
Przepis na : kolacja
Powidła śliwkowe z przyprawami korzennymi, to najpyszniejsze powidła jakie zrobiłam. Sporządziłam je z dojrzałych śliwek, nie dodałam nawet grama cukru, a są słodkie. Dodatek przypraw korzennych (cynamon, kardamon, goździki) nadał powidłom szlachetności i głębi smaku. Składniki: 2 kg śliwek (węgierki) 1/2 łyżeczki cynamonu 1/8 łyżeczki mielonego zielonego kardamonu 5 goździków 1/4 szkl. wody Przygotowanie: Śliwki umyć, przekroić na pół, usunąć pestki i ogonki. Przełożyć do garnka z grubym dnem, dodać wodę... czytaj dalej...

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...
To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...
Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Na blogu Codziennik Kuchenny dzielę się pasją do kulinariów.