Mięso słoikowe z galaretką

10
  • Mięso słoikowe z galaretką
  • Mięso słoikowe z galaretką

    2 kg wieprzowiny (łopatka) 30 g soli majeranek pieprz kolendra pieprz ziołowy 2-3 ząbki czosnku 1 łyżka żelatyny Mięso myjemy pod bieżącą wodą, osuszamy. Kroimy w kostkę niezbyt drobno. Solimy, dodajemy zioła opcjnalnie, zmiażdżony czosnek i żelatynę.  Mieszamy i odstawiamy na noc do lodówki. Nakładamy do słoików pozostawiając odrobinę miejsca ok 1 cm na wodę. Upychamy mięso ciasno, uzupełniamy wodą i zakręcamy mocno słoiki. Wstawiamy do szybkowaru i gotujemy godzinę. Po wyjęciu owijamy słoiki w ścierkę i kos... Czytaj dalej na blogu Gotowanie jest łatwe


    Tematycznie do tego przepisu

    Inne przepisy z Gotowanie jest łatwe

    Dodaj komentarz