Troczę inny sposób na pastę jajeczną. Ostatnio jak robię pastę jajeczną zamiast majonezu używam awokado. Polecam :) Składniki: 5 jajek ½ awokado 1 łyżka oliwy lub więcej sól
Mama GotujeJak narychtować1 dōmowe drożdże, znojdziecie sam: https://chopwkuchni.pl/?p=1529 A jak sie już je moł fertich2, to nojlepi upiyc chlyb. Co potrza? 4 szklōnki mōnki pszynnyj
Chop w kuchniSKŁ ADNIKI (6 sztuk) 330 g mą ki pszennej 25 g mą ki żytniej 4 g suchych drożdży lub 12 g świeżych 1/2 łyżeczki miodu 1/2
La grande e la piccola cuocaCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!
Eksplozja smakuCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!
Eksplozja smakuBułki z serem i parówką Zapraszam na pyszne domowe hot dogi. Paróweczki zapiekane w cieście z serem i ketchupem, z pewnością podbiją serca zarówno dzieci jak
Blog z ApetytemEkspresowa i pyszna pasta twarogowa z suszonymi pomidorami to doskonała propozycja na śniadanie. Wystarczą dwa składniki, by biały ser zyskał całkiem nową odsłonę, a śniadanie nie
Bernika - moj kulinarny pamietnikPo bułeczkach przyszedł czas na przepis na chlebek, w prawdzie na drożdżach, ale z dodatkiem bardzo zdrowej mąki orkiszowej. Mąka ta zawiera sporo witamin z grupy
Gotowanie...to proste !Jak zrobić chlebki pita już Wam przedstawiałam, jednak dla leniwych wystarczy zakupić je w sklepie. Wybierajcie jednak bez konserwantów. Do zrobienia dania użyłam chorwackiej kiełbasy Kulen
Moje Małe CzarowanieBardzo lubię te wianki drożdżowe z żurawiną i migdałami i polecam wypróbować ten przepis i tak naprawdę bułeczki te można zrobić z ulubionym nadzieniem i posypać
Smaki ArmineDziś wiele z nas siedzi w domu, więc polecam wolny czas wykorzystać na wypieki, niema jak pyszne ciepłe bułki wypieczone w domu. Przepis jest bardzo prosty
Dziś Ja gotujeKolejne bułeczki bardzo pyszne, nieco cięższe bo z ciemnej mąki, ale smakują obłędnie. Przepis na 8 sztuk SKŁADNIKI: 150g mąki pełnoziarnistej 300g mąki chlebowej (typ 750
Dziś Ja gotujeZe Anglii żech sie prziwiōz1 zakwas, kery mo pōnojś2 100 lołt, a jak już sie moł3 taki zakwas, to trza rychtować4 chlyb. Tyn piyrszy jakosik [...] Artykuł
Chop w kuchniOrkisz to tako staroł zorta1 pszynicy, kero2 na polach siołli3 nasze praprapra…ōłpy4. Dzisiej zajś sie jōm uprawio, bo moł5 kans6 biołka, barzi7 prziswajalny glutyn
Chop w kuchniBardzo proste w wykonaniu i pycha. Polecam. Mąkę, sól i wodę wlać do miski i dokładnie zagnieść ciasto. Ciasto musi być gładkie. Ugniatać ciasto około 5
Kuchnia Pokoleń