Składniki: drożdże świeże 4 dag, woda ciepła 2 szklanki, olej rzepakowy 1 łyżka, sól 1/2 łyżeczki, cukier 1 łyżeczka, mąka tortowa 50-60 dag, słonecznik ziarenka
W Mojej Kuchni LubięPowiem szczerze, że ostatnio dość już miałam sera i wędlin, a może wpływ na to ma mój odmienny stan, ale naszło mnie na rybkę. A jak
Mieszam w Garnku. Składniki 1 ananas ściany dobrze po obraniu około 600 g pulpy 250-300 g cukru 1 jabłko pokrojone w kostkę 1 łyżka soku z limonki albo
mojej kuchniSkładniki 5 jajek 3-4 łyżki chrzanu sól 1-2 łyżki śmietany opcjonalnie Wykonanie Ugotować jajka na twardo. Po ostudzeniu oddzielić żółtka od białek
mojej kuchniSkładniki 5 białek z jajka 1 awokado (to egzotyczna gruszka smaczliwka) 1 gruszka 2-3 łyżki chrzanu sól do smaku Wykonanie Ugotować jajka na twardo. Po
mojej kuchniDomowa lasagne to wbrew pozorom bardzo proste danie do przygotowania. Idealnie sprawdzi się na niedzielny obiad dla całej rodziny. Najlepiej smakuje zaraz po upieczeniu, kiedy ser
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Wyrazista w smaku choć nie wymaga soli, to za sprawą pieczonych warzyw: papryki i czosnku oraz przyprawy garam masala. Koniecznie wypróbujcie tą pastę do kanapki!!! Składniki
KierunekuchniaNowy rok zaczynamy bardzo smakowicie. W piekarni Amber chałka. Ale nie taka zwyczajna. Ania z Elą z bloga W poszukiwaniu SlowLife , wybrały przepis na chałkę z
Stare GaryBułeczki gryczane z dodatkiem siemiena lnianego idealnie sprawdzą się u osób które nie mogą spożywać glutenu, spróbowałam bułkę zapiec w formie tostów i także okazała się
Dziś Ja gotujeWielokrotnie pisałam Wam, że uwielbiam jeść śniadania. Leniwe, bez pośpiechu, często w łóżku. Wręcz je celebrować! Zarówno w domu, jak i np. na urlopach czy wyjazdach
Ostra na SłodkoTen przepis można zrobić na dwa sposoby. Rodzinka troszkę namieszała (pozytywnie oczywiście) i musieliśmy coś z tym zrobić ;) Więc zapiekliśmy, a później dusiliśmy na wolnym ogniu
R'n'G KitchenWiem, wiem, pewnie zanudzam niektórych tą sałatką ale ona jest moim "number one" wśród sałatek a po przeczytaniu kolejnej książki z Włochami w tle
Moje Małe CzarowanieProsta do wykonania, z minimalną ilością składników a jednocześnie pyszna pasta na bazie buraka i słonecznika. Idealna na kanapki jak i do wyjadania prosto z miseczki
Marcepanowa kuchniaCześć! Dziś podzielę się z Wami przepisem na pastę z awokado z jajkiem. Całość podana w bajglu. Takie połączenie cieszy oko i bardzo mi smakuje. Zjedlibyście
Moja pasja smakuFaszerowana rolada ze schabu to danie bardzo uniwersalne i można ją przyrządzić na różne sposoby, a także w różnoraki sposób podać... Znakomicie smakuje na ciepło, podana
Kuchnia MagdaLeny