czekolada - 27946 przepisów (strona:1423/1864)

Arbuzowo waniliowy sernik nazimno. 338

dziwo mało skomplikowany sernik na zimno na bazie serków homogenizowanych i galaretki.  Forma arbuza bardzo mi się spodobała, bo niebawem sezon na moje uwielbiane owoce.  Dodatek czekolady czyni go naprawdę ciekawym. Składnik: 5 opakowaniń serka waniliowego homogenizowanego (każdy po125 g) 3 galaretki arbuzowe Winiary wersja limitowana 2 łyżki żelatyny barwnik zielony kropelki czekoladowe cukier waniliowy/zapach opakowanie po litrowym

Malinowe Pocałunki
Błękitna Helena 203

wielką liczbą potraw o nazwie Belle Hélene, jednak  na stałe do światowego kanonu wykwintnej kuchni weszło tylko to jedno danie - deser przyrządzony z gruszek, lodów waniliowych i gorzkiej czekolady. A teraz pora na moją wariację. Szwajcarzy posiedli sztukę dokonania rzeczy zaskakujących. Udało im się w niewielkim kraju zjednoczyć ludzi 4 różnych grup językowych: niemieckiej, francuskiej, włoskiej i retoromańskiej. Przygotowując

Malinowe Pocałunki
Czernina, czarnina, czarna polewka - na gęsinie 178

domu świąteczne danie. Na bożonarodzeniowy rodzinny obiad Babcia kupowała żywą gęś i z jej krwi później gotowała tę zupę. Dzieciom dość długo wciskano bajkę, że to zupa z czekoladą w co dość łatwo wierzyliśmy z powodu koloru i słodkawego smaku. Kiedy jednak prawda wyszła na jaw nie zniechęciło mnie to i dalej czerninę jadam uważając ją za prawdziwy p przysmak

Smaczna Pyza
Kruche rogaliki drożdżowe z nadzieniem 220

części i na każdą z nich nakładamy nadzienie (zgodnie z zasadą im więcej, tym lepiej) :) W wykonanych przeze mnie rogalikach wykorzystałam marmoladę, ale możecie ją zastąpić też czekoladą lub owocami, np. cząstkami jabłka. Trójkąciki zawijamy, formujemy rogaliki i układamy na przygotowanej blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Rogaliki pieczemy w temperaturze 180 stopni, przez 15 minut. Po ostudzeniu obficie posypujemy

Taste Of My Day
Sok z malin na zimę wg przepisu mojej Kochanej Babuni :) 311

zachęcać Was do zrobienia soku nie muszę , ale dodam, że w dodatku jest pyszny! Gorąca herbata z cytryną i sokiem z malin jak dla mnie deklasuje kubek najlepszej gorącej czekolady :) Składniki: maliny cukier Wykonanie: Kupujemy kilka pojemników malin, warzymy je i przesypujemy do dużego, szklanego naczynia, najlepiej słoja. Owoce zasypujemy cukrem w proporcji 1:1, czyli na każdy kilogram malin

Taste Of My Day
Sos karmelowy 228

Karmel, karmelki, czekolada z nadzieniem karmelowym, cały ogrom słodkości, ciast, kremów z udziałem karmelu to moja zguba! Zguba, z która nie walczę, lecz systematycznie ulegam i dzielę się z Wami przepisem na sos karmelowy :) Składniki: szklanka cukru 200 ml tłustej śmietany (min 30%) 50 g masła szczypta soli Wykonanie: Do rondelka lub na patelnię wsypujemy cukier. Podgrzewamy na małym ogniu

