g płatków owsianych z owocami tropikalnymi - 120 g mąki owsianej - 2 żółtka - 1 białko - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - 3 łyżki miodu - 1/2 opakowania posiekanej białej czekolady Całość zagniatamy jak najszybciej. Foremką w kształcie serduszka wycinamy ciastka. Układamy na blaszce i pieczemy przez 25 minut na złoty kolor. Gotowe
SMYKWKUCHNIsłodkiego" Mama serwowała mi i mojej siostrze właśnie kogiel mogiel, czyli ubite żółtko z cukrem. Taka mała rzecz, a jak cieszyła :) Udawałyśmy wtedy, że jemu lody :) Dzisiaj jemy raczej czekoladę dla zaspokojenia naszego słodyczowego głodu, ale kogiel mogiel możemy podać z nasza ulubiona kawą, jako słodki dodatek. Co ważne ubite żółtka bardzo długo utrzymują się na powierzchni kawy, tworząc
ChilliJemyprzeze mnie ilość cukru może dla większości z Was okazać się zbyt mała. Jeśli jecie naprawdę słodkie ciasta, wsypcie go więcej. ----- Podobne: Strucla z rabarbarem i amarantusem Drożdżowe z czekoladą i rodzynkami Kompot z rabarbaru i truskawek Dziś przy okazji imienin ( wszystkiego najlepszego! ) recenzja książki p. Moniki (a jakże!) Szwai . "Romans na receptę" to miła kobieca lektura skutecznie poprawiająca
Weekendy w domu i ogrodziedomek? :) Składniki: 36 ciastek szkolnych 1 aromat cytrynowy lub pomarańczowy 2 łyżki kakao 2 rurki waflowe Masa: 1 szklanka śmietany 30% 50 dag twarogu 0,5 szklanki cukru Gorzka czekolada- 1 tabliczka Cukier wanilinowy Galaretka o smaku owoców 2 łyżki żelatyny Wykonanie: Twaróg zmielić, wymieszać z białym cukrem, cukrem wanilinowym, ubitą kremówką, sokiem z cytryny i rozpuszczoną żelatyną. Następnie
Tradycyjna Kuchniastopni piekarniku na środkowym poziomie. Po tym czasie wyciągamy ciasto i zostawiamy do przestudzenia. Gdy ciasto ostygnie polewamy je polewą i dowolnie dekorujemy np. zbożowymi kuleczkami w czekoladzie. Przygotowanie polewy Do garnuszka z grubszym dnem wkładamy 125 g masła, 1/2 szklanki cukru pudru i 2 czubate łyżki ciemnego kakao. Całość rozpuszczamy na małym ogniu ciągle mieszając. Na koniec dodajemy łyżkę
Słodkie okruszkiNaszła mnie ochota na coś słodkiego. Zamiast zjeść chrupki bądź czekoladę postanowiłam zrobić jakiś szybki deser. Plan był na owoce z bitą śmietaną, z racji tego, że mąż kupił lody to wyszło jak wyszło. Na dzień dzisiejszy nie umiem robić ich sama, ale myślę że się wezmę za nie już niebawem. Taki deser na każdą kieszeń
Misz-masz by Domiprawie na sztywno, dodać serek i ubijać, aż krem wyraźnie zgęstnieje (nie za długo, bo można śmietanę przebić i się zwarzy). Gotowym kremem udekorować muffiny, wierzch posypać startą czekoladą
In my kitchendeseru. Affogato Składniki: filiżanka gorącego espresso lody waniliowe lub śmietankowe, u mnie waniliowo - czekoladowe Przygotowanie: Do szklanek przekładamy lody i zalewamy gorącym espresso. Podajemy posypane wiórkami czekolady lub np. kakao
Moja smaczna kuchniajaglaną. Zmoczyć ręce i uformować ciastka. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez 25 minut. Aby ciastka były jeszcze lepsze można dodać czekoladę. Smacznego
wegujemyodpowiednie, ale za taką cenę na pewno warto było je kupić. Za ilość na zdjęciu zapłaciłam 80 gr. Na powrocie wstąpiłam do pobliskiej "Biedronki", aby zaopatrzyć się w czekolady z masłem orzechowym, które są obecnie w przecenie i kosztują 1.99zł. Wstąpiłam również do jednego ze sklepów sieci "Top market", gdzie kupiłam baton z suszonymi daktylami, rodzynkami
wegujemyśrednie pucharki: 20 dag podłużnych biszkoptów 25 dag mascarpone ½ szklanki śmietany kremówki ½ szklanki naparu z kawy 5 łyżek likieru czekoladowego 3 żółtka 3 łyżki cukru pudru Tarta czekolada: biała, gorzka, mleczna Kakao do oprószenia Sposób przygotowania: Kawę schłodzoną słodzimy łyżeczką cukru, mieszamy z 2 łyżkami likieru czekoladowego, skrapiamy połamane na kawałki biszkopty i układamy po równo w pucharkach . Żółtka
Wanilia i Kardamoncebula, szparag) polędwiczka z puree z soczewicy, z warzywami pęczak z ziołami i warzywami ze schabem deser... pierożek z ciasta filo, z musem z jeżyn i twarożkiem z biała czekoladą
Dzieje kuchennej Wiewióry