Mieszanka koktajlowa: orzech ziemny prażony, orzech ziemny w karmelu, żurawina suszona, ananas suszony, rodzynka thompson, chipsy bananowe, rodzynka irańska Na opakowaniu można znaleźć informację o obecności jeszcze słonecznika w czekoladzie i kamyków czekoladowych. Jednak takich elementów w swojej paczce nie znalazłam. Może to losowe zdarzenie i w innych już będą, a może jakiś błąd w druku :) Zastanawia mnie jeszcze
Zdrowie na języku :Pobsypanej bułką tartą keksówki ( 12x30cm ) i wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika na ok. 55-65 minut. Studzimy w uchylonym piekarniku i zajadamy! Świetnym dodatkiem jest polewa z białej czekolady i żurawina! *** PIERNICZKI: SKŁADNIKI: (ok. 30 szt ) * mąka pszenna – 1 szt * miód – 1,5 łyżki * cukier – – 4 łyżki * soda oczyszczona – 1 płaska łyżeczka * masło
Ostra na Słodkoefekt. Przepisy brzmią cudownie i z wielką przyjemnością wypróbujemy choć kilka z nich - zresztą posłuchajcie sami - sernik z koziego sera z miodem i orzechami włoskimi, gotowany sernik z białą czekoladą i limonką, sernik z czarnym sezamem, sernik gryczany czy w końcu sernik z wiśniami pieczony w filiżankach! Kolejny rozdział przedstawia cudowne drożdżowe wypieki. Jak my uwielbiamy ciasta drożdżowe
Plate of Joymało więc ich nie piekliśmy. Często na święta z Niemiec lub od sąsiadki (która tez otrzymywała z Niemiec paczki) otrzymywaliśmy paczkę dużych pierników, precelków i serduszek oblanych w deserową czekoladę i to nam wystarczało. Teraz kiedy założyłam własną rodzinę zaczęłam je piec ponieważ mąż je uwielbia i krótko mówiąc zanim zdążyłam zrobić im zdjęcia, pochłonął prawie całą puszkę w kilka
Gotowanie...to proste !okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenie otrzymałam kosz pełen prezentów od Intermarche . O dziwo, nie było ty czekolady, makowce i inne słodkości, lecz produkty zdrowe, lekkie i BIO. Dlatego postanowiłam, wyczarować coś lekkiego. Ta sałatka świetnie się sprawdzi na kolację zaraz po Świętach. Tak na prawdę po całej uczcie, która będzie trwała kilka dni i będziemy jeść bardzo ciężko
Niezły MłynekPierniczki miękkie od razu po upieczeniu... Lekko chrupiące z wierzchu, mięciutkie w środku. Nie są zbyt słodkie więc są idealne do zdobienia lukrem lub czekoladą. Nie wymagają czasu by zmięknąć, do zjedzenia od razu, nie łamiąc przy tym zębów :) Składniki na ok. 60 szt: (w zależności od wielkości) 0,5 kg mąki 200 g sztucznego miodu 1 czubata łyżeczka miodu
Pelusiowa Kuchniamasę. Ciasto przekładam do wyłożonej papierem do pieczenia formy i piekę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 40 minut. Po upieczeniu studzę i dekoruję polewą z rozpuszczonej ciemnej czekolady i dekorują ulubioną dekoracją. Smacznego, Klaudia. Zapraszam na stronę: https://www.youtube.com/watch?v=ShqT4DMtPY4
Mango PapajaKrem wykładamy na pierwsze ciasto i rozsmarowujemy dokładnie. Przykrywamy drugim plackiem. Dociskamy i odstawiamy do lodówki, by się przegryzło. Podajemy posypane cukrem pudrem, polane lukrem lub polewą z białej czekolady
Dzieje kuchennej WiewióryKruchutkie. Niemal piaskowe. Z wierzchu nieco twarde. W środku miękkawe. Pękają w czasie pieczenia i wyglądają jak kamyki, a w środku mnóstwo smaku i aromatu. Cudownie pachnące migdałami i czekoladą. Prawdziwie świąteczne. I tak ładnie mieszczą się w malutkich pudełeczkach i torebkach. I tak łatwo się je rozdaje przyjaciołom. I tak szybko się je... Czytaj dalej
Mam To Na WidelcuHerbatniki 4. Połowa jabłek 5. Połowa masy śmietankowo-krówkowej 6. Herbatniki 7. Połowa jabłek 8. Połowa masy śmietankowo-krówkowej 9. Herbatniki 10. Odłożona bita śmietana Można ozdobić startą czekoladą lub tak jak ja płatkami migdałowymi. Inspiracja: W kuchennym oknie
Kto ugości moich gości?marchewki 3/4 szklanki cukru 4 jajka L 1 szklanka oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżeczki przyprawy do piernika szczypta soli 1 tabliczka mlecznej czekolady + dowolna posypka 1. Marchewkę ścieramy na drobnych oczkach tarki. 2. Jajka ubijamy z cukrem do napuszenia, dodajemy olej, stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, sodą i przyprawą
Szefowa kuchnisodę. Dodajemy sól, cukier i przyprawę korzenną. W drugim naczyniu mieszamy składniki mokre o temperaturze pokojowej: mleko, jajko, olej, jogurt i miód. Zawartość obu naczyń mieszamy ze sobą dodając czekoladę oraz jabłko. Formę do babeczek delikatnie smarujemy masłem, Wykładamy ciastem i umieszczamy w piekarniku nagrzanym na 190 stopni na około 20 minut. Pieczemy do suchego patyczka. Studzimy na kratce
Kolizje Smakówdużych odstępach. Spłaszczać mokrą łyżką do grubości około 7 mm. Piec 10 -12 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180ºC. Ostudzić na kratce. Udekorować lukrem lub czekoladą. Przechowywać w metalowej puszce. Smacznego
Zakątek rozkoszy kulinarnychpieczenia na masę serową: 1 kg sera na sernik 6 jajek 2 opakowania budyniu waniliowego 100 g masła 1 szklanka cukru skórka otarta z pomarańczy 20 pierniczków nadziewanych w czekoladzie na polewę: 1/2 szklanki cukru pudru 125 g masła 2 łyżki kakao 2 łyżki wrzątku 2 łyżki drobnego kokosu Przygotować ciasto piernikowe: Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Mąkę
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaupieczeniu wystudzić. Przełożyć do plastikowej miski. Wraz z ciastkami ułożyć jabłko przekrojone na 4 części ( ja dodatkowo umieściłam w miseczce skórkę z obranej pomarańczy ). Po dobie można dekorować lukrem, czekoladą itp. Lukier: - 1 białko - 2,5 - 3 szklanki cukru pudru - 1 łyżka soku z cytryny Na wolnych obrotach miksera delikatnie rozluźnić strukturę białka, dodawać stopniowo cukier puder, a na końcu
kawawszklance