Taste Of My Day
Kopytka z dyni – dziś bez hipsterów ale z telewizją w tle 163

Ćwiczenia były przerywane okrzykami „do it!!”, „yes!” „great!”. Normalnie panie zachód!! Następnie pan kucharz wspiął się na wyżyny i przygotował jabłka i śliwki oprószone cynamonem z sosem z gorzkiej czekolady. I znowu prowadząca jęczała „ŁAŁ”. Przestałam oglądać. I przyszła kolej na panią Paruzel i jej zupy. Tych, którzy oglądali pierwszą serię pragnę uspokoić, szklane deski zniknęły, a Kinga ma ostre

ladykitchen
Muffinki czekoladowe z burakami 201

wilgotne, mocno czekoladowe, smaku buraków nie czuć bardzo, jeśli by się nie wiedziało z czym są, to zapewne by się samemu nie odgadło :-). Co więcej mogę powiedzieć, jeśli lubisz czekoladę i/lub buraki, to ten przepis jest dla Ciebie! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl

Pora coś zjeść
Ciasto owsiane z malinami 348

szklanki mleka 1 szklanka płatków owsianych górskich (niebłyskawicznych) 2 łyżki wiórek kokosowych 2 jajka Szczypta soli 1-2 garście mrożonych malin 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia ½ tabliczki gorzkiej czekolady (50g) ½ szklanki cukru Przygotowanie: Jajka utrzeć z cukrem. Dodać olej i mieszać mikserem na wysokich obrotach. Następnie dodać mleko. Połączyć ze sobą. Suche składniki   tj. mąkę, płatki owsiane, wiórki

Fabryka pomysłów
Szybkie zapiekanki z dżemem 193

Mój pomysł na ciepłe śniadanko. Uwielbiam połączenie smaku słonego ze słodkim, takie jak słone paluszki i czekolada. Dzisiejsze słone serowe ciastka ze słodkim dżemem zainspirowała koleżanka, która podawała kanapki z żółtym serem i dżemem. Kiedyś mnie takie połączenia dziwiły dopóki nie spróbowałam sama. Polecam. Składniki: opakowanie ciasta francuskiego (mrożone lub domowe) ser gouda lub mozzarella ulubiony dżem (truskawkowy) żółtko

prawdziwe jedzenie
nagroda z DecoMorreno-bardzo smakowita.... 155

otrzymałam wygraną nagrodę z facebooka: https://www.facebook.com/DecoMorreno za udział w konkursie "dzień pocałunku z DecoMorreno" od razu zaparzyłam czekoladę z cynamonem - pół na pół woda z mlekiem, bardzo smaczne dla amatorów cynamonu

W Mojej Kuchni Lubię
morele na herbatnikowym cieście i w galaretkach... 191

lodówki na koniec dodać galaretkę pomarańczową i do stężenia do lodówki na kilka godzin śmietanę 30% ubić na sztywno z pudrem cukrem i szprycka nałożyć na wierzch ciasta, posypać czekoladą zmieloną ciasto ma jeden feler: SZYBKO SIĘ ZJADA .......SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
baba muffinkowa z marmoladą śliwkową bez jajek... 188

tyle, aby lukier był rzadki i posmarować lukrem babę na mokry lukier posypać posypką kolorową i odstawić do zastygnięcia ciasto jest bardzo wilgotne i smaczne podane z kawą posypaną czekoladą startą......POLECAM.....SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
sernik na makowym spodzie ananasami nadziany... 191

biedronie w folii i użyłam pół opakowania na mak wylać masę serową - piec w 200C około 40-45 minut wystudzony sernik posypać cukrem pudrem, na talerzyku można posypać zmieloną czekoladą sernik jest bardzo puszysty, wilgotny........POLECAM........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
babka drożdżowa z rodzynkami... 127

przełożyć do formy silikonowej z kominkiem 24 cm piec w 200C około 40 minut do suchego patyczka polewę toffi z opakowania przełożyć do miseczki, dodać 5 dag białej czekolady, 2 łyżki śmietany 18% i w kąpieli wodnej roztopić mieszając ciasto wystudzone wyjąć z formy i polać polewą, posypać kolorową posypką taką babkę lubimy np. z dżemem domowym z jabłek

W Mojej Kuchni Lubię

Proponowane wyszukiwania