Dziś mam dla Was coś smacznego na kanapki, a przy okazji sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu. Rosół jest u nas w każdą niedzielę
Agusiowe smakołykiCzęsto jak dokarmiam zakwas, zostaje mi sporo niewykorzystanego zakwasu. Stąd mój pomysł na zrobienie tortilli z nadwyżki. Takie tortille smakują wybornie, idealne do nadziewania jak tradycyjne
Moje Małe CzarowanieSzpinak to jedno z najzdrowszych warzyw liściastych, a żeby w całości wykorzystać ich potencjał zdrowotny najlepiej spożywać je na surowo. Zielone listki szpinaku są pełne bata
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Rumiane bułeczki z budyniem i jagodami Mięciutkie bułeczki drożdżowe, z pysznym słodkim nadzieniem. Świetnie sprawdzą się jako drugie śniadanie do szkoły lub pracy albo pyszny deser
Blog z ApetytemTym razem mam dla Was coś naprawdę ekstra! Pyszny chlebek dyniowy. Koniecznie musi zagościć w Waszym menu jesienią. Możemy zajadać go zarówno na słodko jak i
Natka PietruszkiDo przygotowania tych burgerów nie trzeba wiele, dobre buły hamburgerowe , świeże mięso, mnóstwo warzyw i zajadamy pyszny obiad i bardzo treściwy. Od Was zależy co do
Moje Małe CzarowaniePyszne śniadanie, soczysty obiad, jedzcie je kiedy chcecie, są pyszne i pożywne. Wyglądają zjawiskowo, smakują rewelacyjne, nic tylko zrobić. Napisze tak: zaczynamy prace na trzy patelnie
Moje Małe CzarowanieTakie śniadanie, czy obiad, czy wczesna kolacja to idealny sposób na pyszne jedzenie. Wybieramy ulubioną bułkę, wbijamy jajo i do piekarnika. W międzyczasie robimy sobie herbatkę
Moje Małe CzarowanieTym razem mam dla Was coś naprawdę ekstra! Wytrawny chlebek z twarogu z dodatkiem suszonych pomidorów i pora. Po wyjęciu z piekarnika pachnie jak pizza! Smakuje
Natka PietruszkiPity to okrągłe, pszenne, płaskie placki, popularne w krajach Bliskiego Wschodu i Maghrebu, jedzone są najczęściej z pikantnymi sosami. Mają tę właściwość, że podczas pieczenia pęcznieją
Moje Małe CzarowaniePyszny dżem śliwkowy z dodatkiem kakao i czekolady.Dla mnie rewelacja bo uwielbiam śliwki w czekoladzie.Będzie idealny zimą na kanapki,do deserów ,naleśników i ciast.Pracy nie
Swojskie jedzonkoTe pyszne kanapki rozgrzeją brzuchy i nakarmią je do syta a przy okazji odżywią organizm. Możecie tutaj użyć fasoli białej, jak i czerwonej. Skórka z cytryny
Moje Małe CzarowaniePrzepis na to cudo smakowe inspirowany był sałatką, która jest podawana w stałym menu restauracji "Lokal" w Łodzi. Powiem, że to co wyczarowałam to
Moje Małe CzarowanieTe bułeczki są przepyszne! Uwielbiam ciasto z dodatkiem twarogu, ale ostatnio pomyślałam, że ciągle piekę coś na słodko z ciasta twarogowego, dlatego postanowiłam to zmienić Kto
Smaki ArmineDzisiaj przychodzę do was z następnym przepisem z mojego dzieciństwa. Ta pasta to jeden z moich ulubionych dodatków do kanapek, oraz imprezowa przekąska. Podana na małych
Pani M - kuchnia smakowita