Domowe chlebki pita z patelni. Faszeruj tak jak lubisz! PRZEPIS

Domowe chlebki pita z patelni. Faszeruj tak jak lubisz! PRZEPIS

Domowe chlebki pita z patelni. Faszeruj tak jak lubisz! PRZEPIS

Nie ma chyba prostszego sposobu na przygotowanie domowego pieczywa. Nie trzeba używać nawet piekarnika! Chlebki pita można nafaszerować, serem, pieczonym mięsem, warzywami albo po prostu zjeść maczane w oliwie. Zawsze są tak samo pyszne. Przepis na chlebki pita z patelni Składniki: 3 szklanki mąki pszennej, około 30 gramów świeżych drożdży (1/3 standardowej kostki), nieco ponad 1 szklanka ciepłej wody, 2 łyżki oliwy z oliwek lub oleju, płaska łyżeczka soli, pół łyżeczki cukru. Zrób tak: w dużej misce rozkrus... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Polska

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.