Focaccia bez zagniatania - włoskie pieczywo

Focaccia bez zagniatania - włoskie pieczywo

Focaccia bez zagniatania - włoskie pieczywo

Przepis na : śniadanie

Focaccia... to moje wspomnienie Włoch. Jest puszysta ale chrupiąca, lekko tłusta i słona. Idealna jako baza do kanapki, dodatek do zupy lub po prostu przekąska. Tak samo pyszna na ciepło jak i po wystygnięciu. Uwielbiam ją jeść  z oliwą truflową lub mieszanką octu balsamicznego z oliwą, solą i rozmarynem.  Focaccię można upiec w wersji podstawowej z solą lub zaszaleć z dodatkiem oliwek, suszonych pomidorów, pieczarek, świeżego rozmarynu czy pomidorków koktajlowych. Poniżej wynik mojego pierwszego... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pora na pora i pomidora

Warto przeczytać

Halloween najlepsze przepisy!

Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.

Czytaj dalej...

Szybkie przekąski na Sylwestra. Szybkie przekąski na imprezę.

Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.

Czytaj dalej...

12 pysznych przekąsek na sylwestra

Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.

Czytaj dalej...

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.