Orkisz to tako staroł zorta1 pszynicy, kero2 na polach siołli3 nasze praprapra…ōłpy4. Dzisiej zajś sie jōm uprawio, bo moł5 kans6 biołka, barzi7 prziswajalny glutyn
Chop w kuchniBardzo proste w wykonaniu i pycha. Polecam. Mąkę, sól i wodę wlać do miski i dokładnie zagnieść ciasto. Ciasto musi być gładkie. Ugniatać ciasto około 5
Kuchnia PokoleńNawet nie wiecie jak bardzo mi się tęskni za kolejną podróżą w nieznane! To właśnie w marcu miałam zwiedzić wymarzony Izrael, a miesiąc później wyruszyć gdzieś
Ostra na SłodkoOdrywane bułeczki z serkiem i kruszonką Puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe z pysznym farszem z białego serka, posypane chrupiącą kruszonką. Nie wyobrażam sobie lepszego drugiego śniadanka
Blog z ApetytemCzosnek niedźwiedzi jest niesamowity, nie tylko pyszny ale i zdrowy. Nadaje się do zapiekania i na świeżo do sałatek czy właśnie do masła. Składniki: 200 g
Mama GotujeZostało Ci za dużo bananów a już robią się czarne? Nie masz nic słodkiego w domu? Polecam chlebek bananowy - miękki i wilgotny. Z zewnątrz często
W kuchni bez szafekNaszło nas na pieczenie. Był krantz (przepis będzie po świętach), była chałka, a teraz mega dziwne ciasto. Natknęliśmy się na nie, kiedy szukaliśmy przepisu na sprężysty
slodkokwasnaplPrzepis na domowe bułki z przedziałkiem. Mają chrupiącą skórkę i leciutkie puszyste wnętrze. Czas przygotowania: 1 godzina Ilość porcji: 6-7 sztuk Trudność przygotowania: łatwe
karolgotujeKolejny prosty przepis na pyszne drożdżówki – idealne dla dzieci lubiących budyń. Sama je uwielbiam i zachęcam Was do wypróbowania przepisu Składniki: – 400g mąki pszennej
Smaki ArmineOrkisz to tako staroł zorta1 pszynicy, kero2 na polach siołli3 nasze praprapra…ōłpy4. Dzisiej zajś sie jōm uprawio, bo moł5 kans6 biołka, barzi7 prziswajalny glutyn
Chop w kuchniCzasy takie, że wszyscy pieką i gotują oczywiście. Ponieważ my gotowaliśmy już wcześniej, to zaczęliśmy piec. Najpierw upiekliśmy ciasto drożdżowe. Krantza z przepisu Ottolegiego. Dobry był
slodkokwasnapl4 lata… tyle mnie tu nie było. Długi czas zabierałam się, żeby wrócić, ale zawsze było coś, a teraz jestem w domu, mogę gotować, mogę
dom-agi.pl