Małe, pyszne bułeczki, pachnące ziołami to idealne śniadanie do szkoły i pracy. Bułki robiłam z zakwasu wyjętego z lodówki bez dokarmiania. Zamiast wody użyłam kefiru, są
Moje Małe CzarowaniePyszny czekoladowy krem, w którym naprawdę czuć smak orzechów oraz nie ma żadnych niepotrzebnych niezdrowych dodatków. Krem jest słodki, mocno czekoladowy i orzechowy. Przygotowanie
Healthy food explorerHummus to jedna z moich ulubionych past kanapkowych, idealna jako alternatywa dla twarożków, szybka w przygotowaniu, gęsta i kremowa. W mojej wersji jest też jeden dość
Healthy food explorerDomowy krupnik to tradycyjna polska zupa przygotowana na bazie wywaru z drobiu, z marchewką i kaszą jęczmienną. Dodatek kaszy sprawia, że jest ona bardzo syta. Krupnik
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Ciekawie wygląda, obłędnie pachnie i tak samo smakuje. Z wierzchu chrupiący, w środku puszysty, miękki i bardzo ziołowy. Dobry jest i na ciepło i na zimno
Smakowity Blog KulinarnyW internecie znajdziecie mnóstwo przepisów na taki krem, jego bazą są daktyle i kakao, ale każdy ma swoje patenty, mam kilka wersji tego kremu, i sukcesywnie
greenscarfCzy można zrobić samemu, w domu, mięsną konserwę ? Oczywiście, że można. Mięso piecze się w zamkniętych słoikach, z których nie ucieka ani odrobina smaku czy zapachu
Smaczna PyzaSmaczny serek domowej roboty .Mnie osobiście nie smakuje , choć moi znajomi nim się zajadali . Wolę jednak kupne serki topione.Jednak wypróbujcie sami przepis bo są
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiCzasami robię taki domowy serek. Przeważnie doprawiony tylko solą i pieprzem. Można go zrobić z różnymi dodatkami. Ze szczypiorkiem, czosnkiem, papryką, ziołami. Jak kto lubi. My
Agusiowe smakołykiPikantny, bazyliowy , sos włoski z cukinii W tym roku cukinie oszalały , nie da się tego przejeść , trzeba przerobić . Sosy, kocha cala nasza rodzinka , bez wyjątku więc
Ogrodnik w podróżyChlebek cukiniowy jest świetną propozycją na śniadanie, kolację lub też zwykłą przekąskę. Idealnie smakuje z masłem i odrobiną dżemu, ale ja uwielbiam go podjadać bez jakichkolwiek
Di gotujeSezon na bób ciągle trwa! Ja uwielbiam jeść go na wszelkie sposoby, czy to w sałatkach, czy w postaci różnego rodzaju past. Kilka dni temu na
Kulinarne przygody GatityDrożdżowe pity, które w trakcie pieczenia szybko rosną, a środek robi się pusty. Po rozcięciu można napełnić je ulubionymi dodatkami, u mnie jest to m.in sadzone
https:KKuchniaMniamPyszne i szybkie ciasto, czyli co zrobić z nieładnymi brązowymi bananami. Zrobić chlebek bananowy. Na blogu jest już kilka przepisów na to ciasto ale my je
Bernika - moj kulinarny pamietnikDomowy dżem wiśniowy, wiadomo najlepszy. Bez żel-fixów, konserwantów i innych niechcianych dodatków. Jak co roku dżemy robię z ksylitolem - są bez cukru, a słodkie. Jeśli
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!