mogę. dzięki niemu doceniam smak, prawdziwy smak masła orzechowego. Żeby nie było "zakazany owoc" i tak mnie skusił, więc posypała wafla dodatkowo kolorową posypką :) Garstka słonecznika, 3 kostki czekolady gorzkiej- jedna wylądowała w gorącej kawie. Pije tylko czarną kawę parzoną :D bez kawy nie zaczynam dnia. Dodatkowo suszone śliwki i na koniec orzeźwiający grapefruit. Lokowanie produktów
ClauditteMissCookingWaszego dziecka 1 cukierek, ja użyłam Skittles'a 1 precelek Oczka zrobić z lukru Dr. Oetker - tradycyjny Oczka i usta z lukru czekoladowego Dr. Oetker Do obtoczenia lizaka czekolada mleczna E.Wedel rozpuszczona w kąpieli wodnej
ClauditteMissCookingzrobienia ciasta inspirowałam się przepisem TU! TU! TU! Kliknij :) Przepis na tradycyjny sernik z książki kucharskiej dołączonej do multicookera znajdziesz TU! TU! TU! Kliknij :) UWAGA !!! Polewa z gorzkiej czekolady 70% kakao E.Wedel
ClauditteMissCookingSKŁADNIKI: wafle ryżowe z brązowego ryżu 100% 3/4 tabliczki gorzkiej czekolady E.Wedel - roztopiona w kąpieli wodnej ulubione orzechy sezam
ClauditteMissCookingciasteczka są idealne do popołudniowej herbaty lub kawy, można kilka zjeść bez wyrzutów sumienia. Na blogu jest sporo przepisów na ciasteczka owsiane i jaglane: Ciasteczka owsiane z żurawiną i czekoladą Ciasteczka owsiane z rodzynkami Ciasteczka owsiane z bakaliami ciasteczka owsiane białkowe ciasteczka jaglane Jednak ciasteczka owsiane z żurawiną to najzdrowsza wersja bez mąki, bez cukru, bez jajek i bez cukru
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępudrem i podgrzać w kąpieli wodnej, jednocześnie ubijając cały czas trzepaczką. Na końcu wlać Sherry. Gruszki wyjąć łyżką cedzakową do salaterek, polać sosem , udekorować kiwi i startą gorzką czekoladą...... Smacznego
Gaździnka warzyblasze. Rogaliki piec około 20 minut w piekarniku nagrzanym 200 stopni, aż do uzyskania złotego koloru. Wystudzone rogaliki dowolnie udekorować, np.posypać cukrem pudrem, polukrować lub polać rozpuszczoną czekoladą
Moje domowe kucharzenieoraz całą masę serkową,wygładzamy. Na to nakładamy drugi blat, na który również nakladamy drzem a na to masę śmietanowo- serową. Wierzch posypujemy startą na tarce o dużych oczkach czekoladą. Pozostawiamy w lodówce do stężenia
Krakowskie smaki Anikrówka na 4 części) krówki i delikatnie wmieszać do ciasta. Piec w 170 stopniach przez około 60 minut. Po wystudzeniu gotową babkę polać przygotowanym wcześniej sosem, lukrem bądź czekoladą. Babkę można mrozić, po rozmrożeniu nadal smakuje wybornie
Krakowskie smaki Anizarówno dorosłym jak i dzieciom, nawet tym wybrednym. Ja przyrządzam je przeważnie z jabłkami ale równie wybornie smakują z bananami a także same podane np z dżemem czy z czekoladą. Polecam bardzo;) Składniki: 700 gram mąki pszennej pół opakowania drożdży 2, 5 szklanki mleka 2% 2 jajka 4 łyżki oliwy z oliwek 2 szczypty soli 4 łyżki cukru
Krakowskie smaki Aniszersze. Schować do lodówki. Czynność powtórzyć 6 razy. Ciasteczka: Ciasto rozwałkować, pokroić na kwadraty, jedną połowę naciąć w 3 miejscach. Na część nie nacinaną nałożyć dowolne nadzienie np. czekoladę, różę itp. Brzegi ciastka posmarować roztrzepanym białkiem, to samo uczynić z górą ciasteczek, dokładnie zlepić. Ciasteczka wstawić do nagrzanego do 160 stopni piekarnika i piec 20-25 minut
Krakowskie smaki Aniprzed świętami, obciążamy i zostawiamy w chłodnym miejscu. Piernik przekrawamy na trzy części wzdłuż dłuższej części i dzięki temu mamy 3 pierniki.Na dzień przed świętami lukrujemy bądź polewamy czekoladą. * orzechy przekładamy do miseczki i za pomocą kuli do ucierania "tłuczemy" je, orzechy mają być drobne ale nie zmielone Przed świętami na pewno pochwale się swoim piernikiem
Krakowskie smaki Anihummusem , różnymi pastami i pasztetami. Rezygnując z czosnku mam chlebek uniwersalny, który stworzy duet idealny z domowymi konfiturami (np. z pomarańczowo-imbirową lub z czeremchy i czekolady ). Gorąco polecam :) Czas przygotowania: zakwas - 7 dni, ciasto - 2 dni pieczenia - 35 minut Porcje: 3 chlebki (z keksówek) Składniki: 150 g zakwas żytni * (8 godz. wcześniej dokarmiony
SzczyptaSmaQpączkach itp. Jednak ilość przepisów, które mnie zainteresowały jest tak duża, że nie mogę się zdecydować co zrobić. Tymczasem przepis na coś pysznego do niedzielnej kawy, gorącej czekolady czy herbatki. Inspiracja z blogu Pani Ewy , który mnie zachwyca, serdecznie polecam tam zajrzeć. Składniki: 2 szklanki mąki tortowej kopiasta łyżeczka sody ponad połowa szklanki cukru jajko 3/4 szklanki
NA MOIM TALERZUzawsze twierdziłam, że jestem gruba, bo mnie stać. A co! Ale do rzeczy. W życiu każdej kobiety przychodzi moment, kiedy zaczyna myśleć o diecie. Wtedy schabowe smakują najbardziej, czekolada pachnie z półek sklepowych, a świadomość odpycha wizję dużej dupy. Podjadanie w nocy jest tłumaczone tak samo, jak faceci tłumaczą podniesioną deskę. Gdyby nie wolno było jeść w nocy, w lodówce
ladykitchen