czekolada - 27946 przepisów (strona:1307/1864)

LIDL – Iberyjskie wina oraz smakołyki 118

ciałem i lekką goryczką w finiszu. Bardzo przyjemne. Przechodząc do win czerwonych. Nam najbardziej smakowały: Ribera del Duero Hachón Selección Especial 2012 (22,99 zł) Dużo czerwonych owoców i czekolady. Ale jest zadziwiająco lekkie. Przyjemne taniny. Bardzo smaczne wino. Ribera del Duero Hachón Reserva 2010 ( 24,99 zł). Młodszy brat poprzedniego wina. Więcej w nim jest smaków i aromatów waniliowych

królestwo garów
Ciasto marchewkowe (pełnoziarniste, bez jajek, bez mleka, bez cukru) 582

składniki i dokładnie wymieszać  Dodać marchewkę i ponownie wymieszać (powstała masa jest bardzo marchewkowa ;)  Piec w temp. 170 st przez godzinę Po upieczeniu można polać rozpuszczoną gorzką czekoladą  Smacznego

pyszne zdrowości
Budyniowy przekładaniec 197

Smaczne, efektowne, proste w wykonaniu kakaowe ciasto z kremem budyniowym, spróbujcie, bo naprawdę warto, wilgotne i czekoladą smakujące... Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 1 kostka margaryny 1 szklanka cukru 4 jajka 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 /2 łyżeczki cynamonu Masa 3/4 litra mleka 2 budynie waniliowe 4 łyżki cukru 2 łyżki masła 1 cukier wanilinowy Ponadto

kgwjanczewo
Sernik karmelowo-kokosowy. 240

przesiewamy, dodajemy kolejno 1 łyżkę wody, za każdym razem dokładnie mieszając. Zimne ciasto dekorujemy lukrem i kandyzowaną skórką z cytrusów ( cytrynową ,  pomarańczową ) lub pokrojoną galaretką, kolorową posypką, strużkami czekolady

Rozpustne gotowanie
Półkruche ciasteczka guziczki 198

wypieki i nie tylko... - Ciastka pieczarki Kulinarne szaleństwa Maniusi - Migdałowe ciasteczka Izioni pyszne smaki - Ciasteczka z oczkiem Kocurkowa kuchnia babuni - Ciasteczka "ziarenka kawy" Moje domowe kucharzenie - Ciasteczka z białą czekoladą  Eksplozja smaku.es - Ciasteczka miodowe  Cafe Amaretto - Kawowe ciasteczka owsiane z makiem  Agnieszka Rec - Babeczki z różowym kremem i galaretką   Lili w kuchni - Boskie ciasteczka migdałowe

Grunt to przepis!
Pyszna kostka z masą mix smaków 367

się zastanawiałam jakie ciacho upiec. Poszperałam w szafce i wydobyłam z niej czekoladę, kilka herbatników i batony Twix. Pomyślałam, że to dobre składniki do ciasta z masą. I własnie te składniki wylądowały w masie a ciacho wyszło super smaczne. Zapraszam po przepis. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Drugie śniadanie do szkoły #1 230

oliwek lub oleju rzepakowego bogatego w zdrowe jednonienasycone kwasy tłuszczowe." 6 "Aby nie popadać w skrajność, należy zaznaczyć, że pewne słodycze zawierają składniki korzystne dla zdrowia, np. gorzka czekolada lub wyroby z miazgi migdałowej, orzechowej czy nasion sezamu (chałwa, sezamki) zawierają magnez, potas, cynk. Lody mogą być źródłem wapnia, a przetwory owocowe, np. dżemy i owoce kandyzowane, zawierają pewne ilości

Atlas Smaków
Pierniczki 161

składniki. Gdy ciasto troszkę przestygnie, zagniatamy je na lekko opruszonym mąką blacie. Rozwałkowujemy na ok 5mm grubości i wycinamy dowolne kształty. Pieczemy ok 12minut. Gdy pierniczki przestygną dekorujemy np.lukrem, czekoladą lub czym tam chcemy. Udanych wypieków

