Przepis na : obiad
Lato!!! Mięta w ogrodzie rozrosłą się jak szalona... Tyle pysznych rzeczy do przyrządzenia. Dziś decydowałam się na sos miętowy z mocnym akcentem fety, świetny jako dip lub dodatek do grillowanych lub pieczonych warzyw. Składniki: 40 g świeżej mięty (pełna garść gałązek) 1/2 kostki sera feta 1 łyżka octu balsamicznego 3-5 łyżek jogurtu (w zleżności jaką gęstość chcemy uzyskać) 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki wody 1 łyżeczka cukru Przygotowanie (10 minut): - usuwamy grubsze łodyżki z gałązek m... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...