najlepsze hiszpańskie churros. Churros to pyszne ciasteczka z ciasta parzonego, chrupkie na wierzchu, a w środku mięciutkie. Najsmaczniejsze są ciepłe i posypane cukrem pudrem, ale również smakują z gorącą czekoladą. Składniki: 250 ml wody 3 jajka 2 łyżki cukru 30 g masła szczypta soli cukier puder do posypania olej do smażenia Wodę gotujemy z masłem, solą i cukrem
Pyszności Słodkości200g cukru pudru, sok ze świeżej pomarańczy i kilka kropli cytryny RADA: Jeśli pączki mają być jeszcze bardziej odchudzone to zamiast lukru polejcie je roztopioną w kąpieli wodnej gorzką czekoladą z dodatkiem masła Przygotowujemy rozczyn na ciasto. Mleko delikatnie podgrzewamy na palniku lub w mikrofalówce. Kiedy będzie letnie, przelewamy do wysokiego naczynia. Dodajemy drożdże oraz jedną łyżkę mąki pełnoziarnistej pszennej
Kolizje Smakówobawy o zarzucenie planu, zrobić sobie małe odstępstwo od dietetycznej normy - wykorzystam znowu ten przepis. Sama nie wiem, dlaczego, ale zawsze lubiłam połączenia mięsa i słodyczy. Mięso i czekolada, mięso i owoce, mięso i cynamon - jest w tym coś intrygującego. WĄTRÓBKA Z JABŁKAMI, ŻURAWINĄ I CYNAMONEM Składniki: - 700 gramów wątróbki z indyka - 70 gramów żurawiny suszonej - 1 duża cebula
Życie zamknięte w smakupuszki pokrojone w plasterki Galaretki rozpuszczamy w 750 ml wody i odstawiamy do stężenia. Na pierwszy blat ciasta wykładamy połowę kremu, na nim układamy ciastka maczane w likierze kawowym ( czekoladą do dołu ) na wierzch wykładamy pozostały krem ( odkładając kilka łyżek - będzie na potrzebny do posmarowania drugiego spodu). Na krem wykładamy drugi blat, smarujemy cienko odłożonym kremem i układamy pokrojone
Słodka Kraina Wypiekówwyszło idealnie wysokie, a raczej odpowiednio i w sam raz niskie ;) Pieczemy w temp. 175 st. przez 45-50 minut, do suchego patyczka. Już po chwili czuć wspaniały zapach czekolady i kokosu! Nie mogliśmy się doczekać, aż będzie gotowe!! :) Rozpływa się w ustach! Smacznego! aakuku
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!mąki 150 g kremowego serka śmietankowego 6 łyżek mleka 6 łyżek oleju 4 duże łyżki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 opakowanie budyniu śmietankowego z białą czekoladą Delecty 60 g Miechunki Peruwiańskiej Bakallandu 2 łyżki cukru do posypania 1 jajko, roztrzepane ulubiony dżem migdały w płatkach Bakalland do posypania cukier puder do posypania Przygotowanie: Przygotuj budyń zgodnie ze wskazówkami
karmelowyOstatnio proponowaliśmy Wam sernik tiramisu i nie da się ukryć, że zyskał Wasze solidne zainteresowanie dlatego dzisiaj kolejne ciacho z tej serii. Tym
Kuchenne WariacjeChurros to hiszpańskie słodkości z ciasta parzonego. Podawane w Hiszpanii dosłownie wszędzie – zarówno na śniadanie, jak i deser czy też przekąskę. Obsypane cukrem pudrem czy też zanurzone w czekoladzie – zawsze smakują obłędnie! Ostatnio jedliśmy te Zakręcone Churros – bezglutenowe , a dziś mam dla Was ich oryginalną wersję! Koniecznie wypróbujcie! SKŁADNIKI: * mąka pszenna – 100 g * mleko
Ostra na Słodkosilikonowe foremki ciastem do wysokości 3/4. Do każdej z foremek wkładamy całą łyżeczkę nutelli i palcem, maczanym w wodzie wciskamy delikatnie w głąb ciasta. Muffinki pięknie wyrosną, więc jeśli czekolady nie uda się całkowicie zakopać, ciasto i tak je przykryje. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 20-25 minut. SMACZNEGO Marcin
Ania i Marcin gotująponczem. Wykładamy 2/3 masy kawowej, przykrywamy ciastem orzechowym, na którym rozsmarowujemy masę kajmakową i przykrywamy drugą częścią biszkoptu. Boki i wierzch smarujemy pozostałym kremem kawowym. Dekorujemy dowolnie, można polać czekoladą, lub np udekorować prażonymi płatkami migdałów
Cynamonowe szczęściesałatką owocową (banany, kiwi, jabłka, pomarańcze, skropione sokiem z cytryny - do tego można dodać rodzynki albo suszoną żurawinę) Z serkiem waniliowym i gorzką czekoladą Z cukrem pudrem - w dzieciństwie tak jadłam racuchy:) Z orzechami włoskimi w miodzie (do rondelka włożyłam orzechy oraz dobry, prawdziwy miód, podgrzałam lekko
Kulinarne Inspiracjepatelni ) rozgrzewamy olej., ciasto wkładamy do rękawa cukierniczego i na gorący wyciskamy ozdobne okręgi. Smażymy na rumiano, odsączamy na papierowym ręczniku. Zajadamy posypane cukrem pudrem ( albo moczone w czekoladzie ! ) Smacznego
Ostra na Słodkoinnym przypadku dodajcie więcej cukru - pamiętając, że polewa/sos też wpływają na smak placków. (**) Placki polałam płynnym cukrem trzcinowym, posypałam wiórkami i ozdobiłam migdałami w białej belgijskiej czekoladzie z kokosem (od Skworcu
Di gotujebananem, amarantusem i migdałami. Mieszanka wielu smaków, które razem tworzą przepyszną całość. Dodatkowo dostarczają masę energii i zdrowych nienasyconych kwasów tłuszczowych. Są wspaniałym substytutem słynnego snickersa- tylko że, bez czekolady. Na szczęście fakt ten wcale nie sprawia, że raw batoniki są gorsze- wręcz przeciwnie- można je jeść i cieszyć się, że dostarczamy organizmowi same pozytywnie wpływające na jego funkcjonowanie związki
healthy dreamsSzczęśliwi czasu nie liczą, ale czy liczą kalorie? Pewnie nie, skoro są radośni, to nie muszą sobie niczego odmawiać. Reakcji "nie, dziękuję" na widok czekolady zrozumieć nie potrafię, odwrócenie się od sernika w głowie mi się nie mieści, ale powiedzenie "nie" dla oponek serowych równe jest dla mnie przejawowi masochizmu. Te nietypowe odmiany tłustej słodyczy z rodziny pączkowatych to kwintesencja
Wypisz Wymaluj