czekolada - 27946 przepisów (strona:1424/1864)

Smak Lata - relacja z warsztatów 150

zawierają konserwantów, sztucznych barwników, dodatków smakowych. " Na warsztatach mieliśmy okazję do próbowania cudownych wprost syropów m.in. rumiankowego, hibiskusowego, limonkowego, żurawinowego oraz równie doskonałych konfitur, jak np. truskawek w czekoladzie czy rabarbarowo-truskawkowej. Większość produktów trafiła jako podarunki do czerwonych toreb Eterno i ku wielkiej radości powędrowała z uczestnikami do domu. O obfite prezenty zadbała także firma Dr.Oetker , która

KUCHARNIA
Ciasto mocno kakowe na dobrą naukę 271

Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 45 min. Uzyskujemy bardzo ciemne ciasto, które najlepiej jest jeść np. z dżemem mailowym własnej produkcji. Jest bardzo kakaowe, jak gorzka czekolada :) i ma dużo magnezu. Jest fajne też dlatego, że można je zamrozić w kawałkach ... nie trzeba na hura jeść całego ciasta w dwa dni. Smacznego

Kwarek - mocno minimalistyczne przepisy
Lady Laura 481

mleka Polskiego Mlekovita  ja dodałam sporo syropu barmańskiego o smaku  kokosowym wiec nie dawałam normalnego mleka.  opakowanie mini murzynków  bita śmietana i czekolada do dekoracji   Wykonanie: Galaretkę plus łyżeczkę żelatyny zalać 3/4 szkl . zimnej przegotowanej wody i odstawić na chwilę. Truskawki podgrzać i potraktować blenderem. Galaretkę z żelatyną rozpuścić w mikrofali lub kąpieli wodnej. Dodać

Malinowe Pocałunki
Muffinki migdałowe z marcepanem 149

Pyszne, delikatne muffinki migdałowe z dodatkiem aromatycznego marcepanu. Lekkie i smaczne, idealne do pracy, czy dla dzieci na podwieczorek (mimo, że nie mają czekolady to maluchy je zajadają). Do tego niezwykle proste w przygotowaniu. Czego chcieć więcej? :) Polecamy!   Potrawa przygotowana z tego przepisu zawiera gluten. Czas przygotowania: 10 minut + 25 minut pieczenia Ilość porcji: 14 Składniki: 260g mąki pszennej

Kolizje Smaków
Churros z cynamonem 320

zewnątrz, a miękkie i puszyste w środku. Jada się je przez cały rok, nie tylko w karnawale. A gdy te smażone w oleju, karbowane paluchy macza się w gęstej czekoladzie, uczta jest iście królewska. Mogą być alternatywą dla pączków i faworków w tłusty czwartek. Składniki: 50 g masła 250 g mąki pszennej 150 ml letniej wody Dodatkowo: 1/2 litra oleju

Smakowity Blog Kulinarny
Ciasto Latte 192

pudru), połączyć z żelatyną (wg wskazówek na opakowaniu żelatyny)  Wyłożyć na krem. Gotowe ciasto schłodzić przez kilka godzin (najlepiej całą noc) w lodówce. Przed podaniem oprószyć kakao,lub czekoladą w proszku i to nie koniec...teraz ćwiczymy silną wolę .... Smacznego

w mojej kuchni
Petits Fours 154

Lukier: * 2 białka * ok. 2 szklanki cukru pudru * różne barwniki spożywcze Dodatkowo: * perełki cukrowe, czekolada lub orzechy do dekoracji

w mojej kuchni
Babka gotowana 334

tłuszczem. Wlewam ciasto i szczelnie zamykamy formę. Zanurzamy formę w wodzie i zamykam garnek przykrywką. Gotuję babkę 1 godzinę pod przykryciem  i 10 minut bez pokrywki garnka.... Oblewam czekoladą lub tym czym lubimy...albo  z 2-3 bialek robimy tak.... białko ubić na sztywno z odrobiną soli. pod koniec dodać po łyżce 150 g cukru, ciągle ubijając. cukier

w mojej kuchni
Ciasteczka pomarańczowe 162

foremek. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp. 180°C , ok. 15 min. Upieczone ciastka chłodzić na kratce, po wystudzeniu można udekorować czekoladą lub lukrem

Mix smaku
Muffiny cytrynowo-migdałowe 234

dodać tężejącą już galaretkę. Krem wstawić na 10 minut do lodówki aby nieco stężał. Następnie za pomocą rękawa cukierniczego udekorować muffinki kremem. Na wierzchu posypałam jeszcze odrobiną startej gorzkiej czekolady.  Z podanych składników wyszło12 muffinek, kremu nieco zostało ale córeczka się nim zaopiekowała. Niestety talentów dekoratorskich to ja nie mam ale muffinki jak na moje możliwości to całkie fajnie

Monia miesza i gotuje
Różowy torcik 391

arbuzowa. Do pianki, do środka, można dodać świeże owoce, przy czym wówczas należy użyć większej tortownicy. Można użyć dowolnych owoców do dekoracji ciasta, jak również oblać je po wierzchu czekoladą czy galaretką. Zamiast herbatników do spodu można użyć biszkotów, czy upiec biszkopt, a zamiast masła - margaryny. Ciasto należy przechowywać w lodówce. Źródło przepisu:   Wielkie Żarcie

Gospodyni Miejska
Malinowa rozkosz 182

mrożonych malin 200 ml śmietany 30 lub 36% 6 łyżek cukru pudru krokant orzechowy lub czekolada do posypania Maliny miksujemy z połową cukru pudru aż do uzyskania malinowego musu. W osobnym naczyniu ubijamy schłodzoną śmietanę z resztą cukru pudru. Nakładamy do przezroczystych lodowych pucharków, kieliszków lub szklanek na zmianę mus malinowy i śmietanę.   Wstawiamy na 1 h do schłodzenia

Humanistka w kuchni
Sernik wiedeński mojej babci 122

Ubić białko i ostrożnie wymieszać łyżką. Wylewać na blaszkę posmarowaną masłem i wysypaną kaszką manną.  Piec około 70 minut w temperaturze 180 C. Polewa, np. rozpuścić w mikrofali czekoladę i rozsmarować na serniku

Humanistka w kuchni
Waniliowa panna cotta 200

żelatynę, mieszamy. Filiżanki przykrywamy złotkiem i chowamy do lodówki, na kilka godzin (najlepiej całą noc).   Deser podajemy na talerzyku  z dowolnymi dodatkami. Ja preferuję mus truskawkowy i czekoladę. Z przepisu wychodzą 4 porcje

Humanistka w kuchni
Babka piaskowa 119

olejek, olej i ocet.  Wlewamy połowę ciasta. Do pozostałego dodajemy kakao, miksujemy i wylewamy na górę babki. Pieczemy w nagrzanym do 180 C piekarniku około 50 minut. Polewamy czekolada lub lukrem. Na zdjęciach świąteczna wersja babki

Humanistka w kuchni

Proponowane wyszukiwania