chleb - 26084 przepisów (strona:1431/1739)

pyszne grzanki z foremek muffinkowych... 87

Składniki: bułka paryska 1 sztuka, woda zimna 1 szklanka, kiełbaska 1 sztuka, olej rzepakowy 4 łyżki, cebula 1 sztuka mała, pieczarki 4 sztuki średnie, jajka 3

W Mojej Kuchni Lubię
Sałatka Cezar - inna wersja 87

Dziś historie powstania sałatki Cezar możecie przeczytać u Amber a ja powiem tylko że ilu kucharzy tyle jej wersji. Jedna prześciga drugą i każda pyszna. Sami

Moje Małe Czarowanie
“Pesto” z orzechów laskowych, suszonych pomidorów i rukoli 97

Co to jest pesto? To tradycyjny, włoski zielony sos, który składa się z orzeszków piniowych, świeżej bazylii, parmezanu , czosnku i oliwy. Jednak w ostatnim czasie termin

Tajemnice Smaku
Pasta dr. Budwig - antynowotworowa - na wzmocnienie odporności 126

Pasta dr. Budwig pomaga chronić się przed nowotworami. Za odkryciem leczniczego działania pasty z oleju lnianego i twarożku stoi dr. Johanna Budwig, zmarła przed kilkoma laty

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pasta ze śledzi i jajek 117

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!

Eksplozja smaku
Pasta z awokado i bobu 90

Pasta z awokado i bobu to pierwszy przepis, jaki udało mi się na szybko przygotować z ostatniej książki Yotama Ottolenghi “Prosto”. Wprowadziłam bardzo małe

Tajemnice Smaku
Zielony hummus – ciecierzyca, awokado, pietruszka 72

Zielona pasta z ciecierzycy i awokado to taki mariaż dwóch przepysznych dań, hummusu i guacamole. Kiedy połączymy ze sobą ciecierzycę i awokado, otrzymamy pastę, która jest

Tajemnice Smaku
Agrestowy dżem “GIN – TONIC” 92

Ten dżem polubią amatorzy słodko-kwaśno-gorzkich smaków. Czy jest w nim gin i tonic? A no nie ma, te dodatki zostały tylko w nazwie. Przepis

Tajemnice Smaku
Chleb z suszonymi pomidorami 78

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style

R'n'G Kitchen
Chleb Owsiano - Pszenny 70

Ostatnio piszecie do mnie że troszkę za mało pieczywa u mnie na blogu, więc postaram się poprawić. SKŁADNIKI: 250g mąki owsianej 250g mąki pszennej typ 500

Dziś Ja gotuje
Zakręcony chlebek z pomidorowo-cebulowym nadzieniem i mozzarellą 125

Dzień Dobry w niedzielę :)  Upiekłam taki zakręcony chlebek. Smakuje na ciepło jak i na gorąco. Można przygotować na obiad, kolację, przekąskę czy imprezę. Gorący trochę

Izabelawkuchni
Polska - Pasta makrelowa w wersji bezrybnej 100

Jakimś wielkim fanem takich zamienników raczej nie jestem, ale paprykarz jaglany czy faux gras z przepisów Marty Dymek bardzo szanuję i szczerze uwielbiam. Historia powstania tego

Roślinożerni urlopowicze
Chleb pszenny na drożdżach 74

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style

R'n'G Kitchen
Bułeczki z Rokietnicy – kuchnia podkarpacka 125

Bułeczki z Rokietnicy - kuchnia podkarpacka Bułeczki z Rokietnicy to nietypowy wypiek. Choć wyglądem przypominają pieczywo drożdżowe, są to wytrawne bułeczki z ciasta krucho-drożdżowego. Charakterystyczny smak

Trzeci talerz
Puszyste bułeczki maślane z czosnkiem i ziołami 143

Puszyste bułeczki maślane z czosnkiem i ziołami Już podczas pieczenia tych pysznych bułeczek zapach roznosi się po całym mieszkaniu. Świetnie smakują zarówno na ciepło jak i

Blog z Apetytem