czekolada - 27946 przepisów (strona:1302/1864)

Desery kawowo-waniliowe 134

warstwę pokruszonych biszkoptów, masę kawową, warstwę biszkoptów, masę waniliową, biszkopty i masę kawową. Pozostałą masę waniliową przekładamy do rękawa cukierniczego, dekorujemy wierzch każdego deseru robiąc rozetkę, dekorujemy dekoracjami z czekolady. Desery wstawiamy do lodówki żeby się mocno schłodziły

Bajeczna Kuchnia
Pierniki 192

przez ok. 8 min. w temperaturze 150°C.            Można zdobić lukrem (utarty cukier puder z niewielką ilością wody), rozpuszczoną białą i czarną czekoladą, pisakami spożywczymi

Przepisy Kulinarne
Mazurek pisanka Wielkanoc tuż tuż 99

pieczenia 4 łyżki cukru  3 żółtka   Dodatkowo: foremki papierowe papilart  10 szt masa orzechowa z kawałkami orzeszków polewa dekoracyjna biała i czekoladowa kuleczki w białej czekoladzie i mlecznej migdały płatki posypka kolorowa lukier kolorowy Wykonanie: Do misy wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodajemy miękkie masło śmietanę, żółtka i cukier.Zagniatamy ciasto i do lodówki

Różowa kuchnia
Słodkie i szybkie przepisy na Dzień Kobiet 183

Czekoladowe babeczki nadziane jagodami 3. Marmurkowe babeczki z różą 4. Walentynkowy deser a la rafaello 5. Czekoladowy deser z bananami i kruchym ciasteczkiem 6. Marchewkowe babeczki skąpane w białej czekoladzie

Słodkie okruszki
Warsztaty kulinarne "Gotuj z E. Wedel" 99

lutego miałam przyjemność brać udział w warsztatach kulinarnych "Gotuj z E.Wedel". Warsztaty odbyły się  w warszawskim kulinarnym Food Lab Studio. Nasze dania przygotowywaliśmy pod czujnym okiem Mistrzów Czekolady, czyli Joanny Klimas-Profus i Janusza Profus. Wraz  z nami gotował też przesympatyczny Warrgorek, czyli bohater najnowszej kampanii reklamowej Wedla. Uczestnicy warsztatów zostali podzieleni na dwie grupy. Jedna grupa

Kulinarne przygody Gatity
Mazurki Wielkanocne mini 172

mazurki .Pieczemy w temp 170 stopni koło 15 minut( każdy piekarnik inaczej piecze więc sprawdzajcie najlepiej) .Po upieczeniu i wystudzeniu dekorujemy masa orzechową i lukrem, dodajemy dmuchane kuleczki w czekoladzie ememesy i co tam macie. Lukier: W młynku mielimy 3 łyżki niebieskiej galaretki i 3 łyżki cukru. Zalewamy odrobiną gorącej wody, mieszamy i powstaje lukier niebieski. To samo robimy

Różowa kuchnia
Ciastka jeżyki 155

podkarpacki wypiek z czasów kryzysu. Kiedy w sklepach nie było masła, mięsa ani słodyczy. nasze mamy na różne sposoby radziły sobie z tym deficytem. Masło zastępowały sztuczną margaryną, czekoladę kakao z mlekiem w proszku, cytrynę kwaskiem cytrynowym, a kotlety mielone kotletami z kapusty. Bakalie w PRLu również nie były ogólnie dostępne, ale przed świętami znacznie łatwiej było je kupić. Stąd

Trzeci talerz
Mleczny sernik 306

szklanki mleka w proszku 1/2 szklanki mleka 2% 5 jaj 10 dag masła 1 budyń śmietankowy -40 g 2 łyżki soku z cytryny 50 g maltikeksów (kruche ciasteczka w czekoladzie ) Wierzch: : ½ puszki masy kajmakowej orzechowej  Helio Dowolna dekoracja Sposób przygotowania: Ciasto: Mąkę połączyć z zimnym masłem oraz cukrem i żółtkami, zagnieść szybko kruche ciasto, wylepić dno i boki tortownicy