Smaki Przyprawy i Kolory
Banoffee 256

boki były troszkę wyżej. Na podstawę wylewamy sos toffi. Kroimy banany w plastry i układamy na toffi. Następnie ubijamy śmietanę i wykładamy na banany. Dekorujemy toffi lub wiórkami czekolady i wkładamy do lodówki na kilka godzin

Smaki Przyprawy i Kolory
Klasyczne kruche ciasteczka 166

Któż nie lubi maślanych, kruchych ciasteczek? Pyszne i uniwersalne. Można ozdobić je lukrem królewskim, masą cukrową, czekoladą. Lub zjeść same. Pysznie smakują posmarowane dżemem lub lemon curd. Moja Malwinka lubi je chrupać na deser. A kiedy ich nie zużyjemy, zawsze można schować je do zamykanego pojemnika i przechować. Dodatek domowego ekstraktu waniliowego naprawdę daje im "kopa" i lepiej

Cakes By Kejt
DIETETYCZNE BROWNIE Z CZERWONEJ FASOLI (nie zawiera mąki i cukru) 183

wody i dalej miksuj. Przelej do misy multicookera i nastaw program CAKE i czas 45 minut. W piekarniku 180 stopni i tez około 45 minut. Polewa oczywiście z gorzkiej czekolady rozpuszczonej w kąpieli wodnej. Jesz fasolę? Jeśli nie, to zacznij.  To najwartościowszy pokarm, jaki wydaje ziemia. Na całym świecie uprawia się około 400 gatunków fasoli. Jest odporna na trudne

ClauditteMissCooking
Ciasto z jabłkami „Jabłkowa Symfonia” 8460

opakowanie galaretki (użyłam agrestowej) Dodatkowo: około 210g podłużnych biszkoptów 2 czerwone galaretki 300ml śmietanki kremówki 1 łyżka cukru pudru wiórki czekoladowe do posypania (można zastąpić kakao lub startą czekoladą)     Biszkopt: 1. Piekarnik nastawić na 160oC na funkcji termoobieg (na funkcji góra-dół 180oC). 2. Białka ubić na sztywną pianę. Ciągle ucierając mikserem, dodawać stopniowo cukier i mieszać

Mała Cukierenka
Babeczki reniferki z wiśniami. 195

proszku do pieczenia ( 1 łyżeczka), 24g kakao ( 4 łyżeczki), 5 jaj, 125ml oleju, 125g wody. Ponadto: wiśnie drylowane, paluszki, cukierki lub inne składniki do stworzenia nosa czy oczu reniferów, czekolada na kanapki ( ja użyłam nutellę), cukier puder. Przygotowanie: Suche składniki na ciasto połączyć razem - wymieszać. Mokre składniki na ciasto połączyć razem w osobnym pojemniku - dobrze roztrzepać widelcem. Suche składniki połączyć

W kuchni u Moniki
Rogaliki trzyskładnikowe 269

pochodzi. Składniki:  Ciasto: 3 szklanki mąki ( pojemność szklanki to 250ml) - 490g, 1 szklanka śmietany kwaśnej 18% ( pojemność szklanki to 250ml), margaryna - 250g. Ponadto: powidła śliwkowe ( lub inny dżem, czekolada itp.), cukier puder. Przygotowanie: Zimną margarynę pokroić w kostkę, dodać do reszty składników na ciasto i posiekać razem. Po chwili zagnieść ciasto i  uformować kulkę. Zawinąć w folię spożywczą

W kuchni u Moniki
Tarta Migdałowa z Gruszkami 185

ciasto nakładamy pokrojone w plasterki gruszki. Na gruszki rozsmarowujemy krem migdałowy i posypujemy płatkami migdałów (patrz niżej). Pieczemy kolejne 30 minut, do zarumienienia. Serwujemy z lodami lub polane czekoladą. Krem migdałowy: 120 g masła 150 g cukru kryształu 100 g zmielonych migdałów 2 jajka 1 łyżka soku z cytryny Masło ucieramy z cukrem i migdałami do połączenia. Dodajemy lekko roztrzepane

Made By Mom And Son