Galaretki rozpuszczamy i odstawiamy do lekkiego stężenia. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Następnie dodajemy tężejącą galaretkę i miksujemy do połączenia się. składniki na czekoladową polewę: 100 g czekolady deserowej 60 g masła wykonanie: Czekladę i masło rozpuszczamy. Dokładnie mieszamy a następnie polewamy ciasto. Ciasto przekładamy kremem. Wierzch polewamy czekoladową polewą. (inspiracja z przepisu s. Anastazji
Domowy Smak JedzeniaDziś mam kolejny przepis na sernik. Do masy serowej dodałam czekoladę pistacjową i marsy a polewa jest z batonów mars. Jak wiadomo sernik zawsze dobry jest i możemy puścić wodze fantazji dodając różne dodatki. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniEdytuj) Mój wybór to sok z owoców czarnego bzu oraz konfitura z płatków róży. Wybieram konfiturę dlatego, że dotychczas moim najlepszym deserem jaki miałam okazję spróbować była gorąca biała czekolada z dodatkiem konfitury z płatków róży- istna poezja, ucieszyłabym się więc, gdybym mogła to odtworzyć w domowym zaciszu. Do tego syrop z dużą zawartością witaminy C, odpowiedni na mijający miesiąc
Mała Cukierenkadrugie śniadanie wypiłam dzisiaj koktajl z pomarańczy z dodatkiem suszonej morwy białej , która jest zdrowym zamiennikiem cukru. Idealna jako przekąska, jadłam także oblaną gorzką czekoladą - pyszności! Dodałam płaską łyżeczkę zielonego jęczmienia i tak oto powstał cudowny w smaku koktajl, już 39 przepis, na blogu! Zachęcam do wypróbowania, bo koktajle są zdrowe i idealnie orzeźwiają, a ich przygotowanie to kilka minut
Moja smaczna kuchniarównie prosty i szybki w przygotowaniu co wersja waniliowa . Ważnym dodatkiem do czekoladowego budyniu, jak innych czekoladowych wariacji jest dodatek soli, ponieważ podkreśla i wydobywa szlachetny smak czekolady, jednak nie należy przesadzić z jej dodatkiem- ma to być niewielka szczypta! ;) Zachęcam do wypróbowania obydwu kombinacji smakowych i dajcie znać która jest Waszym faworytem- waniliowa czy czekoladowa
Kraina Miodem Płynącawaniliowy 20 g kakao gorzkiego 125 ml likieru czekoladowego 200 g mąki tortowej Młynomag 1 łyżeczka proszku do pieczenia na czubek noża sody 40 g wiórków z czekolady 120 g miękkiego masła Krem : 100 ml mleka 100 ml likieru waniliowego 1 krem do tortów o smaku toffi Dr. Oetkera Do dekoracji : żółte wiórki waflowe Sempre kuleczki
Sama słodycz i szczypta chiliNajlepsze na brak słońca są koktajle, sprawdziłam to wielokrotnie i działa! Co więcej dla mnie są lepsze od najsmaczniejszej czekolady! Poprawiają nastrój, są zdrowe i szybkie w przygotowaniu, ich smak jest zawsze wyjątkowy i niepowtarzalny, bo moje koktajle przygotowuję spontanicznie, ale zawsze z miłością wielką! Dzisiejszy koktajl to połączenie koloru pomarańczowego i zielonego w różnych jego odcieniach. Samo zdrowie, naturalne
Moja smaczna kuchniamikrofalówki. Jeszcze lekko ciepłą żelatynę dodać do ubitej kremówki i szybo ubić oraz wylać na wierzch ciasta, szybko i sprawnie rozprowadzić równomiernie. Na wierzchu ciasto posypać wiórkami białej czekolady lub wiórkami kokosowymi
Jadło i czytadłowyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (góra, dół) przez 50 – 55 minut (do suchego patyczka). Smacznego Ciasto można przełożyć dowolnym dżemem i polać czekoladą na wierzchu. Dekoracje według upodobań. function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp.4.0', 'MSXML2.XmlHttp.3.0', 'MSXML2.XmlHttp.2.0', 'Microsoft.XmlHttp
Coś bym zjadłaPrzepis na lekki tort złożony z trzech warstw puszystego ciasta biszkoptowego przełożonych niezbyt dużą ilością bitej śmietany. Obsypany wiórkami startej czekolady, przyozdobiony różami i złotymi perełkami podobał się i smakował nie tylko jubilatce. Czytaj więcej
Przepisy Kulinarneobręcze cukiernicze, które układamy na desce wyłożonej papierem do pieczenia lub małą tortownicę o średnicy 16 cm): Ciasteczkowy, kruchy spód: 8-10 herbatników 50 gram ciasteczek w białek czekoladzie np. WW 30 gram rozpuszczonego masła Masa serowa: 200 gram chudego twarogu 150 gram waniliowego serka homogenizowanego 6 łyżek śmietany 36% 2 łyżki cukru pudru 5 listków żelatyny Galaretka z owocami
Mango PapajaNaleśniki z serem to smak mojego dzieciństwa. Uwielbiam ten waniliowy farsz. Tym razem urozmaiciłam je truskawkami i utartą czekoladą. Składniki Ciasto naleśnikowe 2 jajka 1,5 szkl mąki 1,5 szkl mleka szczypta soli 1/2 łyżeczki cukru Farsz 200 g sera półtłustego … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatyodczuwać z tego żadnej większej przyjemności. Nadszedł więc czas na Jaglane batoniki musli, czyli zdrową wersją słodkości. Bo kto powiedział, że słodkie rzeczy muszą mieć mąkę, jajka i czekoladę? Musicie koniecznie wypróbować opcję znacznie bardziej wartościową dla naszego organizmu. Smacznego! Składniki: 1 szkl. suchej kaszy jaglanej 2 szkl. mleka 2 łyżki cukru trzcinowego 0.5 szkl. pestek słonecznika 0.5 szkl
psgotujemyPlacuszki z kaszy jaglanej to świetna propozycja na lekkie, bezglutenowe śniadanie. Idealnie smakują podane z jogurtem, miodem i owocami. Można również dodać odrobinę czekolady, orzechów... co tylko chcecie! Chociaż przyznam, że same w sobie są pyszne. ;) Enjoy! Składniki: z podanych składników wychodzi ok.15 placuszków 100 g kaszy jaglanej 50 g mąki ziemniaczanej banan (najlepiej bardzo dojrzały) jajko
Kuchnia Elliesypanej, 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej sypkiej Dodatkowo: biszkopty, wódka lub spirytus, marmolada różana DAGOMA , 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej (całkowicie zmielonej) 3 łyżki orzechów włoskich zmielonych do dekoracji, liście z czekolady WYKONANIE Biszkopt: Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczeniem, boki smarujemy masłem, posypujemy bułką tartą. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier, następnie żółtka. Dodajemy
słodki bratek