czekolada - 27946 przepisów (strona:1439/1864)

Drożdżowa babka wielkanocna kokosowo-pomarańczowa 129

soli 200 g mleka kokosowego-biala gesta czesc okolo 100 g cienkiego mleka kokosowego 3 lyzki posiekanej skorki pomaranczowej skorka otarta z 1 pomaranczy-bio dodatkowo:70-100 g czekolady+2-3 lyzki mleka kokosowego+chipsy kokosowe Wykonanie: zoltka i jajko ubic z cukrem na bialy puszysty kogel-mogel do ubitych jajek dodac reszte skladnikow przy pomocy haka i wyrobic

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sernik chałwowy z tahini-nowa ulepszona wersja 171

cukru 200 g mleka kokosowego (tylko gorna,biala,tlusta czesc) 4-6 lyzek tahini 3 plaskie lyzki maki ziemniaczanej+cukier waniliowy lub budyn waniliowy Polewa sernika: okolo 70 g czekolady ciemnej 75 % kakao 2 lyzki mleka kokosowego WYKONANIE: Ser wymieszac z cukrem,cukrem wanilliowym,mlekiem kokosowym i przesiana przez sitko maka ziemniaczana lub budyniem.Przed otworzeniem puszki mleka kokosowego nie nalezy

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Drożdżowy wieniec truskawkowo-jagodowy 357

mielonego 1 jajko 1 budyn waniliowy 50 g cukru pudru 40 g marcepanu 250 g truskawek i jagod z czego 12 truskawek do kulek Dodatkowo: 50 g bialej czekolady 1 lyzka mleka Wykonanie: mleko podgrzac w garnuszku.W mleku rozpuscic maslo make,cukier,sol i drozdze umiescic w misie miksera dolac mleko ,wbic jajko i wyrabiac hakiem do uzyskania gladkiego,odchodzacego

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Czekoladowo jagodowe ciasto 139

czekolady mlecznej 100 g białej polewy w drażetkach 3/4 szk mrożonych jagód 200 g drobnego cukru brązowego 150 g margaryny Kasia 1 łyżka kakao 3 jajka 150 g mąki pszennej typ 500 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier puder do posypania Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Babeczki dyniowo - czekoladowe 126

Dynia i czekolada to jak się okazuje świetny duet. Co prawda w moich babeczkach jest posypka czekoladowa do ciast ale i tak smak jest wyczuwalny a całość smaczna. Zresztą najlepiej o tym świadczy fakt, że praktycznie zaraz po upieczeniu zniknęły. W sumie dawno babeczek nie piekłam, ale moje chłopaki tylko czekają na coś słodkiego i nie ważne

Ewa w kuchni
Dostałam nominację do Liebster Blog Award 110

Więc wszystko pod kontrolą. 5. Czy potrafisz zrobić chałwę? (jeśli tak, koniecznie podeślij przepis!) Nigdy nie robiłam chałwy ale może kiedyś zrobię. 6. Czy twoim zdaniem lody i gorzka czekolada to też słodycze? (niech ktoś temu wreszcie zaprzeczy! :P) Chyba tak. Przecież ile w tym kalorii :) 7. Jakiego sprzętu kuchennego najczęściej używasz? (łyżka to nie jest "sprzęt kuchenny") Jest

Ewa w kuchni
Pierniczki razowe 154

jajkiem. Piec w nagrzanym piekarniku w 180 stopni 15- min. Trzeba również pamiętać, zeby układać je na blaszce w odstępach ok. 2 cm, bo nam ciasteczka urosną. Dekorować lukrem, czekoladą lub barwnikami spożywczymi Lukier:  1 biało, szklanka cukru pudru, odrobina cytryny. Biało ubijać na sztywną pianę mikserem na małych obrotach dodając po trochu cukier puder. Na końcu dodać cytrynę

pieprzny smaczek
Murzynek z dżemem i herbatnikami 268

szklanki mąki  - 4 łyżki kakao  - 0.5 szklanki mleka  - 4 jajka  - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - dżem (słodko-kwaśny) - herbatnik (najlepiej mini i w czekoladzie) Sposób przygotowania: 1.  W garnku rozpuszczamy margarynę i dodajemy cukier, mleko i kakao. Po połączeniu się wszystkich składników, odstawiamy by trochę przestygło. I odlewamy pół szklanki do polewy. 2. Oddzielamy

