Orzechowy tort kajmakowy

Orzechowy tort kajmakowy

Orzechowy tort kajmakowy

Pyszny, delikatny, mięciutki tort orzechowy przekładany kremem na bazie masy kajmakowej. Przypomina mi tiramisu - tyle, że w wersji kajmakowej. Przepis dla wszystkich miłośników masy kajmakowej, do których ja również należę! :) Orzechowy tort kajmakowy PRZEPIS /źródło: link, poniżej przepis z moimi modyfikacjami/ Temperatura pieczenia biszkoptu: 160 - 170ºC Czas pieczenia: 40-45 min.  Biszkopt (na tortownicę o śr. 23 cm) 4 jajka 0,5 szkl. mąki 75 g cukru 75 g zmielonych orzec... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu coolinarnastrefa.blogspot.com

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Autor

coolinarnaStrefa

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tort orzechowy, pieczenie, ciastka kremówki, tort, torty, mąka, krem, orzechy, cukier, kajmak, mascarpone, lekka, dekoracje, biszkopt, orzechy laskowe, ciasto 3 bit, cytryna, ciasto, czekolada, boże narodzenie, jajko, tiramisu, krem mascarpone, ciasto z masa, ciasto z orzechami, jak zrobić wodę z cytryna, ciasta z masa, ciasta z kremami, lekkie ciasto, ciasto z białek

Inne przepisy z coolinarnastrefa.blogspot.com

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Ola, 12 stycznia 2013 21:15:10

Przepyszne...uwielbiam ciasta z kajmakiem,często kupuję tą masę w lidlu,a z migdałami musi smakowac rewelacyjnie

Anonymous, 12 stycznia 2013 21:51:20

torcik wygląda wyśmienicie i zapewne smakuje wybornie :)

kuchcikOla, 12 stycznia 2013 21:51:28

jakie cudo wyczarowałaś! :) wygląda niezwykle kusząco :)

wiosenka27, 12 stycznia 2013 22:09:59

Wygląda bardzo zachęcająco:)

codoedzenia, 13 stycznia 2013 16:18:31

Ale pysznie wyglada!

Medeja, 14 stycznia 2013 05:31:56

It looks amazing! I like that mascarpone filling. And your decoration is really beautiful!

COOLinarna Strefa, 14 stycznia 2013 20:42:28

tak, a płatki migdałów warto uprażyć chwilkę na patelni wtedy są smaczniejsze (trzeba tylko uważać, żeby ich nie przypalić) :)

COOLinarna Strefa, 14 stycznia 2013 20:44:08

Dziękuję, a smakuje naprawdę dobrze, już tęsknię za jego smakiem. ;)

COOLinarna Strefa, 14 stycznia 2013 20:51:06

Thanks and it tastes good too! :)

COOLinarna Strefa, 14 stycznia 2013 20:51:33

oj taaak :)

COOLinarna Strefa, 14 stycznia 2013 20:53:15

Zachęcam do wypróbowania przy najbliższej okazji :) Smakuje świetnie a jest stosunkowo prosty w wykonaniu.

COOLinarna Strefa, 14 stycznia 2013 20:53:34

Dzięki :)

gin, 15 stycznia 2013 17:43:58

Łał, wygląda wspaniale! Taki wysoki, równiutki - idealny. A w dodatku w moich ulubionych smakach, pycha!

COOLinarna Strefa, 15 stycznia 2013 19:45:15

Dziękuję. P.S Biszkopt "rzucany" ma wielu zwolenników... Już wiem dlaczego :)

Daktyle w czekoladzie, 16 stycznia 2013 09:56:40

Uwielbiam kajmak. Takie połączenie bardzo mi się podoba, na pewno wypróbuję.

Anonymous, 20 marca 2013 14:26:15

Wygląda bardzo apetycznie. Chciałabym upiec (to będzie mój pierwszy tort w życiu). Zastawiam się jednak czy na prawdę tylko 0,5 szklanki mąki na biszkopt wystarczy? Bo tak mało mi się to wydaje.

COOLinarna Strefa, 20 marca 2013 18:06:45

Proszę pamiętać, że mąkę po części zastępują tutaj zmielone orzechy. :)

Anonymous, 10 kwietnia 2014 13:08:35

czy mozna zastapic migdaly? bo bede piekla go na urodziny taty ale on nie lubi ich i nie wiem czym je zastapic

COOLinarna Strefa, 10 kwietnia 2014 20:52:11

Nie robiłam to trudno mi potwierdzić na 100%. Jednak ciasta ze startych migdałów również się przygotowuję.

Anonymous, 18 kwietnia 2014 13:33:58

biszkopt mi wyszedl za cienki dla sie tylko na pol przekroic i musialam upiec jeszcze jednego z polowy porcji.