łyżek cukru na masę serową: twaróg mielony we wiaderku 1 kg 3 budynie śmietankowe lub waniliowe 1 Kasia ( 25 dkg) 3/4 szklanki cukru 6 jajek *** dodatkowo pierniki w czekoladzie polewa, lub masa krówkowa Najpierw pieczemy biszkopta .Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy dodając szczyptę soli, jak dobrze ubite wsypujemy po łyżce cukru, dalej ubijamy, następnie po jednym żółtku nie przestajemy
Takie tam pichceniemojego boku chwilowo drugiej połówki brak, wcale nie przeszkadzało mi celebrować owego święta. W tym roku z tej właśnie okazji zrobiłam tartę z masą z serka mascarpone i gorzkiej czekolady. Czytaj więcej
Moje Pyszne Siódme Niebopodłużnych biszkoptów 600 g mrożonych truskawek 2 galaretki truskawkowe Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Masę makową włożyć do miski i zmiksować z jajkami, zarodkami pszennymi i rozpuszczoną czekoladą. Na koniec wmieszać delikatnie ubite białka. Masę wyłożyć do tortownicy (25-26 cm) wyłożonej papierem do pieczenia (tylko spód). Wyrównać powierzchnię i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec "do suchego patyczka
Czerwień i błękitjest to ciasto marchewkowe :) Jednak nie zraziły się do niego i nadal chętnie jedzą. Tym razem upiekłam klasyczne marchewkowe, ale można do ciasta dodać rodzynki, orzechy, wiórki czekolady..... można obłożyć kremem....wybór dowolny. Składniki: 2 szklanki startej marchewki na drobnych oczkach 2 szklanki mąki 2 szklanki cukru 4 jajka
Amatorka kuchennaresztę przełożyć na biszkopt i przykryć kolejnym krążkiem, na który wyłożyć masę jabłkową. Na wierzchu rozsmarować odłożoną część masy krówkowej, oprószyć kakao i ozdobić rozetkami z bitej śmietany i czekoladą. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Biszkopty i ciasta biszkoptowe , Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Dla dzieci , Na specjalne okazje , Torty Tagged: cukierki , galaretka , jabłka , kremówka
https:KKuchniaMniamsię głównie z pysznymi deserami. Jasne, w ten dzień królują romantyczne, kilkudaniowe kolacje przy świecach, ale to na deser zawsze czekam najbardziej :) Rok temu przygotowałam panna cottę z białą czekoladą i owocami leśmyni, w tym roku również postawiłam na połączenie owoców ze słodkim, tym razem kakaowym kremem z awokado. Tegoroczny dser nie tylko cieszy podniebienie, ale także nie powoduje wyrzutów
Zawsze głodna!pudełka ” autorstwa Grażyny Bober – Bruijn. Kredowa okładka, piękne zdjęcia i proste przepisy. Ciasteczka są przepyszne, chrupiące, nie za słodkie. Zmieniłam nieco proporcje składników i dodałam drobinki gorzkiej czekolady. Na około 25 kokosanek potrzeba : 4 białka ( należy je ocieplić, wtedy szybciej się ubije piana) szczypta soli 200 g. wiórków kokosowych 160 g. płatków owsianych ( ja użyłam górskich Melvitu
Niebieski kubek z kawaJeżeli szukacie przepisów na słodkości, które możecie przygotować na Walentynki, to zachęcam do wypróbowania poniższych przepisów. Od dawna już wiadomo, że truskawki, maliny i czekolada to najlepsze afrodyzjaki :) (wystarczy kliknąć na wybrane zdjęcie, aby przejść do przepisu) 1. Deser galaretkowo-jogurtowy z malinami 2. Truskawkowe kosteczki 3. Owsianka czekoladowo-orzechowa z nasionami chia 4. Ciastka francuskie z budyniem i malinami
Ugotowaćgalaretkę.Nie dodawałam cukru pudru,uważam to za zbyteczne,jednak jeśli lubicie bardzo słodkie ciasta to dodajcie 2-3 łyżki przed dodaniem galaretki. Ciasto posmarować dżemem malinowym,rozłożyć delicje czekoladą do góry.Następnie wyłożyć gotową masę śmietankową,na masę czerwoną galaretkę pokrojoną w paski po brzegach i na środku masy położyć,między nią rozłożyć brzoskwinie pokrojone w plasterki. Gotowe ciasto
Niespełnione zdolności kulinarneinspiracji walentynkowych zapraszam również tutaj. Sernik z masłem orzechowym i karmelem na spodzie brownie Gruszki w białym winie Różana panna cotta Babeczki podwójnie czekoladowo-pomarańczowe Krem karmelowy z białą czekoladą i wanilią Muffiny brownie z colą i sosem wiśniowym Babeczki z czerwonymi porzeczkami i mleczkiem kokosowym Naleśniki biszkoptowe Czekoladowy pudding z tapioki z sosem wiśniowym Brownie z czerwonym winem Pavlova
Pora coś zjeśćidealnie komponuje się ze smakiem kokosa. Całość znakomicie ze sobą współgra. Deser najlepiej smakuje schłodzony :) Spód: 160 g wafelków z nadzieniem śmietankowym 70 g herbatników maślanych 5 kostek mlecznej czekolady 60 g masła, roztopionego Składniki zmielić do uzyskania konsystencji mokrego piasku. Tortownicę o śr. 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia.Wyłożyć masę i wyrównać. Schłodzić na czas przygotowania masy. Masa
Chocolate Muffin Blog