Pasta z makreli i twarożku to pomysł zaczerpnięty od Koleżanki z pracy, która zrobiła ją podczas jednego z wyjazdów. Ta pasta jest dla mnie nowością, bo
niecodziennikparyBardzo lubimy wszelkiego rodzaju pasztety i jeśli nie mamy zrobionego przez siebie, kupujemy spory kawał na bazarku. Pasztet z kaczki zrobiliśmy, gdy tym razem bez problemu
niecodziennikparyJesień kojarzy nam się przede wszystkim ze śliwkami węgierkami i zapasami dyni, które corocznie przez kilka tygodni towarzyszą nam w kuchni. W tym roku połączyliśmy te
niecodziennikparySmalec z kaczki z dodatkiem kaczego mięsa może zastąpić pasztet lub wędlinę na kanapce. Na pomysł jego zrobienia wpadliśmy, gdy kolejny raz podczas pieczenia kaczki zebraliśmy
niecodziennikparyRobiąc kaczkę konfitowaną , przygotowane w ten sposób udka wykorzystaliśmy do zrobienia rillettes , czyli francuskiego smalcu . Pomysł na to smarowidło do pieczywa poznaliśmy, uczestnicząc w warsztatach kulinarnych
niecodziennikparyPasztet z królika to jedno ze wspomnień mojego dzieciństwa, gdyż był on często robiony przez Babcię na święta i stanowił swego rodzaju rarytas na talerzach gości
niecodziennikparyOd dłuższego czasu nie robiliśmy żadnej pasty na śniadanie, czas więc to nadrobić. Spośród kilku pomysłów na dodatki wybraliśmy wersję pasty z makreli z oliwkami i
niecodziennikparyHummus z suszonymi pomidorami przygotowaliśmy sobie na sobotę z dobrymi filmami. To nasza ulubiona przekąska do podgryzania, już o tym kiedyś pisaliśmy, ale od tamtej pory
niecodziennikparyTen krem położył mnie na łopatki, zwalił z nóg i rzucił na kolana – nie wiem, co jeszcze dodać, żeby podkreślić z całą mocą, jak bardzo
WiszniówkaSą osoby które nie lubią piec, nie potrafią, lub porostu brakuje im czasu... W takiej sytuacji mam dla was idealny patent. Babka Piaskowa z mąki Szymanowskiej
Dziś Ja gotujeLubicie pasztety? Dobry pasztet przygotowany w domu, z wiadomym składem to niezwykły rarytas. Dodatkowo można go wzbogacić o różne dodatki i z jednej bazy uzyskać różne
Kocham..lubię..gotuję..Jak ja uwielbiam chlebki bananowe! To idealny sposób na wykorzystanie dojrzałych bananów, a jednocześnie naturalny sposób na posłodzenie ciasta. Jeżeli zatem zastanawiacie się, jak wykorzystać umierające
FlymetothespoonUwielbiam ten przepis! Bułeczki wychodzą przepyszne, można je nadziewać czym tylko dusza zapragnie, można też piec bez żadnego nadzienia i podawać z masłem i ulubionym dżemem
Smaki ArmineJak dostałam zaproszenie od Amber do Marcowej Piekarni to od razu się nie zgodziłam. Myślę nie dam rady, czasochłonne to jest, bo to nie mój pierwszy
Moje Małe CzarowaniePrzepis na tę pastę pochodzi z książki Smacznie i zdrowo od rana do wieczora Jadwigi Kłosowskiej. Książka była wydana w roku 1988. Jest w niej dużo
Moje Małe Czarowanie