Gotuj Z Muzyką
Przepis na trifle biszkoptowo-truskawkowy 307

rzadki) 2×500 ml galaretki truskawkowej 300 ml śmietany kremówki łyżka cukru pudru alkohol (opcjonalnie, ja polałam biszkopt kilkoma łyżkami Amaretto) płatki migdałowe (opcjonalnie bo można użyć startej czekolady czy kolorowej posypki)   Podkład biszkoptowy cały wkładam do przezroczystej salaterki. Jeśli się nie mieści można podkład pokroić w paski i wyłożyć do salaterki. Rozrabiam ok 500 ml galaretki

UgotujmyTo.pl
Magiczne ciasteczka 151

Polecam! Ciasteczka – składniki: 300 g herbatników (u mnie digestive) 200 g masła (rozpuszczonego) 200 g wiórków kokosowych 300 g mieszanki (dowolne suszone owoce rozdrobnione, posiekane orzechy, rozdrobnione kawałki czekolady) 600 ml mleka skondensowanego cukier puder do posypania   Rozdrabniam ciastka (zobacz np. tutaj ) i dodaję do nich rozpuszczone masło. Mieszam. Masę wykładam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wiórki

UgotujmyTo.pl
Makaroniki kokosowe 145

przygotować super szybkie makaroniki kokosowe, które znikają równie szybko jak się je przygotowuje…:) Nie można ich nie polubić. Miałam nawet zamiar część z nich polać odrobiną rozpuszczonej, gorzkiej czekolady ale… nie zdążyłam bo wszystkie zniknęły… Makaroniki kokosowe – składniki: -2-3 białka -240 g wiórków kokosowych -120 g cukru -1 łyżeczka ekstraktu wanilii -szczypta soli   Białka

UgotujmyTo.pl
Pierniczki 151

minut. Po przestudzeniu robią się twarde i trzeba je przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku, żeby zmiękły i dlatego można zrobić je dużo wcześniej. Pierniczki można dekorować czekoladą lub lukrem w zależności od upodobań. Smacznego Post Pierniczki pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl

UgotujmyTo.pl
Ciasto z galaretkami 509

przegotowanej zimnej wody i pół cytyny, można dodać trochę cukru waniliowego lub dowolny alkohol – w wersji dla dorosłych. Na wierzch polewa i można posypać wiórkami kokosowymi lub startą czekoladą albo jakąś kolorową posypką. Smacznego Post Ciasto z galaretkami pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl

UgotujmyTo.pl
Pączki hiszpańskie 245

pyszne i szybciutko znikają, co ma duże znaczenie bo niestety następnego dnia już trochę wysychają. Ja polałam je cytrynowym lukrem ale można też je posypać cukrem pudrem albo polać czekoladą… Pączki hiszpańskie – składniki: 170 g margaryny (około 2/3 kostki) 2 szklanki mąki 2 szklanki wody 6 jajek   1. Do rondelka wlewam wodę i dodaję masło. Mieszam

UgotujmyTo.pl
Zapiekanka chlebowa czyli bread and butter pudding 233

wieku. Nie dziwię się :)! Prosty i smaczny. Daje dużo możliwości dowolnego modyfikowania potrawy… Można dodać inne owoce, zamiast chleba można użyć chałki, brioszki czy croissantów, można dodać kawałki czekolady czy też posmarować kromki ulubionym dżemem… ale na początek wersja podstawowa, która bosko smakuje podana na gorąco z lodami waniliowymi… Spróbujcie koniecznie, zapewniam że warto! Zapiekanka chlebowa

UgotujmyTo.pl

Proponowane wyszukiwania