jest już na moim blogu...dziś wariacje na temat wypełniania tart.. tarta z truskawkami i galaretką tarta z truskawkami, rabarbarem i kruszonką tarta z kremowym nadzieniem truskawkowym i czekoladą
Humanistka w kuchniłyżki cukru pudru dowolne dekoracje Truskawki myjemy i kroimy w grube plastry. Przekładamy do 4 przezroczystych szklanek. Śmietanę z cukrem ubijamy na sztywno, wkładamy na wierzch. Posypujemy czekoladą lub innymi ozdobami
Humanistka w kuchnisalaterek lub specjalnych pojemników i wkładamy do lodówki. Po kilku godzinach galaretka jest gotowa do spożycia. Podajemy z jogurtem lub innymi zakazanymi, dla odchudzających się, produktami - czekoladą, śmietaną, sokiem. *Ilość słodzika zależy od naszego indywidualnego gustu, ale także herbaty, jakiej używamy. Radzę próbować
Humanistka w kuchnifasolę. Tarty wypełniamy nadzieniem z twarogu, na wierzchu układamy wydrylowane wiśnie. Pieczemy w temperaturze 180 C około 15-20 minut. Możemy wierzch tarty albo same ranty oblać czekolada i posypać ozdobami. Ja do połowy nadzienia dodałam kakao. Wyszły pyszne tarty czekoladowe. Akcje
Humanistka w kuchnidodatku przepyszną :) Wystarczy mieszać mokre i suche składniki, przelać do foremki i gotowe :) Dzieciom tak smakowało, że następnego dnia piekłam kolejne. Ciasto wygląda jakby miało w środku kawałki czekolady :) Przepis podpatrzyłam od Letycji , ale zmieniłam nieco proporcje. Składniki: 350 g banana bez skórki (ok.3 dojrzałe banany) 1 jajko 100 ml oleju rzepakowego 1,5 szklanki mąki 1/2 szklanka cukru
Delicious Titbitsforemką ciastka. Połowę upiec na złoty kolor, na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, drugą połowę piec w małych foremkach na babeczki. Gdy ciastka wystygną łączyć parami używając powidła lub czekolady. Na każdym można zrobić "oczko". Obsypać cukrem pudrem
Praktyczna plrozgrzewających . Posiada ostry smak z wyczuwalna słodyczą, dlatego idealnie komponuje się z jabłkami oraz gruszkami. Chętnie dodawany do deserów , ciast, owsianek a także kaw, czekolad oraz grzanego wina. Zbawienny dla osób z cukrzycą, ponieważ reguluje poziom cukru we krw i oraz zmniejsza łaknienie na słodycze. Poza
Życie na widelcuwyjąć gotową panna cottę z miseczek wystarczy na chwilę wstawić miseczkę do ciepłej wody a następnie przewrócić na talerzyk. Podałem z pokrojonymi owocami mango z puszki i wiórkami czekolady
Mechanik w kuchniwyostrzają się węch i smak; co kiedyś pachniało smakowicie - dziś śmierdzi, co kiedyś smakowało - dziś nie chce przejść przez gardło... Z odrzuceniem mleka przyszło też odrzucenie wielu słodyczy (mleczne czekolady, tradycyjne lody, ciastka, chipsy i różne takie), w których pełno jest mleka w proszku, serwatki w proszku itd. I bardzo szybko przekonałam się, że także te słodycze po zdumiewająco krótkim
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEnaleśniki? Ano nie z twarożkiem, nie... Z konfiturami różnymi, z jabłkiem potartym i cynamonem, z plasterkami jabłka zatopionymi w ciecie, z cukrem pudrem a nasz hit ostatnio - z czekoladą gorzką do smarowania (EnerBio z Rossmanna, słoik 16 zł - PRZE-PY-SZNA :)) i konfiturą wiśniową równocześnie - oczywiście popijamy czarną kawką... Po takim śniadaniu lokomotywa rusza tak, że aż gorąco
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEwspaniale sprawdza się zamiast kanapek do pracy czy na uczelnię, kiedy nie ma warunków, żeby zjeść coś porządnego a z czegoś energię trzeba produkować; również jako przegryzka - zamiast tabliczki czekolady albo dwóch - dla zabieganych matek karmiących i tym podobnych przypadków ;) P.s. Ostatnio w ramach eksperymentu na eksperymencie :P domieszałam do masy mąki jaglanej - placek wyszedł suchawy więc: - przekroiłam każdy kawałek
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEupiec. To dla nich w takim razie dzisiejszy wpis, tak błyskawiczny, jak błyskawicznie robi się ciasto z bananów. U mnie jak zwykle wersja podstawowa :) Oczywiście, ciasto można podrasowywać czekoladą, orzechami, kakao i czym tam jeszcze chcecie, ja jednak zawsze wybieram opcję "im prościej, tym smaczniej". Potrzebne będą więc jedynie: - 4 dojrzałe banany (im bardziej brązowe i miękkie, tym lepiej, ciasto
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEzwykłego -pół łyżeczki proszku do pieczenia -pół łyżeczki sody oczyszczonej -200-250 g smakowitych dodatków, np.: posiekanych orzechów, migdałów, żurawiny, rodzynków, siemienia lnianego, pokrojonej w drobną kostkę gorzkiej czekolady, itp. Wykonanie: Wszystkie składniki mieszamy bardzo dokładnie, jeśli masa jest zbyt gęsta możemy dodać łyżkę lub dwie mleka. Formujemy kulki i spłaszczamy, w ten sposób uzyskamy kształt ciasteczek. Układamy
KasiekGotujewodą do połowy filiżanki. Dodajemy miód i szczyptę cynamonu, mieszamy aż miód się rozpuści. Filiżankę uzupełniamy wlewając ciepłe mleko. Na wierzch można posypać cynamon, kakao, ewentualnie wiórki z gorzkiej czekolady. Smacznego! przepis bierze udział w akcji
KasiekGotuje