więc myśl Natalia, bo czas Ci się kończy, bo zaraz jedziesz, coś na szybko, oo dynia jeszcze jest, coś na pocieszenie? sos czekoladowy teraz tak sobie myślę, że czekolada by pasowała, no ale następnym razem
More food, love and dreamsczęści, zwijać w rogaliki. Rogaliki układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, piec w 180'C około 15 minut. Wystudzić na kratce. Gotowe można posypać cukrem pudrem lub polać czekoladą
Cakes By Kejtłyżki przypraw korzennych pół puszki ananasów 100 g posiekanych migdałów 250 g mascarpone 200 ml śmietany 30% 1 łyżka cukru ewentualnie: do posypania ziarna granatu, lub potarkowana gorzka czekolada Mąkę przesiewamy. Dodajemy do mąki cukier, proszek do pieczenia, sodę, przyprawy korzenne i migdały i mieszamy. Następnie wlewamy olej, wbijamy całe jaja i miksujemy. Marchewkę zcieramy na tarce, ananasy kroimy
na moim stole...jest. Ale dostaliśmy czekoladowe habanero od znajomych, mieliśmy chętnego Marcina ze Street Food Polska do testowania naprawdę ostrego dania, a na dodatek chcieliśmy poprawić sobie humor odrobiną prawdziwej czekoladowej czekolady. Oczywiście … Czytaj dalej
slodkokwasnaplchwilę po miksować. Gdy budyń wystygnie ucieramy go z masłem/margaryną, pod koniec dodajemy alkohol. Ciasto przecinamy na pół, smarujemy dżemem, masę i wierzchni placek. całość polewamy gorzka czekoladą. Smacznego
sierotka maRysia w kuchniduże paczki (petit beurre lub inne, kakaowe, można kupić po 2 różnego rodzaju, nie polecam kokosowych)- mi wyszło ok * kakao 5-6 łyżek, można tez dodać 2-3 łyżki czekolady w proszku, * masło roślinne 25 dkg. * cukier puder 3/4 szklanki lub zamiennie 3-6 łyżek powideł, jeżeli nie lubicie przesłodzonych * bakalie (orzechy, rodzynki, suszone morele, migdały, śliwki kalifornijskie - u mnie
sierotka maRysia w kuchniDziś znów czuć wiosnę i mam nadzieję, że już tak zostanie. Grill już przygotowany na letnie piknikowanie. A ja ciągle mam ochotę na coś słodkiego, jednak, wyjątkowo, czekolada wydaje mi się za ciężka więc zaczynam kombinować z galaretkami. Jak na razie - kupuję je - ale wkrótce planuje zacząć robić je sama - przecież do dziecinnie proste WIOSENNY TORCIK GALARETKOWY łatwe blaszka keksowa
sierotka maRysia w kuchniJest to pyszne, intensywnie kakaowe ciasto. Rodzynki i żurawiną dodają mu wilgotności i odrobinę kwaskowatości. Jest przepyszne! Ja posypałam je cukrem pudrem ale następnym razem poleje polewą z gorzkiej czekolady - będzie jeszcze lepsze. Pyszny też będzie przełożony dżemem np śliwkowym. Polecam bo ciasto jest proste a bardzo pyszne! Pijany murzynek Składniki: 1,5 szklanki mąki 1,5 szklanki cukru (dałam
sierotka maRysia w kuchnisycący i bardzo wartościowy... budyń z błonnikiem? Czemu nie :) Składniki: 3 łyżki mielonych płatków owsianych 1 szklanka mleka ewentualnie miód, syrop z agawy, ksylitol do podania: kostka czekolady, orzeszki Mleko zagotować. Wsypać płatki i mieszać do zgęstnienia. Przelać do miseczki i podawać. Smacznego
Chocolate Muffin Blogżelki można aromatyzować cynamonem, kardamonem, anyżem, skórką z pomarańczy, przyprawą do piernika czy wiórkami kokosowymi Można również zdobić (dla dzieci będzie to zapewne niezła frajda) kolorowym lukrem, jadalnymi ozdobami, czekoladą... Ja postawiłam na prostotę :) Jeżeli więc nie macie pomysłu czy czasu na przygotowanie Halloweenowych łakoci, to ten pomysł będzie dla Was wybawieniem! :))) * mleko skondensowane niesłodzone- 500 ml * żelatyna- 2 czubate
Kraina Miodem PłynącaWlewamy kilka łyżek aromatycznego amaretto (w moim przypadku jest to migdałowe amaretto z nutą wiśniową). Kropką nad i w tej propozycji deseru jest posypanie pomarańczy dobrą, gorzką lub słodką czekoladą (co kto woli). Topniejące delikatnie lody, chłodne, soczyste i słodkie pomarańcze oraz nutka alkoholu wokół innych smaków... i ma się ochotę na jeszcze więcej
Right Behind The Kitchenświeżych pomarańczy - mega słodki, wręcz uzależniający od swego smaku oraz napój truskawowo-jagodowy w kruszonym lodzie. Jakby jeszcze było mało słodkości, dorzucają Ci mięciutkie ciastka czekoladowe z kawałkami czekolady. To jedynie namiastka tego, czym gości Chios swych turystów. I nic dziwnego, że kuchnię śródziemnomorską tak wiele restauracji pragnie naśladować, często gęsto nieudolnie. Niemniej jednak - smak wyspy Chios odnaleziony
Right Behind The Kitchentreating… Bezowe duszki. Składniki bezy: - 4 schłodzone białka (150g) - 200g cukru pudru - 1 łyżka mąki ziemniaczanej - 1 łyżka soku z cytryny - szczypta soli Dodatkowo: - barwniki spożywcze - czekolada - inne dowolne ozdoby Cukier puder i mąkę przesiewamy. Białka ubijamy na sztywno z solą. Dalej ubijając dodajemy stopniowo po 1 łyżce cukru pudru. Następnie wsypujemy mąkę ziemniaczaną i wlewamy
mojewypiekiinietylkogruszki i pieczemy przez ok. 45-50 min w piekarniku rozgrzanym do 180 st. Proste, ale i smaczne ciasto. Można je posypać cukrem pudrem i startą na dużych oczkach czekoladą:) SMACZNEGO Marcin
Ania i Marcin gotują