I znowu na tapecie wolnowar... dawno w nim nic nie było, to niedopuszczalne. Jakiś czas temu na spotkanie ze znajomymi zrobiłam focaccię właśnie z wolnowaru, którą
Bernika - moj kulinarny pamietnikCzytałam książkę "Gdzieś na południu Toskanii" D.Armstrong i zauroczyła mnie nie tylko klimatem ale i przepisami, które sukcesywnie wykorzystuję. Powiem że są to proste
Moje Małe CzarowanieRobiąc ostatnio porządki w kuchennych szafkach natchnęłam się na żółty groch taki najzwyklejszy łuskany.Miałam zrobić zupę ale oprócz grochu nie było nic więcej,to zrobiłam
pieprzny smaczekPszenne bułki, najprostsze, najlepsze, szybkie do zrobienia, idealne na śniadanie, idealne na kanapki do szkoły czy pracy, polecam serdecznie. Czasami zastanawiam się czy udało mi się
Moje Małe CzarowaniePowidła śliwkowe z przyprawami korzennymi, to najpyszniejsze powidła jakie zrobiłam. Sporządziłam je z dojrzałych śliwek, nie dodałam nawet grama cukru, a są słodkie. Dodatek przypraw
Codziennik KuchennyBorówki vel jagody nie są teraz w top 5 owoców sezonu, ale warto zachować przepis na lepsze czasy :) te jagodzianki wychodzą dobrze z borówek jak i
Czerwony GupikSkładniki na 1,5 kg ciasta: – 1 kg mąki typu 500 – 500ml leniej wody – 50 g oliwy z oliwek – 25 g drożdzy
I LOVE LIFENa śniadanie zrobiłam paluchy drożdżowe, pulchne, smakowe i szybko znikające. Świeżo pieczywo na śniadanie to coś co smakuje każdemu, małemu i dużemu. Dlatego warto pokusić się
Moje Małe CzarowanieHistoria awokado sięga epoki Neolitu. Wykopaliska sugerują, że krajem pochodzenia tego cudownego owocu jest Meksyk. Ma gruszkowaty kształt, otoczone grubą skórką o zielonoczarnym zabarwieniu. W środku
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Robiliście kiedyś paprykarz? Ja robiłam po raz pierwszy, ale na pewno nie ostatni. Nie wiedziałam, że jest to takie proste i takie smaczne :) Mój paprykarz zrobiony
Agusiowe smakołykiCHLEBEK ORKISZOWO-PSZENNY Z PŁATKAMI OWSIANYMI Składniki: -mąka pszenna (170 g) -mąka orkiszowa (200 g) -płatki owsiane (150 g) -drożdże suche (7g) lub ¼ kostki (25 g
Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czasFantastyczne powidła śliwkowe o smaku piernikowym, z dodatkiem czekolady gorzkiej oraz mlecznej. Tylko 4 składniki, bez dodawania cukru. Powidła mają słodko-kwaśny smak z mocno korzenną
Kuchnia MagdaLenyMam dla Was przepis na prosty chlebek, od którego nie będziecie mogli się oderwać lub będziecie wyrywać go sobie z rąk ;) Szybki i nieskomplikowany, otwarty na
Pink EnvelopeAwokado zapiekane z jajkiem z sosem curry – to przystawka, która swoim wyglądem zachwyci nie jednego niejadka. Poprzez strukturę awokado nie jest to produkt, po który często
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!