Zainspirowana ulubioną sałatką hawajską, wpadłam na pomysł zrobienia pasty , którą w końcowym efekcie nadziałam bagietkę, pokroiłam w kromki i ozdobiłam kawałkami ananasa i listkami oregano 🌿 Taka
Marcepanowa kuchniaJakiś czas temu zakupiłam książkę Danuty i Henryka Dębskich "Zupy świata" w której jest około 2,5 tysiąca najróżniejszych zup w tym dzisiejsza polewka
Moje Małe CzarowanieZnajoma dała mi ten przepis, wyszły super polecam. Tutaj w Anglii jest nas dużo z każdego kraju więc czasami można coś ciekawego się dowiedzieć i dostać
Kuchnia PokoleńNa drugie śniadanie polecam pyszne, mięciutkie, aromatyczne bułeczki drożdżowe ze szpinakiem, twarogiem i serem Składniki: Ciasto: – 2 szklanki mąki pszennej, – 1,5 szklanki mąki
Smaki ArmineCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!
Eksplozja smakuUrocze są te piegowate rogaliki;) Od razu po wyjęciu z piekarnika były takie rumiane, mięciutkie, że nie mogłam się powstrzymać i chapnęłam jednego. A niech mówią
Obiad gotowyPiada to włoski chlebek w postaci placków. Można w nią zawijać co dusza zapragnie aby w rezultacie zajadać przepyszne dania. Dorwałam już przepis na włoską piadinę
Moje Małe CzarowaniePolecam dziś kanapki, włoskie kanapki na ciepło, idealne na chłodne dni. Ja uwielbiam włoskie bruschetty, są pożywne i aromatyczne, są super na zgłodniały organizm. Szybki i
Moje Małe CzarowanieSkładniki : pól szklanki kaszy jaglanej szklanka fasoli czarnej 20 dag pieczarek 2 jajka 2 łyżki mielonego siemienia lnianego cebula, sól pieprz, papryka mielona czerwona, gałka muszkatołowa
Proste PotrawyChrupki chlebek to smaczny i wartościowy zamiennik pieczywa lub smaczna przekąska na każdą okazję. Bez zakwasu, bez drożdży, bez proszku do pieczenia, z prostych, naturalnych składników
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!I znowu na tapecie wolnowar... dawno w nim nic nie było, to niedopuszczalne. Jakiś czas temu na spotkanie ze znajomymi zrobiłam focaccię właśnie z wolnowaru, którą
Bernika - moj kulinarny pamietnikCzytałam książkę "Gdzieś na południu Toskanii" D.Armstrong i zauroczyła mnie nie tylko klimatem ale i przepisami, które sukcesywnie wykorzystuję. Powiem że są to proste
Moje Małe CzarowanieRobiąc ostatnio porządki w kuchennych szafkach natchnęłam się na żółty groch taki najzwyklejszy łuskany.Miałam zrobić zupę ale oprócz grochu nie było nic więcej,to zrobiłam
pieprzny smaczekPszenne bułki, najprostsze, najlepsze, szybkie do zrobienia, idealne na śniadanie, idealne na kanapki do szkoły czy pracy, polecam serdecznie. Czasami zastanawiam się czy udało mi się
Moje Małe CzarowaniePowidła śliwkowe z przyprawami korzennymi, to najpyszniejsze powidła jakie zrobiłam. Sporządziłam je z dojrzałych śliwek, nie dodałam nawet grama cukru, a są słodkie. Dodatek przypraw
Codziennik Kuchenny