Dorwało mnie straszne przeziębienie i nerka daje znać, że jest, dlatego w weekend nie gotowałam. Dziś będzie pogadanka na temat przypraw. Podam co ja najczęściej używam i do czego można dodać by stworzyć idealną kompozycję. Wiem, że bardzo dużo osób ma w kuchni jedynie sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie i majeranek. Uważam, że nie warto się ograniczać, należy podnieść sobie poprzeczkę i spróbować wszystkich przypraw by znaleźć te NAJ. A oto moi u... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Dziewczyna zmagająca się z rzeczywistością umilając każdy dzień zdrowym jedzeniem oraz ćwiczeniami. Zajmująca się hobbistycznie dietetyką oraz fotografią żywności, odkrywająca nowe smaki :-)