duże - 100 g mąki kukurydzianej, to jest ok. 1 szklanka - 1 jajko - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia - do nadzienia: aronia do deserów , suszona morwa , jagody goji, gorzka czekolada. Banana i gruszki obieramy i miksujemy za pomocą blendera. Łączymy wszystkie składniki, także mus owocowy i miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Nakładamy po 1 czubatej łyżce ciasta do każdej z foremek
Zdrowie na języku :Ppierwszym jej użyciu mogę powiedzieć, że jest fantastyczna! :D Ma ciekawy smak, delikatnie gorzkawy, dlatego nie należy przesadzić z jej ilością i mieszać z innymi mąkami. Cudownie pachnie, gorzką czekoladą/kakao. Ale wiecie za co polubiłam ją najbardziej? Kolor! Barwa mąki bardzo mnie zachwyciła. Wystarcza już niewielka ilość, aby nadać wypiekowi pięknego, brązowego kolorku :) Dziś mam dla Was propozycję
Zdrowie na języku :Pprzepis znajdziecie tutaj :) Tym razem proporcje były takie same, jednak dodałam jeszcze świeży sok z pomarańczy, a samą pomarańczę dodałam na wierzch mojej kanapki :) Wyszło obłędnie pysznie. Pomarańcza i czekolada to na prawdę smaczne połączenie. Polecam z Habżykami "siemię lniane i słonecznik" :) Składniki: - pół dojrzałego awokado - 1 łyżeczka miodu - 1 łyżeczka jogurtu naturalnego - 1 łyżeczka kakao - 1 łyżeczka świeżego soku
Zdrowie na języku :Psłodsze) 2 i pół szklanki mąki tortowej łyżka proszku do pieczenia 4 łyżki masła lub margaryny do pieczenia Polewa ciasta: szklanka cukru 4 łyżki mleka 4 łyżki czekolady w proszku lub nesquik kakao łyżka masła Foremka: forma na babkę z kominem Przygotowanie: W mikserze ubijamy cukier z margaryną. Dodajemy jajka, a następnie sok z manga
Smaki Brazyliiwtedy będą twarde. Po upieczeniu będą bardzo miękkie więc należy delikatnie zdejmować je z blachy żeby się nie odkształciły. Po wystygnięciu można je polukrować lub oblać czekoladą. Można także przed pieczeniem wbić na środek każdego pierniczka kawałek orzecha lub połówkę migdała. Pierniczki przechowywać szczelnie zamknięte najlepiej w puszce lub słoju nawet do kilku miesięcy. Jeśli okaże się
Ze smakiem i z pasjąswoje zalety bo faktycznie mam blisko, ale czasami wyrwanie się z domu na dzień czy dwa jest bardzo fajne. Nawet kiedy trzeba kilka godzin spędzić w podróży. wiewiórka w czekoladzie - coś pysznego ! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzawlej do niej ciasto. Piecz 45 minut w 180 stopniach. Najlepiej sprawdzić czy jest gotowe patyczkiem do szaszłyków. Po wystudzeniu można posypać cukrem pudrem, polać lukrem lub czekoladą. Mnie najbardziej smakuje sama z dobrą herbatą :) :) Smacznego
Lawendowe Nieboniej pokrojonego w kostkę ananasa i wymieszać łyżką. Przełożyć: Na samym dole ciasto orzechowe, na to masa ananasowa i ciasto kokosowe. Ja całość lekko ozdobiłam roztopioną gorzką czekoladą. Pychota
Lawendowe Niebodość grubo i wycinać różne ciasteczka - co kto lubi :) Ja wycinam obowiązkowo auta, samoloty, rakiety i statki ;) Piec na złoty kolor w 180 stopniach. Po wystudzeniu polać czekoladą albo i nie ;) To zależy od preferencji smakowych :) Smacznego
Lawendowe Niebowylewamy białą masę, szybko układając na górze warstwę herbatników i znowu ją pokrapiamy amaretto. Wykładamy masę kakaową i ostatnią warstwę herbatników. Na górę można dać masę kakaową lub rozpuszczoną czekoladę. Ciasto wstawić do lodówki. Znika w zawrotnym tempie, więc trzeba być pierwszym chętnym do zjedzenia! Wygląda niepozornie, ale smakuje
Lawendowe NieboCienko rozwałkowujemy i wykrawamy dowolne kształty, w zależności od tego co chcemy mieć na choince;) Pieczemy około 10 minut w 180 stopniach. Można je pięknie ubrać lukrem, czekoladą, kolorowymi pisakami - wszelkie kombinacje są dozwolone
Lawendowe NieboNajdziwniejsze połączenie smakowe, jakie próbowałaś, to… Połączenie sandacza z gruszkami. Gotowanie dla kogo sprawia Ci największą przyjemność? Dla najbliższej rodziny i przyjaciół. Ulubiony deser? Truskawki z mascarpone i czekoladą. Dania mięsne, czy wegetariańskie? Wegetariańskie. Przygotowanie jakiej potrawy było dla Ciebie najtrudniejsze? Przygotowanie wszelkich potraw mięsnych. A oto moje pytania: 1. Twoja ulubiona książka kucharska? 2. Jaka była Twoja największa
Magiczna kuchnia Dariiplacuszki - najpierw boki do środka, a na końcu dół, jak pieluszkę (przepraszam za to porównanie;)) Owiń folią aluminiową tak, by tortille się nie rozpadły. Smacznego! Paulina Popularne posty : Kakao, czekolada, kokos i... piankowa niespodzianka Super prosta pizza na miękkim spodzie - uzależniająca! Przed śniadaniem Wspomnienia zapachu Świąt i...piernik "Najlepszyjakijadłam!" Moja poranna rutyna i niezwykły olej kokosowy Podobał Ci się post
Gotowanie to kochanie25cm) 1,5 szklanki mąki 1,5 szklanki płatków owsianych 3/4 łyżeczki sody oczyszczonej 1/3 szklanki cukru 150g roztopionego masła 3/4 szklanki posiekanych orzechów 1 szklanka posiekanej czekolady (pominęłam) 300g kremu krówkowego, u mnie Bonne Maman od De Care 1. Mieszamy ze sobą mąkę, płatki owsiane, sodę i cukier. 2. Dodajemy masło. Można dodać go więcej jeśli masa
Szefowa kuchnipędy, choć czasu miałam jak na lekarstwo, i pobiegłam ich szukać. Były :))) ostatni koszyk mi się trafił! Pavlova pyszna, chrupiąca i mokra (jak to możliwe??) Na wierzch starłam czekoladę, a raczej wielkanocnego baranka, który leżał zapomniany w koszyku z owocami. I jeszcze na koniec przypomniałam sobie, że do tego całego składu pasować będą listki mięty. Czytaj więcej
bistro mama