Piernik Staropolski / przygotowanie ciasta dojrzewającego

Piernik Staropolski / przygotowanie ciasta dojrzewającego

Piernik Staropolski / przygotowanie ciasta dojrzewającego

Piernik staropolski, czyli wszystko to, co w pierniku najlepsze :) Jego przygotowanie wymaga przede wszystkim cierpliwości i składa się z kilku etapów. Pierwszy z nich będzie tematem tego wpisu i jest to zagniatanie ciasta, które następnie musi leżakować minimum 4 tygodnie w chłodnym miejscu. Kiedy ciasto dojrzeje, należy je upiec na około tydzien przed świętami i dać mu kilka dni na zmięknięcie, a na 2-3 dni przed wigilią ciasto należy przełożyć ulubioną masą i oblać pyszną czekoladą, ale o tym później... :) My... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu DefinicjaSmaku

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

12 pysznych przepisów na sałatki na Święta

Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Autor

DefinicjaSmakuDefinicjaSmaku

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, piernik, przepisy na święta, boże narodzenie, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, świąteczne przepisy, imbir, czekolada, drożdżowe, pierniczki, ciasto na boże narodzenie, ciasto z masa, ciasta z masa, pyszne ciasto, ciasto na zimno, jajka na święta, gorąca czekolada, dania na gorąco, pierniczki świąteczne

Inne przepisy z DefinicjaSmaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.