czekolada - 27946 przepisów (strona:1319/1864)

Słoneczna tarta brzoskwiniowa Mistrza Małeckiego 123

około 30 minut. Wychłodzoną tartę posypujemy cukrem pudrem. Pamiętajcie aby była wychłodzona, ja swoją posypałam jak była jeszcze ciepła i "stopniał mi w oczach" cukier . Dekorujemy bitą śmietaną i czekoladą jeśli chcemy. Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Rolada z andrutów Ewy Wachowicz 120

kakao Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i masę wyłożyć na 2 zwilżone wafle ułożone obok siebie i zawinąć w rulon. Owinąć folią i schłodzić w lodówce. Po wystudzeniu polać rozpuszczoną czekoladą

Jadło i czytadło
Owsiane batoniki 121

pół godziny. Po tym czasie wyjmujemy blachę z piekarnika, studzimy i kroimy w dowolne kształty. Możecie też od razu uformować kształty batoników i upiec je. Gotowe batony możecie polać czekoladą i posypać sezamem (ja z tego zrezygnowałam). Razem ze mną wypiekały: Dorota Małgorzata Jola  Magdalena Kamila

Czary - gary w kuchni
Cytrynowe kuleczki z kaszy jaglanej 132

czemu nie w kuleczkach? Była już tylko kwestia smaku… w jakim kierunku pójść, co z nią zrobić, z czym zmieszać. Nie miałem ochoty na orzechy jak i czekoladę, bo byłyby zbyt mulące. Postanowiłem postawić wszystko na świeżość i tak powziąłem cytrynę, tarkę i wyciskarkę. Skórka wleciała do kaszy, sok również, a do dosłodzenia standardowo poszły daktyle i troszkę syropu

Blendman
Bo z nimi gotowanie stało się fajniejsze? 123

się często w domu, że trzepaczki rózgi to moje berła, ale patrząc na tą Fiskars przypuszczałam, że będzie sobie świetnie radzić nie tylko z ubijaniem, ale mieszaniem w garnkach czekolady i kremów będzie ładnie zbierać z brzegów naczynia. Nie pomyliłam się. Ten model jest do tego idealny, bo rózga nie zawsze daje radę z tymi zakamarkami. Plusów jest więcej

Blondynka Gotuje
COOKIES Z PŁATKAMI OWSIANYMI I ŻURAWINĄ 150

lekko łyżką, formując małe, okrągłe ciasteczka. Wstaw na około 10 minut do piekarnika, aż ciasteczka się przyrumienią. Pozostaw do ostudzenia. *Możesz zastąpić żurawinę rodzynkami, owocami kandyzowanymi lub drobinkami czekolady

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Ciasto marchewkowe 131

miodem i serkiem na gładką masę. Polewamy nią wystudzone ciasto i wkładamy do  lodówki do zastygnięcia. Uwagi Jako polewę można użyć dowolnej ulubionej, np. polewa z białej czekolady itp. Ciasto jest bardzo miękkie, puszyste i wilgotne. Nie sposób mu się oprzeć :)    Oto końcowy efekt. Powiedzcie, że całkiem smakowity kąsek:) Ciasto rzeczywiście jest mięciutkie i wilgotniutkie - nawet

Ukojenie Podniebienia
z delicjami sernik na zimno "leśny przysmak"... 180

puder, wiórki kokosowe utrzeć mikserem na gładką masę, żelatynę rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody i wystudzić, w trakcie miksowania wlewać żelatynę tortownica 24 cm - na dnie ułożyć delicje czekoladą do góry, wyłożyć połowę sernika przyklepując do dna na serniku poukładać owoce i wyłożyć resztę sernika na wierzchu poukładać resztę owoców i schować do lodówki galaretkę rozmieszać

W Mojej Kuchni Lubię
Strucla makowa 146

wyłożonych papierem do pieczenia keksówek. Makowce przykrywamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy w temperaturze 180 °C przez 35-40 minut. Po wystudzeniu polewamy czekoladą lub lukrujemy i ozdabiamy

magiczna kuchnia Kasi
Pyszny deser z mascarpone ,jagodami i krakersami 230

wsypujemy 2 krakersy pokruszone na to łyżką nakładamy krem śmietanowy z mascarpone, wsypujemy łyżkę jagód i znowu dwa krakersy pokruszone, jagody i krem. Na wierzch posypujemy kuleczkami( chrupkami w czekoladzie) . Deser normalnie palce lizać. Ps.. Użyłam szklaneczek po musztardzie

Różowa kuchnia
Pożegnania. I zielona, wiosenna granola. Z jagodami 177

wywołuje uśmiechy na twarzach konsumentów. Inspirację zaczerpnęłam z dwóch blogów: She who eats oraz 40 aprons . Trochę pozmieniałam, dopasowałam do swojego smaku i zawartości szafek. Choć muszę przyznać, że czekolada matcha owładnęła moje myśli. Tylko gdzie ją zdobyć...? A może zrobię sama...? Granola z matcha, kasztanami i suszonymi jagodami Składniki: (na 2 l) 200 g drobnych płatków owsianych

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Kostka czekoladowa – kruche owsiane ciasto z cytrusowym kremem 158

wysokich obrotach–mocno napowietrzy i zbieleje. Ten krem ‚gotuje się’ pod wpływem cytryny i ciepłego piekarnika, żeby go ustabilizować do końca – należy go schłodzić. Kruche, maślane, chrupiące i pachnące czekoladą, cytrusami i anyżem. Mleczno cytrusowy krem jest naprawdę nie do pobicia. Kawa, herbata – a jeśli jeszcze Wam mało słodkości – łyżka bitej śmietany lub kulka waniliowych lodów. To ciasto zniknie szybko

Karo in the Kitchen
"Podróż na sto stóp" - zaproszenie na film 111

Kolejna sobota nadeszła i ja kolejny raz zapraszam wszystkich na film. Tym razem wybrałam film z roku 2014 Lasse Hallströma twórcy między innymi "Czekolady" i "Połowu szczęścia w Jemenie". Jest to film "Podróż na sto stóp " - The Hundred-Foot Journey, w kooprodukcji USA, Indie i Zjednoczone Emiraty Arabskie. Producentem filmu jest Steven Spielberg oraz

Moje Małe Czarowanie
Babka makowo-orzechowa z białek 128

wielbicieli suchych ciast nasza propozycja, babka makowa, doskonała alternatywa na wykorzystanie białek jeśli nam zostają, a tak się przecież zdarza, babka się zawsze udaje, doskonale smakuje, można lukrować, polewać czekoladą i z apetytem się częstować! Składniki: 6-8 białek 1 szklanka mąki tortowej 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki suchego  maku mielonego 1/2 szklanka mielonych orzechów 1 mały proszek

kgwjanczewo
Runo leśne czy leśny mech a może arbuz? 175

gramów. Środkowa warstwa kremu jest biała (nie zawiera galaretki). Proponuję także nie dodawać do niej dodatkowego cukru - samo ciasto jest wystarczająco słodkie. Na wierzchu posyp deser groszkami z czekolady - dodają one uroku całości i nawiązują do arbuzowych pestek. :) Smacznego

Garniec Magalie

Proponowane wyszukiwania