mielone - 47549 przepisów (strona:1359/3170)

Pieczeń wołowa wolno pieczona – wołowina slow-low 255

odrobiną rukoli, serkiem twarogowym doprawionym chrzanem i cienko skrojonymi korniszonami.   ZIMNY SOS CHRZANOWY Sos chrzanowy powstaje przez wymieszanie wszystkich składników i doprawienie do smaku solą (delikatnie) oraz świeżo mielonym pieprzem. Do wołowej pieczeni pasuje idealnie – sprawdzi się też do kanapek z pieczenią na drugi dzień. SKŁADNIKI 1kg wołowiny – u mnie rostbef, ale może być też polędwica lub antrykot

Karo in the Kitchen
Chleb pytlowy z dodatkiem mąki pszennej z cebulką 182

oryginalna ale zdecydowanie lepsza w przypadku tego przepisu od typowej mąki żytniej typ 720. Wystarczy mieć sito, ideałem byłoby mieć 2 o różnych oczkach. Mąkę żytnią razową grubo mieloną przesiewamy, najpierw na sitku o większych oczkach, potem na sicie o oczkach mniejszych. Przesiana mąka, będzie „udawać” pytlową oryginalną. Nic nie może się zmarnować, powstałe otręby, można zużyć, dodając

Leśny Zakątek
Makaron z łososiem i brokułem 148

Teraz odejdzie bez problemu. 2 porcje 1 filet z łososia bez skóry, ok. 250-300 g 150 g makaronu 1/2 główki brokuła przyprawy dowolne, ja doprawiam solą i kolendrą mieloną Wstawiamy wodę na makaron i brokuła. Łosia kroimy w kostkę, podsmażamy bez tłuszczu. W tym czasie do wrzątku wrzucamy różyczki brokuła i gotujemy ok. 7 minut. Wyjmujemy je łyżką

Kucharzyca
Migdałowe gwiazdki z glazurą (bez glutenu i laktozy) 142

ozdabia po upieczeniu - ciekawa sprawa! Dla kogo: dla uczulonych na gluten dla kochających migdały dla szukających przepisu na ciastka, które można długo przechowywać Składniki na ciasto: 500g migdałów mielonych + 150g w rezerwie 300g cukru pudru 2 białka 2 łyżeczki cynamonu 2 łyżki likieru amaretto lub olejku migdałowego Składniki na glazurę: białko 125g cukru pudru Wykonanie tradycyjne: Wykonanie ciasta: Wszystkie

Mania Wypiekania
Sama NATURa czyli sałatka zrolowana z podsuszonymi pomidorkami 204

pikantna z chili, 50 g ś wie ż ej rukoli, 8 plasterków szynki szwarcwaldzkiej ok. 100 g, ok. 10 pomidorów suszonych z oleju, pieprz czarny ś wie ż o mielony do smaku, olej z pomidorów suszonych, ponadto składniki na porcje z 1 rolady, 2 porcje sałatki: ok. 50 g  ś wie ż ej rulkoli

Moniki Smakołyki
Koktajl białkowy Eco&Fit Slim - wsparcie w odchudzaniu 151

surowe ziarno kakao odmiana Criollo, naturalne aromaty, naturalny aromat śmietankowy, nierafinowana sól morska, glikozydy stewiolowe - substancja słodząca Wanilia: izolat białka serwatkowego z mleka, inulina Orafti HSI, łuska babki jajowatej, mielona wanilia Bourbon, naturalne aromaty, nierafinowana sól morska, glikozydy stewiolowe - substancja słodząca. Truskawka: izolat białka serwatkowego z mleka, inulina Orafti HSI, łuska babki jajowatej, liofilizowana truskawka w proszku, naturalne aromaty

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
KOTLETY JAJECZNE (keto, LCHF, paleo, wege, bez glutenu i laktozy) 656

ugotowanych na twardo 2 surowe jajka 1/2 pęczka szczypiorku 1/2 pęczka natki pietruszki 30 g masła ghee lub innego tłuszczu do smażenia sól himalajska lub kłodawska pieprz czarny świeżo mielony inne ulubione przyprawy opcjonalnie cebula lub czosnek Ugotować na twardo 5 jajek a następnie wystudzić i posiekać w drobną kostkę. Można też rozgnieść widelcem lub zmielić. Zioła typu pietruszka

Ola la LCHF
Tosty z serem i winem 131

carski z Hajnówki, ale może być gruyer, emmentaler... 4 kromki pieczywa tostowego, 250 g sera żółtego, 50 ml białego wytrawnego wina, 1 jajko, świeżo zmielona gałka muszkatołowa, świeżo mielony pieprz, masło, Blachę do zapiekania wyłożyć papierem do pieczenia. Kromki chleba posmarować z obu stron masłem i ułożyć na blasze. Ser zetrzeć na tarce. Jajko rozbełtać. Wymieszać ser z winem

królestwo garów
SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY MARCHEWKI I JABŁKA 150

musztardę, sok z cytryny, cukier i wymieszać. Na końcu wlać olej i jeszcze raz wymieszać. Surówkę z białej kapusty podajemy jako dodatek do obiadu. Surówka najlepiej smakuje z kotletami mielonymi, schabowymi lub pieczonym mięsem oraz tłuczonymi ziemniakami z koperkiem.  Surówka z kapusty pasuje do mięs z grilla, jako dodatek do szaszłyków lub burgerów. Smacznego :) Surówka z białej kapusty

Moja Książka Kucharska
SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY ZE ŚMIETANĄ: przepis, do obiadu 241

kapustę, marchew, jabłka i cebulę. Przed podaniem polać surówkę z białej kapusty sosem śmietanowym, starannie wymieszać i posypać posiekaną zieleniną. Surówkę podajemy jako dodatek do obiadu. Najlepsza do kotletów mielonych    z tłuczonymi ziemniakami z koperkiem albo kotletami schabowymi . Smacznego :) Surówka z białej kapusty ze śmietaną fot. Moja Książka Kucharska

Moja Książka Kucharska
Tatar wołowy 162

jako "dodatek" do konsumowania jednocześnie z innym daniem. Podstawą dobrego tatara jest wybór dobrego świeżego mięsa wołowego. A w związku z tym możemy zapomnieć o użyciu gotowego mięsa mielonego. Najlepiej jest wybrać się do ulubionego małego sprawdzonego sklepu i samodzielnie wybrać chude porządne kawałki. I z tak zmielonego (najlepiej dwukrotnie) mięsa można przygotować tatar. Składniki (4 porcje

Zielona Kuchnia
Sałatka ekstraparty 150

puszki -mała puszka groszku -mały słoiczek pieczarek marynowanych -słoiczek szparagów w zalewie na sos: -mały jogurt naturalny -4 łyżki majonezu -4 łyżki soku z ananasa -po ćwierć łyżeczki mielonego imbiru, curry, estragonu, pieprzu -2 ząbki czosnku -2 łyżki soku z cytryny   -1 łyżeczka cukru -natka pietruszki -sól Kurczaka pokroić w kostkę, wrzucić do wrzątku z dodatkiem

Kulinarne przemyslenia
Zupa z boczniakami, pyszna i prosta w przygotowaniu 154

całość gotowałam kilka minut. Na koniec gdy boczniaki zmiękły dodałam pastę paprykową oraz musztardę. Na koniec całość doprawiłam do smaku solą i pieprzem i gotowe. Podałam zupę posypaną świeżo mielonym pieprzem.     Zupa z boczniakami, pyszna i prosta w przygotowaniu

Kuchnia na wzgórzu
Śledzie po królewsku 183

śmietaną i musztardą. Powinien powstać jednolity sos. Wszystkie składniki na śledzie po królewsku wrzucić do jednej miseczki, dodać sos, a następnie całość doprawić do smaku solą (opcjonalnie) i świeżo mielonym pieprzem. Na koniec dodać drobno posiekany koperek (lub szczypiorek). Przed podaniem schłodzić w lodówce przez ok. 15-20 minut. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Śledzie po królewsku appeared

Kulinarne Przeboje
Sałatka z makaronem, szynką i ogórkami konserwowymi 134

miski. Dodajemy do niego pokrojone w średnią kostkę szynkę i ogórki, pokrojonego w półplasterki pora i poszatkowany koperek. Jogurt łączymy z majonezem, wlewamy do sałatki, doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem, mieszamy i wkładamy do lodówki

Kardamonovy