Pate, to taki szybki pasztet drobiowy. U mnie powstaje na bazie tego, co pozostaje z obiadu. I choć inspiracją był ten przepis , to moja wersja jednak jest inna. Idealne jako dodatek do kanapek, zarówno na co dzień, jak i bardziej wykwintnie, na imprezę (robi furorę), święta, itp. Polecam, doprawienie to już rzecz gustu, nasze było lekko słodkawe (ale nie za bardzo), lekko pikantne, idealne i pyszne...mmiam... Wątróbki przed smażeniem warto wymoczyć w mleku lub kefirze, są wówczas delikatniejsze. Składniki: - 200g... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...