Prosty i szybki pomysł na przekąskę imprezową czyli grzanki czosnkowe a'la pizza z salami, mozzarellą, oliwkami i ziołami. Składniki : Masło czosnkowe (masło, przeciśnięty
CzarnawisienkaJakiś czas temu piekłam krakersy z ciasta chlebowego . Wykorzystałam w ten sposób nadmiar zakwasu. Były smaczne, ale nadal szukałam przepisu, który będzie mniej czasochłonny. I
Stare GaryDomowa wędlina - schab pieczony w maślance z dodatkiem cebuli oraz czosnku. Tak przygotowany schab jest delikatny i soczysty, a przede wszystkim naturalny - bez konserwantów i zbędnych
Kuchnia MagdaLenyDomowa wędlina - schab pieczony w maślance z dodatkiem cebuli oraz czosnku. Tak przygotowany schab jest delikatny i soczysty, a przede wszystkim naturalny - bez konserwantów i zbędnych
Kuchnia MagdaLenyDziś spróbowałam zrobić ciasto na tortille, zawsze kupowałam gotową i szłam na skróty, nigdy nie sądziłam że aż taka różnica w smaku, domowa 100 razy lepsza
Dziś Ja gotujeChyba każdy lubi burgery, warto zrobić swoje wtedy są idealne, smak dostosujemy pod siebie a dodatkowo są zdrowsze. SKŁADNIKI na 8 sztuk: 250ml ciepłego mleka 2
Dziś Ja gotujeTe bułeczki są przepyszne! Baaaardzo delikatne, mięciutkie, puszyste – idealne na śniadanie A najlepsze w tych bułeczkach jest to, że nie potrzebują one żadnego formowania. Należy
Smaki ArmineKlasyczne tosty francuskie to chleb/bułka maczane w mieszance jajka i mleka z cukrem i smażone na maśle. Brzmi pysznie? Owszem i takie jest:) Ja mam
Cooking for EmilyNie ma chyba prostszego sposobu na przygotowanie domowego pieczywa. Nie trzeba używać nawet piekarnika! Chlebki pita można nafaszerować, serem, pieczonym mięsem, warzywami albo po prostu zjeść
Kulinarna PolskaTo bardzo widowiskowa i pyszna kanapka, idealna przed wyjściem z domu w grudniowy, chłodny dzień. Pożywi organizm, ogrzeje wnętrze naszego brzucha i długo będziemy syci. Polecam
Moje Małe CzarowaniePasztet to tradycyjna potrawa znana w Polsce od XVI wieku. Pochodzące z Francji pasztety (pâté) w Polsce popularność swą zdobyły … Przeczytaj cały artykuł Artykuł Domowy
My Blueberry CornerSkładniki : 50 dag tłustego boczku 50 dag wątróbki wieprzowej 50 dag fileta z kurczaka 4 jajka kilka łyżek kaszy manny lub bułki tartej płaska łyżeczka papryki
Proste PotrawyFocaccia - potrawa kuchni włoskiej, jest to rodzaj pieczywa, będącego podstawą pizzy. Każdy region Włoch może się pochwalić inną odmianą focaccia, od suchego, z solą, ziołami polanego
Moje Małe CzarowanieTakie małe ciepłe grzanki z pachnącym pomidorem to idealne śniadanie na chłodne dni. Robi się je szybko, są pożywne i długo odczuwamy sytość. Polecam na śniadanie
Moje Małe CzarowanieKochani co robicie gdy potrzebujecie szybko pyszne ciacho? Mam dla was idealny patent. Ciasta z mieszanki firmy Polskie Młyny, u mnie znów goszczą na stole, dziś
Dziś Ja gotuje