Eklerki z Waniliowym Creme Patissiere

Eklerki z Waniliowym Creme Patissiere

Eklerki z Waniliowym Creme Patissiere

Drugi raz w życiu robiłam eklerki. Tym razem z waniliowym kremem patissiere. Jak widać wyszły, ale najważniejsze, że wszystkim smakowało. Pracy przy nich jest naprawdę niewiele - zabrałam się za nie w niedzielne przedpołudnie i na poobiedni deser były już gotowe. Tak więc moje drogie Panie i Panowie do dzieła! :) Źródło: MW. Składniki na około 30 sztuk małych eklerków: 1 szklanka wody 125 g masła 1 szklanka maki pszennej 4 jajka Wykonanie: W rondelku zagotowujemy wodę z masłem. Na gotu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blondynka Gotuje

Autor

BlondynkaGotujeBlondynkaGotuje

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pieczenie, mąka, krem, ciasto, do pracy, ciastka , mak, czekolada, lekka, jajko, cukier, ciasteczka, desery, deser, szybkie ciasto, szybki ciasto, ciasta z kremami, ciasto z makiem, jajka nadziewane, ciasto na niedziele, ciasto z kremem, szybki deser, ciasto z białek , ciasto ucierane , ciasto z masa, lekkie ciasto, ciasta z masa, szybka kremówka, ciastka kremówki

Inne przepisy z Blondynka Gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Natalie, 13 listopada 2013 16:55:45

Prezentują się wyśmienicie :)