Eklerki z Waniliowym Creme Patissiere
Eklerki z Waniliowym Creme Patissiere
Drugi raz w życiu robiłam eklerki. Tym razem z waniliowym kremem patissiere. Jak widać wyszły, ale najważniejsze, że wszystkim smakowało. Pracy przy nich jest naprawdę niewiele - zabrałam się za nie w niedzielne przedpołudnie i na poobiedni deser były już gotowe. Tak więc moje drogie Panie i Panowie do dzieła! :) Źródło: MW.
Składniki na około 30 sztuk małych eklerków:
1 szklanka wody
125 g masła
1 szklanka maki pszennej
4 jajka
Wykonanie:
W rondelku zagotowujemy wodę z masłem. Na gotu... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Blondynka Gotuje
Autor
BlondynkaGotuje
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pieczenie, mąka, krem, ciasto, do pracy, ciastka , mak, czekolada, lekka, jajko, cukier, ciasteczka, desery, deser, szybkie ciasto, szybki ciasto, ciasta z kremami, ciasto z makiem, jajka nadziewane, ciasto na niedziele, ciasto z kremem, szybki deser, ciasto z białek , ciasto ucierane , ciasto z masa, lekkie ciasto, ciasta z masa, szybka kremówka, ciastka kremówki
Inne przepisy z Blondynka Gotuje
Dodaj komentarz
Natalie,
13 listopada 2013 16:55:45Prezentują się wyśmienicie :)
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję