Przyprawy. Co, jak i do czego !

Przyprawy. Co, jak i do czego !

Przyprawy. Co, jak i do czego !

               Dorwało mnie straszne przeziębienie i nerka daje znać, że jest, dlatego w weekend nie gotowałam. Dziś będzie pogadanka na temat przypraw. Podam co ja najczęściej używam i do czego można dodać by stworzyć idealną kompozycję. Wiem, że bardzo dużo osób ma w kuchni jedynie sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie i majeranek. Uważam, że nie warto się ograniczać, należy podnieść sobie poprzeczkę i spróbować wszystkich przypraw by znaleźć te NAJ. A oto moi u... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Życie na widelcu

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Autor

Labbra RosaLabbra Rosa

Dziewczyna zmagająca się z rzeczywistością umilając każdy dzień zdrowym jedzeniem oraz ćwiczeniami. Zajmująca się hobbistycznie dietetyką oraz fotografią żywności, odkrywająca nowe smaki :-)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zupa, warzywa, sosy, marynaty, pasta, napój, jabłka, pasty, desery, deser, sałatka, sałatki, szpinak, pesto, pasztet, ryż, zupa warzywna, pieczone ziemniaki, dania mięsne, ryż z warzywami, pasta kanapkowa, zupa rybna, sok, ziemniak, papryka, koperek, do pracy, imbir, gruszka, piernikowa

Inne przepisy z Życie na widelcu

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.