Wanilia i Kardamon
Czekoladowe ciastka z lodami. 172

dużych ciastek 150 gr masła 1 jajko 1 żółtko 50 gr ciemnego cukru 225 gr mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 2 łyżki kakao 50 g gorzkiej czekolady ,roztopić w mikrofalówce , ostudzić Dodatkowo ulubione lody . Na gazie w wysokim garnku umieszczamy 150 g masła i roztapiamy ,masło trzymamy na średniej mocy palnika około 5 ,8 minut ,co jakiś

Ladylaura.
BABKA BIAŁKOWA Z KOKOSEM I MAKIEM 186

formy wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą. Piec około 40 - 45 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Rada: Babkę można obsypać cukrem pudrem lub polać lukrem albo rozpuszczoną czekolada.  Formę można użyć na klasyczną babkę lub keksówkę

Ciastka - domowe słodkości
Łatwe czekoladowe ciasto z batatem, Ice Cream Sundae (Seinfeld) 186

Ciasto jest delikatnie słodkie dzięki małej ilości cukru i naturalnej słodyczy batatów. Przygotowanie ekspresowe. Polewa z gorzkiej czekolady. Smacznego! Składniki: 1 batat o wadze ok. 400 g 4 jajka ½ szklanki cukru (można więcej) 400 ml mąki pszennej 1 szczypta soli 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2-3 łyżki kakao 150 ml oleju roślinnego Obierz słodkiego ziemniaka

Qlinarnie i Qlinarnie
Ciasto "Waniliowiec" wg s. Anastazji 237

szklanki cukru  kopiata łyżka cukru waniliowego 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 250g masła paczka dużych biszkoptów (okrągłych) Dekoracja: gotowa polewa czekoladowa lub ok. 150g czekolady (u mnie mleczna z gorzką pół na pół) rozpuszczona w kąpieli wodnej wraz z 4 łyżkami masła dekoracje cukrowe (opcjonalnie) Wykonanie ciasta: Masło utrzeć z cukrem (pudrem i waniliowym) na jednolitą

Mania Wypiekania
Ciasteczka owsiane z żurawiną 110

Będą doskonałą przekąską zarówno w pracy, jak i szkole :) Ostatnio coraz częściej szukam choć odrobinę zdrowszych alternatyw dla tradycyjnych słodkości. Nie zmienia to faktu, że nadal lubimy wypieki z czekoladą, śmietaną, czy różnymi kremami, ale świadomość, że można zjeść coś słodkiego, a przy tym mniej kalorycznego i po prostu zdrowszego sprawia, że mamy mniejsze wyrzuty sumienia :D Głównym składnikiem moich

MyCookBook.pl
Motywacja 196

radość. Możliwości jest wiele: basen, sztuki walki, joga…. co tylko przyjdzie Ci do głowy. Nagradzaj się za osiągnięcia. Proponuje żeby nie był to wielki kawałek ciasta, albo tabliczka czekolady raz w tygodniu. Może coś nie związanego z jedzeniem np. teatr, spacer, masaż, jakiś drobiazg? To tylko kilka sposób dzięki którym możesz wprowadzać skuteczne zmiany. Pamiętaj, że dzięki nim możesz zadbać

Wypieki i Rumieńce
Chia, kawa i pralina nie tylko na deser 88

pierwszej grupy,dlatego robię z tymi nasionkami różne kombinacje smakowe. Poprzednio pokazałam wam wersję czekoladową, a tym razem połączyłam kawę i praliny nadziewane masłem orzechowym. Smak kawy, czekolady i lekko słonawy posmak masła orzechowego rewelacyjnie łączą się w tym pudding. Taki pudding można zjeść zarówno na deser albo jako słodkie śniadanie. PUDDING CHIA z KAWĄ i PRALINKAMI Składniki: 3 łyżki

Bon appetit mon amie

Proponowane wyszukiwania